Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Άλλο πράγμα η "κοινή δράση''... Και άλλο το "ψάρεμα" σε θολά νερά


Βεβαίως και πήραμε πρόσκληση να παρευρεθούμε στη συνάντηση που διοργανώνει η “Επανεκκίνηση”, δηλαδή το RESTART, δηλαδή η ΛΑΕΚαι απορρίψαμε κατηγορηματικά κάθε πιθανότητα συμμετοχής μας σε αυτήν για πολύ συγκεκριμένους λόγους.
  • Πρώτον: Γιατί θεωρούμε εντελώς προσχηματικό, το δήθεν ενδιαφέρον για την “κοινή δράση του Δημοκρατικού Πατριωτικού χώρου”. Πρόκειται για μια πρακτική που την εφάρμοσε και στο παρελθόν το RESTART, μέσα από την οποία στήθηκαν πλυντήρια, και επιχειρήθηκε να εμφανιστεί το RESTART ως ένας μηχανισμός δήθεν ουδέτερος, ενώ στην ουσία είναι δημιούργημα κομματικού σωλήνα, με αρμοδιότητα απλού νεροκουβαλητή για λογαριασμό της ΛΑΕ. 
Το αποτέλεσμα είναι όλες οι “πρωτοβουλίες” που ανέλαβε, να “καούν” η μία μετά την άλλη, ελάχιστες ημέρες μετά την ανάληψή τους. Κοινή δράση, σημαίνει πραγματικά ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ και ΟΧΙ ΣΤΟΙΧΙΣΗ πίσω από κοντόφθαλμους μικροκομματικούς σχεδιασμούς.

  • Δεύτερον: Γιατί η καλή διάθεση που επεδείξαμε στο παρελθόν επιμένοντας στην ανάγκη να εγκαταλειφτούν οι ηγεμονισμοί, και να υπάρξει ένας αυθεντικός συντονισμός χωρίς τα... γνωστά διαλυτικά “καπελώματα”, σκόνταψε στην επιδίωξη των στελεχών της ΛΑΕ, να αναγορευτεί το RESTART σε χωνευτήρι και υπερόπτη των πάντων. Έτσι όμως δεν οικοδομούνται σχέσεις εμπιστοσύνης και προοπτικής. 
Καμία υπερκομματική ιδιότητα δεν αναγνωρίζεται, από κανέναν και σε κανένα παλαιοκομματικό δημιούργημα του δοκιμαστικού σωλήνα. Όσοι αμφισβητήσουν αυτή την αλήθεια, σύντομα θα την βρουν μπροστά τους ως πρόβλημα.

Ελπίζουμε στη συνάντηση που οργανώνει η ΛΑΕ με φερετζέ το RESTART, να αισθανθεί την ανάγκη να δώσει μια εξήγηση, γιατί λίγους μήνες πριν έσπευσε να μποϋκοτάρει την πραγματικά υπερκομματική “ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ” και γιατί μόλις κλήθηκε να… την πλαισιώσει, το αρνήθηκε, και έστηνε πλυντήρια και επιτροπές για… συλλογή υπογραφών…
  • Τρίτον: Γιατί θεωρούμε πολιτικά απαράδεκτο –απαράδεκτο και ενοχικό- το να αποκρύπτεται η πραγματική ταυτότητα των συντελεστών μιας πρωτοβουλίας. Η συνάντηση συγκαλείται από τη ΛΑΕ. Το RESTART είναι απλώς ο φερετζές, που επιχειρεί να μαζέψει ότι μπορεί για λογαριασμό της ΛΑΕ, ενώ η ίδια υπεκφεύγει από την υποχρέωση να λογοδοτήσει για την ερμαφρόδιτη στάση της όλη την προηγούμενη περίοδο.
Ανήκουμε σε αυτούς που στήριξαν την ηγεσία της ΛΑΕ όσες φορές απετόλμησε  να υψώσει οριογραμμή απέναντι στον εθνομηδενιστικό εαυτό της, αλλά δεν θα γίνουμε αυτοί που θα συγκαλύψουν την τελική της παράδοση στις εθνομηδενιστικές πιέσεις που της ασκεί αυτό το κομμάτι του εαυτού της.

Κάτι τέτοιο θα ήταν εκ μέρους μας μια στάση υποκριτική, η οποία ούτε το Δημοκρατικό Πατριωτικό κίνημα υπηρετεί, ούτε βεβαίως την ενότητά του. Υπηρετεί βέβαια τον κοντόφθαλμο σχεδιασμό της ΛΑΕ, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν μας αφορά και δεν θα γίνουμε νεροκουβαλητές του.
  • Τέταρτον: Οι εμμονές στο κρυφτούλι με την ταυτότητα μας ανησυχούν. Δεν προϊδεάζουν για πολιτικά συνεπή στάση. Και κυρίως αποκρύπτουν πως το πραγματικό διακύβευμα, δεν είναι αυτό που επικαλούνται οι ανακοινώσεις, αλλά το ψάρεμα σε θολά νερά για μικροκομματικές σκοπιμότητες.
Η ΔΗ.ΠΟ.Σ “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ”, διαθέτει ολοκληρωμένη και στιβαρή πολιτική πρόταση, για το μέλλον του τόπου, χωρίς καιροσκοπισμούς και πολλαπλές ερμηνείες. Και φυσικά διαθέτει κρυστάλλινη αντίληψη για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τη συγκρότηση ενός ρωμαλέου, αυθεντικού γνήσια λαϊκού Πατριωτικού κινήματος, με αδιαμφισβήτητο Δημοκρατικό πρόσημο, ικανό να δρομολογήσει την πολιτική ανατροπή και να ανοίξει τον δρόμο για την Δημοκρατική Πατριωτική Εξουσία.

Ιδού λοιπόν η Ρόδος… Με καθαρές προτάσεις… Καθαρά χαρτιά… Με την ταυτότητα ανά χείρας… Και με μοναδική δέσμευση την πολιτική μπέσα, την συνέπεια, και με αποστάσεις σαφείς από τον εθνομηδενισμό και τα τερτίπια του. Και με τον χωροφύλαξ… Και με τον αστυφύλαξ… Δεν χτίζεται μέτωπο και κοινή δράση με προοπτική.

Η Π.Γ της ΔΗ.ΠΟ.Σ “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ”

1 σχόλιο:

  1. ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ, ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΒΛΕΨΕΙΣ ΑΣ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ.
    ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΚΟΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή