Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ - ΘΑ ΦΥΓΕΙΣ ΝΥΧΤΑ

Η εφημερίδα "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" απηχώντας προφανώς τις θέσεις τυρίαρχων κύκλων της Νέας Δημοκρατίας, τελειώνει με κεντρικό άρθρο της σήμερα τον έναν από τους δυο συμμορίτες του Καστελόριζου...

http://www.dimokratianews.gr/sites/default/files/imagecache/protothema/pth098_50.jpg

Ξεχνά όμως η εφημερίδα πως ο Βενιζέλος στο γερμανοτσογλανισμό, υπήρξε πιστό συνεταιράκι και δεκανίκι του Σα(χλα)μαρά. Θαυμάστε πρωτοσέλιδο με πρόσχημα...
τις κινητοποιήσεις των μικροομολογιούχων...

Τον χλευάζουν, «είναι ο καλύτερος παγκοσμίως επενδυτικός σύμβουλος», απειλούν να τον στείλουν σπίτι του, «σύντομα θα τον απαλλάξουμε από τα καθήκοντά του» και κατακεραυνώνουν τον τηλεοπτικό σταθμό Mega που του πρόσφερε απλόχερη φιλοξενία για να «υφαρπάξει» τις ψήφους τους. Είναι η απάντηση-χαστούκι των χιλιάδων μικροομολογιούχων στον Βαγγέλη Βενιζέλο που εξαπέλυσε άλλη μια επίθεση κοροϊδίας εις βάρος τους με «όρους καφενείου».

Η οργή των μικροομολογιούχων που έχασαν τις οικονομίες μιας ζωής ξεχειλίζει: «Ο κ. Βενιζέλος ήταν ανεπαρκής και λιγόψυχος, προτίμησε οι Ελληνες πολίτες, κάτοχοι ομολόγων, να σέρνουν στα δικαστήρια την κυβέρνηση, παρά να τη σέρνουν τα κοράκια hedge funds στα διεθνή δικαστήρια» καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους με αφορμή την τηλεοπτική παρουσία του σε σαββατιάτικη πρωινή εκπομπή του Mega.
«Ο Βενιζέλος προσπαθεί να παραπλανήσει εν όψει ευρωεκλογών 15.000 οικογένειες, 200.000 ψηφοφόρους, για να υφαρπάξει τις ψήφους τους μέσα από ένα κανάλι (Μega) που δεν μας έχει φιλοξενήσει ποτέ. Για τους κ. Αναγνωστάκη και Χασαπόπουλο προκαλεί εντύπωση η ερώτηση που έκαναν για τα φυσικά πρόσωπα χωρίς να γνωρίζουν το θέμα» αναφέρουν.

Το μήνυμά τους ξεκάθαρο εν όψει των εκλογών που πλησιάζουν: «Ο κ. Βενιζέλος είπε πως δεν μας έχει ξεχάσει. Του απαντάμε πως πολύ σύντομα θα τον απαλλάξουμε από τα καθήκοντά του, για λόγους δημοσίου συμφέροντος» λένε και στέκονται στην ανείπωτη κοροϊδία που τους επιφύλαξε.

«Αφού ο κ. Βενιζέλος ήταν τόσο σίγουρος για αποδόσεις 400% (τόση είναι η άνοδος των τιμών από το καλοκαίρι του 2012), δεν καταλαβαίνουμε τον λόγο που ασχολείται με την πολιτική, αφού είναι ο καλύτερος παγκοσμίως επενδυτικός σύμβουλος... Με την τοποθέτηση όλων των περιουσιακών του στοιχείων σε ελληνικά ομόλογα το καλοκαίρι του 2012 σήμερα θα είχε τετραπλασιάσει την περιουσία του. Αλήθεια, κ. Βενιζέλο, εσείς αγοράσατε ομόλογα του ελληνικού κράτους στο 25% της αξίας τους το καλοκαίρι του 2012;» αναφέρουν οι μικροομολογιούχοι.

«Αναφέρθηκε στην πρόταση που έκανε σε επίσημη συνάντηση, χρησιμοποιώντας τα ομόλογα του EFSF που αποτελούσαν το 15% των χρημάτων που τοποθετήσαμε, για να αγοράζαμε νέα ομόλογα με την πιθανή άνοδο αυτών να καλύπταμε τις απώλειες του “κουρέματος”. Από τη στιγμή που ήταν επίσημη πρόταση, θα θέλαμε και την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου οικονομίας, σε διαφορετική περίπτωση θα θεωρήσουμε πως ο κ. Βενιζέλος κινείται και φέρεται με όρους καφενείου» τονίζουν.

Σύμφωνα με τους μικροομολογιούχους, τα νέα ομόλογα που ήθελε να... τους πλασάρει έχουν ημερομηνία λήξης το 2023! «Με δεδομένο ότι ο μέσος όρος των ομολογιούχων φυσικών προσώπων είναι τα 62 έτη, η λύση αυτή είναι ανέφικτη. Τα Ταμεία μπορούσαν να το κάνουν, αφού είναι νομικά πρόσωπα θα υπάρχουν και μετά τα 10 χρόνια, ενώ τα τρέχοντα ελλείμματά τους τα καλύπτει ο Προϋπολογισμός. Τη διαφορά μεταξύ νομικού και φυσικού προσώπου ο κ. Βενιζέλος ως συνταγματολόγος ποτέ δεν θα τη διδάχτηκε» σημειώνει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος των μικροομολογιούχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου