Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ

Μία ώρα και σαράντα πέντε λεπτά τον είχε κατ΄ ιδίαν στον σκοτεινό της θάλαμο. Τον έρεψε και μας τον έβγαλε ζαλισμένο να γκαγκαδίζει και να μη γνωρίζει η δεξιά του τι ποιεί η αριστερά του.
 
Δέκα τσουβάλια βραβεία γκαγκαδισμού να είχα, όλα θα του τα χάριζα, γιατί τόσες και περισσότερες ήσαν οι κοτσάνες που αμόλησε ο οικονομολόγος της συμφοράς. Τι είπε ο σοφός της Σιών??? Θαυμάστε:
 
«Ποιος ξένος επενδυτής θα φέρει να εππενδύσει στην Ελλάδα τα καλά του τα Ευρώ, όταν θα ξέρει ότι θα τα πάρει πίσω σε Δραχμές» είπε το αδειανό κρανίο και κόντεψε να με στείλει. Λεξοτανίλ πήρα κατά το ήμιση για να ηρεμήσουν οι πτωχές πλην πλήρεις οικονομολογικές γνώσεις μου.

Όταν όμως έχουν κάνει ένα Οικονομικό Επιμελητήριο απόλυτο μπουρδέλο... 


Και δεν βγαίνει ΠΟΤΕ καμία ανακοίνωση για να ισορροπήσει τον ανισόρροπο, λογικό είναι να χειροτερεύει η κατάστασή του. Και εξηγούμαι….

Πριν από 30 περίπου χρόνια και πριν, είμασταν ολοκληρωτικά εκτός ΕΟΚ (ΕΕ), με τη δραχμή νόμισμα. Όχι πως είμασταν η πλέον ανεπτυγμένη χώρα, αλλά είχαμε μια μικρή αλλά σταθερή ανάπτυξη και αρκετοί ξένοι ενδιαφέρονταν να έρθουν να κάνουν εδώ δουλειές με φόντο την Ευρώπη του «μέλλοντος» Σε σύγκριση με άλλες Βαλκανικές χώρες, είμασταν σαφώς σε πολύ καλύτερη κατάσταση.

Στις μέρες της αποδόμησης της Ελληνικής οικονομίας εδώ και 15 χρόνια, η Βουλγαρία, τα Σκόπια, η Αλβανία, η Τουρκία, χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής, δεν έχουν το Ευρώ σαν νόμισμα, αλλά λόγω των πολιτικών πείνας που εφαρμόζουν αδίστακτα, προσελκύουν «επενδυτές» καιροσκόπους, οι οποίοι ένεκα γκαγκαδικής αγραμματοσύνης, έκαναν μετεγκατάσταση παραγωγικών μονάδων σε τριτοκοσμικές χώρες χαμηλού μισθολογικού κόστους, πιστεύοντες βλακωδώς, ότι θα μπορούν να πωλούν τη παραγωγή τους ακριβά, στην Ευρώπη που οι ίδιοι καιροσκόποι ερήμωναν οικονομικά και κοινωνικά. Να πωλούν αιωνίως, στην Ευρώπη και στην Αμερική της ανεργείας!!!! Το ίδιο και κατ΄ εξοχήν έκαναν και οι ανθέλληνες επιχειρηματίες του κώλου.

Πριν από την οικονομολογική αναρχία των διεθνών παραγωγικών επενδύσεων, γινόντουσαν επενδύσεις σε ανάλογες χώρες εκτός Δολαρίου και Ευρώ, αλλά οι ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ το είχαν σπουδαγμένο το αντικείμενο, ώστε να μην ερημώνονται οικονομικά οι χώρες στις οποίες φαντάζονταν ότι θα μπορούσαν να πωλούν τη πραμάτια τους.

Ίσως επεκτάθηκα περισσότερο απ΄ όσο θα έπρεπε, αλλά όταν κάποιος απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν κατέχουν τις νομισματικές και επενδυτικές διαταραχές, πρέπει να τους το λες εκλαϊκευμένα, ώστε να είναι ευκολοχώνευτο. Αναφέρθηκα λοιπόν στην προ ΕΟΚ Ελλάδα και στις εκτός ΕΕ και εκτός Ευρώ χώρες, για να καταλάβουμε, ότι στη σημερινή διεθνοποιημένη οικονομία όλων ανεξαιρέτως των χωρών, ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΛΟ, το ποιο νόμισμα χρησιμοποιεί η κάθε χώρα, αλλά το πλαίσιο, μέσα στο οποίο καλούνται οι επιχειρηματίες ή «επιχειρηματίες» να επενδύσουν ή να τζογάρουν.

Δεν με ενδιαφέρουν οι κερδοσκοπικές συμπεριφορές εν προκειμένω, αλλά ξέρουμε τι ενδιαφέρει τους κλασικούς παραγωγούς προϊόντων και υπηρεσιών, για να δείξουν επενδυτικό ενδιαφέρον σε μια χώρα. 

Ο ευκαιριακός κερδοσκόπος τζογάρει – δεν επενδύει με τη γνωστή έννοια της παραγωγικής επένδυσης και είναι άγραφος νόμος, ότι ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ.

Οι πραγματικοί επενδυτές, κυρίως θέλουν:
1.— Χρηστή κυβερνητική-πολιτική διαχείρηση. Δεν πηγαίνουν σε χώρες που κουμάντο κάνουν ληστές, μιζαδόροι  και τζογαδόροι σε συνθήκες απόλυτης κυβερνητικής διαφθοράς.

2.— Σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα. Μια σωστή και με προοπτική πραγματική παραγωγική επένδυση, δεν πηγαίνει σε «Γουινανάμπε» και χώρες που κάθε χρόνο αλλάζουν τα φορολογικά συστήματα και δεδομένα.

3.— Εξορθολογισμένο και σχετικά σταθερό μισθολογικό κόστος. Η πραγματική παραγωγική επένδυση λειτουργεί οργανωμένα και θέλει να έχει προβλεπόμενο παραγωγικό κόστος. Ο πραγματικός επενδυτής, απεχθάνεται τόσο τους μισθούς πείνας, όσο και τις άκρατες, εκβιαστικές έως και γκαγκστερικές διεκδικήσεις.

4.— Ο πραγματικός επενδυτής έχει ανάγκη από μορφωμένα τοπικά στελέχη. Στα πλαίσια των επιχειρηματικών οραμάτων, ο επενδυτής, δεν κλείναι μια επιχείρηση για να μετεγκατασταθεί σε μια μπανανία. Αυτό το κάνουν οι κερδοσκόποι-τζογαδόροι. Ο επενδυτής ενδιαφέρεται να μεγαλώσει με σταθερότητα τις δουλειές του και ΚΥΡΙΩΣ να έχουν οι επιχειρήσεις του ΕΞΑΓΩΓΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ.

5.— Ο σεβασμός από το κράτος, των γενικών αρχών ελευθερίας διακίνησης κερδών και κεφαλαίων, όπως αυτές είναι παραδεκτές στις πραγματικά ελεύθερες (και όχι χειραγωγούμενες) οικονομίες, με την επίσης γενικά παραδεκτή αρχή, της επανεπένδυσης μέρους των κερδών της

Από αυτά τα βασικά και στοιχειώδη, η «Ελλάδα» των Σημίτη, Παπανδρέου, Σαμαρά, δεν έχει ούτε μπορεί να εξασφαλίσει ΤΙΠΟΤΑ. Επομένως, διατηρούν ένα δυσμενές επενδυτικό κλίμα, που δεν έχει καμία σχέση με το χρησιμοποιούμενο νόμισμα. Εφόσον μια επένδυση έχει εξαγωγικό προσανατολισμό, τα κέρδη του επιχειρηματία-επενδυτή, θα μεταφράζονται σε ένα από τα ισχυρά νομίσματα (Ευρώ, Δολάριο ή Γιεν κλπ) και καρφί δεν του καίγεται για το τι νόμισμα θα χρησιμοποιεί η χώρα στο εσωτερικό της.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ, σε μια κρίσημη για την Ελλάδα οικονομική συγκυρία, ο πρωθυπουργός της, κατάφερε και είπε τη μεγαλύτερη οικονομολογική μαλακία της τελευταίας εκατονταετηρίδας, πως τάχα οι επενδυτές δεν θα φέρουν τα ΕΥΡΩ τους, φοβούμενοι ότι θα θα εισπράξουν δραχμές. Τι θα τους κάνει??? Θα τους απαγορεύει να μετατρέπουν τις δραχμές σε ΕΥΡΩ ή Δολάρια και να διακινούν τα κεφάλαιά τους???

ΕΞΩ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ — Η ΕΞΟΔΟΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΩ ΑΝΑΛΥΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου