Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ... ΟΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

Κι εκείνος που δεν απαιτεί και δεν ξεκαθαρίζει ότι οι προκσυνημένοι λαιμοί πρέπει να τις στολίσουν, τότε απλά σήμερα δημαγωγεί με ότι "πουλάει" και αύριο ενσωματώνεται σε ότι πουλήθηκε... 

Εχθροί της χώρας... αδίστακτοι και τυχοδιώκτες... Άγρια επίθεση Τσίπρα σε Παπαδήμο και Ταμβακάκη... 

Διπλή επίθεση με πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς εναντίον του τέως πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας Απόστολου Ταμβακάκη εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι "μεγαλύτερος εχθρός και κίνδυνος για την Ελλάδα και το λαό μας, μεγαλύτερος εχθρός και κίνδυνος για την σταθερότητα της οικονομίας μας... 


Δεν είναι οι εταίροι, αλλά εγχώριες δυνάμεις που βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με εξωθεσμικά αλλά και θεσμικά κέντρα των Βρυξελλών, όπως αποκαλύπτει σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters. Εμάς δεν μας ξαφνιάζει αυτό. Θα θυμάστε ότι το είχε επισημάνει σε δηλώσεις του ο Γιάννης Δραγασάκης εκείνη την περίοδο, τότε που στείλαμε επιστολή στον κ. Μπαρόζο και στον κ. Ρομπάι".

Με τον τρόπο αυτό επέλεξε να επικρίνει την κίνηση του κ. Παπαδήμου - σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters- να ζητήσει από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο δημόσια δήλωση με την οποία να προειδοποιεί ότι αθέτηση των συμφωνιών θα οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ.
Σημειώνεται ότι ο κ. Παπαδήμος έχει διαψεύσει ότι ζήτησε από τον κ. Μπαρόζο να παρέμβει με δημόσια δήλωση ζητώντας την τήρηση των συμφωνηθέντων.

Μετά την συνάντησή του με την κυρία Λούκα Κατσέλη ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σκληρή επίθεση και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος με αφορμή την δημοσιοποίηση έκθεση για το ευρώ.

"Αυτό που μας ξαφνιάζει όμως είναι το πόσο αδίστακτοι είναι ορισμένοι που, προκειμένου να παίζουν πολιτικά παιχνίδια, δεν διστάζουν να θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας. Και πιστεύουμε ότι στην ίδια ανεύθυνη τυχοδιωκτική σκοπιμότητα εντάσσεται και η σπουδή της ΕΤΕ  χθες να δημοσιοποιήσει μια έκθεση για το ευρώ", υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Συνεχίζοντας την κριτική του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: "Λυπούμαστε πραγματικά για το κατάντημα των πανικόβλητων, μέσα και έξω από τη χώρα. Ας γνωρίζουν όμως πως ότι κι αν σκαρφιστούν, όσο κι αν προσπαθήσουν, όποια κινδυνολογία κι αν επινοήσουν δεν είναι σε θέση να χειραγωγήσουν ούτε την αξιοπρέπεια, ούτε τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Η Ελλάδα στις 17 του Ιούνη θα γυρίσει σελίδα.  Ο λαός μας στις 17 του Ιούνη θα γυρίσει σελίδα. Όλοι αυτοί, που προσπαθούν να τον τρομοκρατήσουν και να τον εμποδίσουν, το κάνουν ακριβώς γιατί γνωρίζουν ότι ανήκουν ήδη στο παρελθόν. Η αριστερά και οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου θα αγωνιστούν μαζί ώστε  ενώνοντας το λαό να γράψουν τις σελίδες του μέλλοντος, σελίδες αξιοπρέπειας, ελπίδας και αισιοδοξίας".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου