Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ... ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΠΕΟΣ

Τσουτσουνέρικη αποστολή στα «παιδιά του Νίγηρα»... 

Ευτυχώς που μέσα στη λόρδα μας, η αγαπημένη μας σκύλα Christine Lagarde, με τη γνωστή μέθοδο «ΣΟΚ και ΔΕΟΣ — ΧΑΟΣ και ΠΕΟΣ» έβαλε στη ζωή μας τα πεινασμένα παιδιά του Νίγηρα που τόσο τα συμπονάει λόγω απόστασης.

Εμείς ένθα και αλλαχού, προβληματισμένοι και έμφορτοι δίψας για μάθηση, συγκροτήσαμε εκστρατευτικό σώμα και ξεκινήσαμε εκδρομικό σαφάρι, για να γνωρίσουμε τα ευτυχισμένα και τυχερά παιδιά και τις μαϊμούδες του Νίγηρος.

Τελικά ρε παιδιά Ελληνικά και ντόπια, αυτή η Christine Lagarde, δεν είναι μόνο ΔυΝαΤή, είναι και γρήγορη η κουφαλίτσα. Δεν προκάναμε να πατήσουμε τον πόδα μας επί του Νίγηρος και τζουπ...


Επί του περιφερειακού, συναντήσαμε τη πρώτη ευεργετημένη ομάδα παιδιών του Νίγηρος, τα οποία ευτυχισμένα και περιχαρούμενα, τραγουδούσαν ύμνους για το φιλεύσπλαχνο ιδεώδες της τραπεζίτισσας, κάτω από τη στέγη που τους χάρισε η μεγάλη σιωνιστικότατη ευεργέτιδα. Πρόκειται για καινούργιο πλαστικό μοντέλο, αδιάβροχο μέχρι τα 5 μέτρα βάθος, το οποίον αναδιπλούμενον μπαίνει στη κωλοτσέπη του ιθαγενούς στοιχείου, τις μέρες που δεν λειτουργεί το φαινόμενο ελνίνιο και δεν βρέχει καταρρακτωδώς, Αν δεν υφίσταται κωλοτσέπη, ούτε καν τσέπη (ως συνήθως), διπλώνουν τη πλαστικιά στέγη και τη χώνουν σε μια κουφάλα βαθιά, δια να μη τη καταχραστούν οι λέοντες από τα πέριξ.

Δρόμο πήραμε, δρόμο αφήσαμε και εισήλθαμε στα προάστια της ζουγκλός, όπου έκπληκτοι βρεθήκαμε στο παράδοξο φαινόμενο, σύμφωνα με το οποίον, μία ομάς παιδιών του πτωχού Νίγηρος, να έχει στη κατοχή της μία καραμέλα, δωρεά της ευεργέτΙδος Christine Lagarde που χάσαμε μέσα από τα χέρια μας. Οι παίδες του Νίγηρος μας έκαναν να αισθανθούμε εντροπή, όταν μας έδωσαν μαθήματα δημοκρατικών διαδικασιών, τις οποίες στα μέρη μας, μόνο στο κόμμα ΤΣΙΠΡΑ του Αλέξις Σύριζα μπορείς να δεις αν είσαι τυχερός τη καθαρά Δευτέρα. Σχημάτισαν κύκλο πέριξ της καραμέλας-δωρεάς και άρχισαν να συζητούν τους τρόπους αξιοποίησης της καραμελικής δημόσιας περιουσίας. Κάπου στη μέση προς τ’ αριστερά, ο Γκόγκο Μπαγκόγκο, έριξε τη δημοκρατική ιδέα, να παρακαλέσουν τον πρόεδρο του ΤΣΙΠΡΑΣ, κ. Αλέξις Σύριζα, να τους αποστείλει τον Δραγασάκη μετά κλιμακίου τσιπρικών οικονομολόγων προκειμένου να διευθετήσει τον καραμελικό προϋπολογισμό και τη σκατομοιρασιά της καραμέλες, στο κατά κεφαλήν γλείψιμο των Νιγεροπαίδων.

Παρ’ ότι προεκλογική περίοδος, εμείς ελπίζουμε να βρεθεί κανάλι να δείξει όσα μόνο εμείς καταγράψαμε, μπας και βάλουμε μυαλό και κατανοήσουμε τα διλήμματα των εκλογών, καθώς και τα διακυβεύματα, διαφορετικά θα μας πάρει όλους και θα μας σηκώσει και θα μας ξαποστείλει στους λέοντες του Νίγηρος…

ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου