Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ΜΗ ΦΕΥΓΕΙΣ ΜΗ.... ΜΕ ΠΟΝΟ ΤΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝ....

Η ΚΟ της ΔΗΜΑΡ ζήτησε από τον Φώτη Κουβέλη να παραμείνει στην προεδρία - Απίστευτα καραγκιοζηλίκια και αγκαλίτσες και όπου κάτσει ...


Μαραθώνια ήταν η σημερινή συνεδρίαση της ΔΗΜΑΡ, με την κοινοβουλευτική ομάδα να ζητάει ομόφωνα από τον Φώτη Κουβέλη να...
μην επιμείνει στην παραίτησή του και να μην φύγει από την ηγεσία του κόμματος. Συγκεκριμένα, η ηγετική ομάδα του κόμματος ζήτησαν από τον κ. Κουβέλη να μην παραιτηθεί, γεγονός που όπως αναφέρουν πολιτικοί αναλυτές δείχνει τον δρόμο έξοδου σε στελέχη όπως ο κ. Ψαριανός, Οικονόμου και ενδεχομένως και στον Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Κατά τη συνεδρίαση, συζητήθηκε η πολιτική που πρέπει να χαράξει η ΔΗΜΑΡ από εδώ και πέρα, ενώ τονίστηκε ότι επισκιάστηκε ο ευρωπαϊκός χαρακτήρας του κόμματος από την ακραία πόλωση, λίγο πριν από τη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών στις 25 Μαΐου.

Τα... αίματα άναψαν και υπήρξαν εντάσεις όταν στο τραπέζι τέθηκε το θέμα της κεντροαριστεράς και μια προοπτική συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ηγετική ομάδα προτείνει διάλογο για συνεργασία της κεντροαριστεράς με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, καθώς και ένα άνοιγμα στην Ελιά και το Ποτάμι.

http://www.newsit.gr/files/Image/2014/05/30/resized/dimar_533_355.jpg

Οι Νίκος Τσούκαλης, Μαρία Ρεπούση και Δημήτρης Χατζησωκράτης είναι τα πρόσωπα που, μεταξύ άλλων, στηρίζουν αυτήν την πρόταση, που αναμένεται να συζητηθεί εκτενέστερα στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το επόμενο Σάββατο 7 Ιουνίου.

Πάντως, όντως αυτή η πρόταση δημιουργεί πολλά ερωτήματα. Πολλοί θεωρούν πως αυτή η πρόταση είναι ουσιαστικά μία κίνηση για να "συγχωνευτεί" σταδιακά η ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ, μιας και γνωρίζουν πως ΕΛΙΑ και Ποτάμι δεν θα δεχθούν μία συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο υπάρχουν στελέχη του κόμματος που μιλούν ακόμα και τώρα για το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ.

Άρα εκ των προτέρων, μία τέτοια κίνηση συνεργασίας της ΔΗΜΑΡ με ΕΛΙΑ και Ποτάμι με στόχο μία κυβέρνηση κεντροαριστεράς με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αδύνατη. Φυσικά, το πιο ξεκάθαρο στη ΔΗΜΑΡ είναι πως δεν συζητούν καμία κίνηση και καμία συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία.

Αν η ΚΕ έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Φώτη Κουβέλη, τότε το επόμενο Σάββατο θα διεξαγόταν συνέδριο για τη νέα ηγεσία της ΔΗΜΑΡ. Ωστόσο, από τη στιγμή που του ζητούν να παραμείνει στην προεδρία, παραμένει άγνωστο -μέχρι στιγμής- αν θα υπάρξει... συνέχεια του σημερινού συνεδρίου για να ζητήσει μεγαλύτερη υποστήριξη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου