Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Ο ΨΕΥΤΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΕ ΧΑΧΟΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΓΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΕ

ΟΙ ΧΑΧΟΛΟΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ... ΕΜΕΙΣ ΞΕΒΡΑΚΩΝΟΥΜΕ...

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/v/t34.0-12/10374405_334010153419262_808209908_n.jpg?oh=20fda37acf6c415b561625bf0c616d41&oe=537D4DFF&__gda__=1400741833_6ee9935733d22fd61f5968ab03719dce

Την είδηση, κατα περίεργο τρόπο , την ξέχασαν σχεδόν όλα τα μέσα ενημέρωσης. Σήμερα και αύριο πληρώνονται στο ακέραιο...
τα ομόλογα των «αρπαχτικών» που έμειναν εκτός PSI συνολικού ύψους
8,5 δις, την ώρα που χιλιάδες Έλληνες μικροομολογιούχοι έχασαν τις περιουσίες τους με το προδοτικό PSI.

Όπως είναι αναμενόμενο η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο θα σπεύσει αμέσως να πληρώσει στο ακέραιο όλα τα «αρπαχτικά» που έπαιξαν στις πλάτες της Ελλάδας.

Μεθαύριο όμως, λήγουν και τα ειδικά κρατικά ομόλογα ύψους 4,5 δις ευρώ που είχαν δοθεί από το Δημόσιο για την αγορά των προνομιούχων μετοχών που εξέδωσαν οι ελληνικές τράπεζες το 2009, στις 21 Μαΐου. Τα χρήματα μπορεί να υπάρχουν, όμως μένει κάτι το οποίο δεν έχει τονισθεί ιδιαίτερα.

Η μοναδική προεκλογική δέσμευση της ΝΔ ήταν η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο, η οποία δεν έγινε ποτέ. Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι οι εκλογές για την Ευρωβουλή θα πρέπει να είναι το δημοψήφισμα για το μνημόνιο που δεν έγινε ποτέ.

Μήπως, λοιπόν, ήρθε η ώρα για τη σύσταση αυτής της επιτροπής, για να καταλάβει και ο ελληνικός λαός για ποιο λόγο έφτασε στο σημείο να πληρώνει τα «κοράκια», vulture funds, τα λεγόμενα και «κοράκια» των διεθνών ομολόγων που δεν μπήκαν στο PSI.

Ο ΜΠΕΣΑΛΗΣ ΣΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΕΙΡΟΥ ΚΑΛΟΥΣ


Αυτά απαιτούν πληρωμή των ομολόγων που κατέχουν στο ακέραιο, απειλώντας με νομικά μέσα σε περίπτωση που δεν ανταποκριθεί το δημόσιο, αλλά την ίδια ώρα αυτοκτονούν ομολογιούχοι που έχασαν τα λεφτά τους επειδή εμπιστεύθηκαν το ελληνικό δημόσιο αγοράζοντας ελληνικά ομόλογα;

Κομισιόν: Δίνουν νέα δάνεια σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τα πληρώνει ο λαός 

Η Κομισιόν απαντά στις ερωτήσεις των ευρωβουλευτών Νίκου Χουντή, και Θεόδωρου Σκυλακάκη. Οι δυο ευρωβουλευτές που είναι εκ νέου υποψήφιοι υπέβαλλαν παράλληλες ερωτήσεις ζητώντας διευκρινίσεις από τον αρμόδιο Επίτροπο Χοακίν Αλμούνια για τα δάνεια των ελληνικών πολιτικών κομμάτων. - Παρά τον σάλο που έχει δημιουργηθεί για τα χρέη των κομμάτων και πιο συγκεκριμένα για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ , όπως αναφέρει η απάντηση του κ. Αλμούνια οι τράπεζες δίνουν νέα δάνεια με κρατικές εγγυήσεις - Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνείται να δώσει στοιχεία για τα κόμματα που έλαβαν, ποιο το ύψος των δανείων και ποια από αυτά θεωρούνται μη εξυπηρετούμενα.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκη Επιτροπή αρνείται να δώσει παραπάνω πληροφορίες.
«Ενώ η Κομισιόν αναγνωρίζει ότι τα «δανεικά κι αγύριστα» που παράνομα πήραν ελληνικά πολιτικά κόμματα από τις Τράπεζες, τα πληρώνει σήμερα ο έλληνας φορολογούμενος, ΑΡΝΕΙΤΑΙ να επιβεβαιώσει ποια είναι τα κόμματα αυτά, ποιο το ύψος των δανείων και ποια από αυτά θεωρούνται μη εξυπηρετούμενα», αναφέρει το δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ που κοινοποιεί το περιεχόμενο των ερωτήσεων αλλά και την απάντηση που έλαβαν οι δύο ευρωβουλευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου