Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΠΟΡΕΙΑ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ

Η Ουκρανία οδεύει προς διαμελισμό. Ο Πρόεδρός της Βίκτορ Γιανουκόβιτς από το Χάρκοβο μίλησε για πραξικόπημα και “άνοδο του ναζισμού”...


Εκπτωτο ωστόσο κήρυξε τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς το κοινοβούλιο της Ουκρανίας, ορίζοντας παράλληλα...
την ημερομηνία των πρόωρων εκλογών στη χώρα για τις 25 Μαΐου.
Μετα την αποχώρηση του Ουκρανού προέδρου από το Κίεβο και την άρνησή του να παραιτηθεί, το κοινοβούλιο κήρυξε με 328 ψήφους σε σύνολο 450 βουλευτών, ανίκανο τον Γιανουκόβιτς να συνεχίσει τα συνταγματικά του καθήκοντα.

“Πυροβόλησαν το αυτοκίνητό μου, αλλά δεν παραιτούμαι. Θα παραμείνω στην Ουκρανία. Δεν παραιτούμαι. Προσπαθώ να προστατεύσω τους πολίτες από συμμορίες κακοποιών. Η σημερινή Βουλή παίρνει παράνομες αποφάσεις. Βρίσκεται σε εξέλιξη πραξικόπημα. Η κατάσταση θυμίζει την άνοδο του Ναζισμού. Δεν πρόκειται για αντιπολιτευόμενες δυνάμεις, αλλά για φασίστες. ”.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας αποφάσισε να ξεκινήσει περιοδεία στις ανατολικές και νότιες επαρχίες της χώρας, όπου κυριαρχούν απόψεις περί διαμελισμού και προσάρτησης στη Ρωσία.

Με ανακοίνωσή τους, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δηλώνουν ότι θα τηρήσουν ουδετερότητα, και δεν θα παρέμβουν στην πολιτική αντιπαράθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου