Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΟΛΙ ΡΕΝ: ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΠΡΩΚΤΟΓΕΝΕΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ

Όλι Ρεν: Νομίζατε ότι με το πλεόνασμα ξεμπερδέψατε; Αν δεν εκπληρωθούν όλοι οι όροι λεφτα δεν βλέπετε... 

http://www.newsit.gr/files/Image/2014/02/24/resized/1EUROZONE_529_355.JPG

Δε θα μπορουσε να υπάρχει πιο ξεκάθαρη σφαλιάρα για το Σα(χλα)μαρά και το πρωκτογενές του - Ο "φίλος της Ελλάδας" φόρεσε και πάλι το σκληρό του προσωπείο - Ο Όλι Ρεν απάντησε σε ερώτηση του...
Νίκου Χουντή αν υπάρχουν συζητήσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικα για το τρόπο που θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό του ελληνικού προγράμματος - Οι συζητήσεις στην παρούσα φάση δεν είναι σκόπιμες, απάντησε μεταξύ άλλων ο Ολι Ρεν.

Δεν αρκεί μόνο το πρωτογενές πλεόνασμα για να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας, χρειάζεται και η πλήρης εφαρμογή του Μνημονίου, υποστηρίζει ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν, σε γραπτή του απάντηση από το Στρασβουργο, προς τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή.
Ο επίτροπος Ρεν, στην απάντησή του προς τον κ. Χουντή σχετικά με τον τρόπο κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού που παρουσιάζει το ελληνικό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, υποστηρίζει ότι η Κομισιόν ζητεί, εκτός από την ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος, την πλήρη εφαρμογή όλων των όρων του Μνημονίου, προκειμένου να καλυφθεί το κενό.

Στην ερώτησή του, ο Έλληνας ευρωβουλευτής έθετε το θέμα του τρόπου κάλυψης του κενού που παρουσιάζει το ελληνικό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, ρωτούσε την Κομισιόν αν «υπάρχουν συζητήσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας για τον τρόπο με τον οποίο, ενδεχομένως, θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό του ελληνικού προγράμματος», καθώς επίσης και αν έχει εκφραστεί «από κάποιο από τα συμβαλλόμενα μέρη, η πρόταση για έξοδο της Ελλάδας στις χρηματαγορές με εγγύηση του ESM».

Στην απάντησή του ο κ. Ρεν δεν παίρνει σαφή θέση για το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας, λέγοντας ότι «στην παρούσα φάση, οι συζητήσεις όσον αφορά το μέγεθος του χρηματοδοτικού κενού και τους δυνατούς τρόπους κάλυψής του δεν είναι σκόπιμες» και σημειώνει αναφορικά με τις προϋποθέσεις κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού, ότι:
«Τον Νοέμβριο του 2012, η Ευρωομάδα ανέφερε ότι τα κράτη- μέλη της ζώνης του ευρώ θα εξετάσουν τη σκοπιμότητα περαιτέρω μέτρων και συνδρομής, όταν η Ελλάδα επιτύχει ετήσιο πρωτογενές πλεόνασμα, υπό την προϋπόθεση της πλήρους εφαρμογής όλων των όρων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, ώστε να εξασφαλιστεί ότι η Ελλάδα θα είναι σε θέση να επιτύχει δείκτη χρέους προς το ΑΕΠ ίσο προς 124% του ΑΕΠ το 2020, και δείκτη χρέους προς το ΑΕΠ σημαντικά χαμηλότερο από 110% το 2022».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου