Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΥΒΛΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΛΛΟΥ

Τα δικά του μνημόνια συνεργασίας υπέγραψε αυτές τις ημέρες στη Ρωσία ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο πατριαρχείο της Μόσχας και των συναντήσεων που είχε με τον Πατριάρχη Κύριλλο.

Δύο ήταν τα κομβικά σημεία των συζητήσεων που πραγματοποίησαν οι δύο αντιπροσωπείες στην επίσημη αίθουσα της Ιεράς Συνόδου στην Μονή Ντανίλοφσκ, όπως αναφέρει το romfea.gr.
Το πρώτο αφορούσε στην προσέλκυση Ρώσων επενδυτών για την αξιοποίηση της ακίνητης εκκλησιαστικής περιουσίας στην Ελλάδα και το δεύτερο στην ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει άνθιση κυρίως από τη Ρωσία προς την Ελλάδα με βασικούς προορισμούς το Αγιο Ορος, τα Μετέωρα και άλλα μεγάλα μοναστήρια της χώρας.

Αλλωστε, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ήταν εξαιρετικά σαφής απευθυνόμενος στον Πατριάρχη...


«Εκτός από τα πνευματικά χρειαζόμαστε και τα υλικά και χαίρομαι που θα συνεργαστούμε πάνω σε οικονομοτεχνικούς τομείς, και αυτούς τους τομείς θα πρέπει να τους αναπτύξουμε ταχύτατα», είπε μεταξύ άλλων.

Και για τα δύο αυτά θέματα αποφασίστηκε να συγκροτηθούν ειδικές κοινές επιτροπές ενώ ειδικά για τον τουρισμό υπεγράφη και πρωτόκολλο συνεργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου