Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΑΝ ΤΟΝ ΓΚΙΟΥΛ??? ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

Η κατάσταση της υγείας του Γκιούλ προκαλεί πολλά ερωτήματα με την εφημερίδα Yurt να γράφει πως ο τούρκος πρόεδρος στην πραγματικότητα δεν πάσχει από πόνους στα αυτιά αλλά είναι θύμα δηλητηρίασης. 

του ΜΑΝΩΛΗ ΚΩΣΤΙΔΗ

Σύμφωνα με την εφημερίδα «κάποιοι δηλητηρίασαν τον Αμντουλάχ Γκιουλ και γι’αυτό αναγκάσθηκε να επιστρέψει εσπευσμένα από τον Κιργιζιστάν στην Τουρκία» γράφει η εφημερίδα. Ένας από τους στενούς συνεργάτες φαίνεται να έχει διαρρεύσει την πληοροφορία της δηλητηρίασης του Αμντουλάχ Γκιούλ από αγνώστους. Σύμφωνα με τον στενό συνεργάτη του τούρκου προέδρου ο Γκιούλ, «μετά το δείπνο στην επίσημη επίσκεψη του στην Κιργιζία , πήγε στη διπλανή αίθουσα με όλους τους καλεσμένους για να συζητήσουν και να χαλαρώσουν. Εκεί ξαφνικά ένιωσε έντονη αδιαθεσία και  λιποθύμησε.» «Τον είχαν δηλητηριάσει» φέρεται να λέει συνεργάτης του τούρκου προέδρου.

Η προεδρία της Τουρκίας υποχρεώθηκε να εκδώσει ανακοίνωση που... 


Διαψεύδει τους ισχυρισμούς της εφημερίδας, τονίζοντας πως οι «πληροφορίες αυτές δεν ευσταθούν».

Ο τούρκος πρόεδρος από την προηγούμενη εβδομάδα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χατζέτεπε της Άγκυρας. Η τουρκική εφημερίδα ισχυρίζεται πως τις πληροφορίες τις διαθέτει από γιατρό που εργάζεται στο νοσοκομείο.


Πάντως η ξαφνική επιστροφή του Γκιουλ και η μακρόχρονη διαμονή του στο νοσοκομείο λόγω των ενοχλήσεων του στα αυτιά είναι περίεργη.


Οι πληροφορίες αυτές φέρνουν στη μνήμη τον θάνατο του πρωην προέδρου της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ το 1992 , ακόμη και σήμερα υπάρχουν ισχυρισμοί πως κάποιοι είχαν σκοτώσει τον Οζάλ με δηλητήριο.

Ο Γκιούλ επέστρεψε στην Άγκυρα με ειδικό αεροσκάφος και την πρώτη επέμβαση την έκαναν οι γιατροί του στο αεροσκάφος. Αργότερα ξεκίνησε η αποθεραπεία του που μάλλον οι γιατροί του έκαναν  λάθος αγωγή και γι’αυτό του προκλήθηκαν παρενέργειες στα αυτιά.
 
Κανείς μεχρι στιγμής δεν γνωρίζει το ποιοι να θέλησαν να δηλητηριάσουν τον τούρκος πρόεδρο τα βλέμματα όλων στρέφονται απο το PKK μέχρι ακόμη και τη Συρία. αν βέβαια αληθεύουν οι πληροφορίες αυτές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου