Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Το "νέο" σχέδιο κυβέρνησης και τραπεζιτών, οδηγεί τη χώρα σε δομική αποσύνθεση, και "κλειδώνει" τους όρους του βίαιου μετασχηματισμού της σε υβριδική μπανανία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
της ΠΓ της ΔΗ.ΠΟ.Σ "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ"


Το νέο σχέδιο κυβέρνησης και τραπεζιτών, το οποίο δρομολογείται με πρόσχημα τα "κόκκινα δάνεια", επιχειρείται να εμφανιστεί ως δήθεν αναγκαία παρέμβαση προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ρευστότητας και να αποφευχθεί η έσχατη λύση μιας νέας, επώδυνης και καταστροφικής ανακεφαλαιοποίησης.

Πρόκειται για ένα ακόμη καραμπινάτο ψεύδος, το οποίο ανατροφοδοτεί τα τραγικά αδιέξοδα, κλιμακώνει με τρόπο εκρηκτικό τις οδυνηρές συνέπειες μιας απόλυτα ελεγχόμενης κρίσης, καλλιεργεί στην κοινωνία μια απαράδεκτη κουλτούρα ενοχής, και επιχειρεί να αγοράσει χρόνο εν όψει της τελικής επίθεσης, που θα είναι σαρωτική ΚΑΙ για την Ελληνική κοινωνία, αλλά ΚΑΙ για την Οικονομία στο σύνολό της.

Δεν πρόκειται για "πακέτο νέων προσανατολισμών στο τραπεζικό σύστημα" όπως λαθεμένα ισχυρίζονται όλοι όσοι αρνούνται να σπάσουν αυγά και να καταδείξουν με αποφασιστικότητα τον πραγματικό χαρακτήρα μιας κρίσης που παραμένει βαθιά και "αναβαθμίζει" επικίνδυνα, τα κυρίαρχα δομικά της χαρακτηριστικά…

Και βεβαίως δεν συνιστά απλώς μια απόπειρα εξασφάλισης ρευστότητας προκειμένου να...
χρηματοδοτηθεί με αυτήν η "καπιταλιστική ανάπτυξη" γενικά και αόριστα. Είναι μια συνδυασμένη επιχείρηση η οποία αποσκοπεί:
  • Στην ολοκληρωτική αφαίμαξη κάθε ίχνους ρευστότητας, ΚΑΙ από τους πολίτες ΚΑΙ από την αγορά, επιδιώκοντας μεταξύ άλλων, να βάλει στο χέρι και τα εναπομείναντα 30 δις που φαίνεται να είναι παρκαρισμένα εκτός του τραπεζικού συστήματος…
  • Στην γενίκευση του πλιάτσικου με στόχο την αποστέρηση των πολιτών από κάθε ίχνος πραγματικού πλούτου, ο οποίος ταυτίζεται με την παραδοσιακή ιδιοκτησία αλλά και με κάθε ιδιοκτησία η οποία μπορεί να θεωρηθεί εκποιήσιμη σε επόμενο χρόνο…
  • Και φυσικά στην δρομολόγηση των προϋποθέσεων που θα καταστήσουν αναπόφευκτη μια νέα, ακόμη πιο επώδυνη ανακεφαλαιοποίηση, σε μεταγενέστερο χρόνο.
Πρόκειται για ένα εφιαλτικό σχέδιο, το οποίο επιδεινώνει έτι περαιτέρω τη φυλακή χρέους στην οποία είναι εγκλωβισμένη η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού. 
  • Τα εισοδηματικά κριτήρια μειώνονται δραστικά. 
  • Το ατομικό εισόδημα (ως προϋπόθεση ένταξης στις προβλέψεις της συμφωνίας) συρρικνώνεται στις 12.000 ευρώ, και το εισόδημα τετραμελούς οικογένειας στις 30.000 ευρώ. 
  • Η αντικειμενική αξία του ακινήτου καθηλώνεται στις 250.000 ευρώ και η προϋπόθεση είναι το ανεξόφλητο υπόλοιπο να μην ξεπερνά τις 130.000 ευρώ.
Οι πρώτες αποτιμήσεις αποκαλύπτουν πως μόνο το 5% των δανειοληπτών εμπίπτει σε αυτά τα απολύτως απαράδεκτα όρια. 
  • Η πραγματική κατάσταση του οφειλέτη αγνοείται παντελώς. 
  • Ο τραπεζίτης αναγορεύεται σε υπέρτατος διακανονιστής της όποιας "συμφωνίας". 
  • Η αναλγησία είναι απόλυτη, σε ένα περιβάλλον όπου, τα "κόκκινα" ΑΦΜ μόνο στην ΑΑΔΕ ξεπερνούν τα 4.100.000 και οι ληξηπρόθεσμες οφειλές επίσης μόνο στην ΑΑΔΕ, από 32 δις το 2010 εκτινάχθηκαν στα 104 δις σήμερα.
Πρόκειται για ένα περιβάλλον κόλασης, το οποίο επανενεργοποιεί γενικευμένη κοινωνική τραγωδία, που όμοιά της δεν θα έχει γνωρίσει ο τόπος. Πολύ δε περισσότερο τώρα, που το "Ειρηνοδικείο" απενεργοποιήθηκε, και η μαζική δολοφονία πολιτών και νοικοκυριών, γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού.

Σε συνθήκες οικονομικής κατάρρευσης, με την πλειοψηφία των υπερχρεωμένων πολιτών να μαστίζονται από την ανεργία, την υποαπασχόληση ή την καταστροφή της επιχείρησής τους, οι μαζικές κατασχέσεις θα πάρουν χαρακτήρα γενικευμένης λεηλασίας, και η χαριστική βολή μιας καινούριας ανακεφαλαιοποίησης αυτού του τραπεζικού συστήματος, είναι απλώς θέμα χρόνου να επιβληθεί.

Η ΠΓ της ΔΗ.ΠΟ.Σ "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ" ξεκαθαρίζει και επιμένει, πως αυτό το καταστροφικό σχέδιο Κυβέρνησης και τραπεζιτών, δεν προορίζεται να χρηματοδοτήσει κανενός είδους "καπιταλιστική ανάπτυξη" με τους όρους και τις προϋποθέσεις που γνωρίσαμε μέχρι σήμερα.

Είναι ένα σχέδιο που οδηγεί τη χώρα σε δομική αποσύνθεση, και "κλειδώνει" τους όρους του βίαιου μετασχηματισμού της σε υβριδική μπανανία.

Είναι ένα σχέδιο που εργαλειοποιεί το κατοχικό τραπεζικό σύστημα μέσα σε έναν συνολικότερο σχεδιασμό ο οποίος προσβλέπει να τροποποιήσει δραματικά την παραγωγική, την "αναπτυξιακή" και εν τέλει την οικονομική φυσιογνωμία της χώρας.

Είναι ένα δόλιο σχέδιο, το οποίο θα συντηρηθεί και θα "δουλέψει" παράλληλα, με τα περιφερειακά "αναπτυξιακά" προγράμματα που ενεργοποιούνται για να επιτελέσουν αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Είναι ένα σχέδιο το οποίο εντάσσεται στην συνολική μεταμοντέρνα αντίληψη για την Ελλάδα των ΕΟΖ και της εκτεταμένης πληθυσμιακής ανασύνθεσης, για την Ελλάδα των πολυμερών "στρατηγικών συμφωνιών", των πολλαπλών εξαρτήσεων, για την Ελλάδα που στραγγαλίζεται ώστε να εισέλθει στην τρίτη δεκαετία του αιώνα, χωρίς ταυτότητα, χωρίς πυξίδα, και με πλήρως αποδομημένους τους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας της.

Η ΔΗ.ΠΟ.Σ ‘’ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ’’ θεωρεί, πως το επικίνδυνο σχέδιο Κυβέρνησης και τραπεζιτών, δεν συνιστά απλώς μια οργανωμένη επίθεση με στόχο τους εξαθλιωμένους και υπερχρεωμένους συμπολίτες μας, και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ερμηνεύεται κατ αποκλειστικότητα, με τους παραδοσιακούς πολιτικούς όρους.

Συνιστά μια στρατηγικού χαρακτήρα επίθεση σε βάρος της πατρίδας, που πρέπει να αποκρουστεί, που επείγει να ακυρωθεί εν τη γενέσει της, που πρέπει να βρει απέναντί της την μαχόμενη κοινωνία, ενήμερη για όλα όσα μεθοδεύονται, και αποφασισμένη να πάρει την πατρίδα της πίσω.

Είναι μια στρατηγικού χαρακτήρα επίθεση που σχετίζεται με την αυριανή φυσιογνωμία της χώρας, και που η αντιμετώπισή της θέτει με τρόπο ευθύ και άμεσο, το πραγματικό πρόβλημα που είναι το πρόβλημα της πολιτικής εξουσίας στον τόπο.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φορείς του οργανωμένου κινήματος, και το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, και πριν οδηγηθούν τα πράγματα σε σημείο που δεν θα υπάρχει επιστροφή.
  • Η άμεση και καθολική εφαρμογή του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας...
  • Και η ανάγκη παράλληλης εφαρμογής μιας τολμηρής πολιτικής -έως και πλήρους- διαγραφής χρεών (εκτεταμένη Σεισάχθεια) αποκλειστικά και μόνο με κοινωνικά κριτήρια...

Είναι στόχοι αδιαπραγμάτευτοι, άμεσης προτεραιότητας, και άρρηκτα συνδεδεμένοι με την βιωσιμότητα της κοινωνίας και της πατρίδας μας.

Η εθνικοποποίηση του τραπεζικού συστήματος, ο ριζικός αναπροσανατολισμός του, και η καθολική ενσωμάτωσή του στις απαιτήσεις ενός εθνικού αναπτυξιακού και παραγωγικού σχεδιασμού, είναι η κρίσιμη παράμετρος, που στο συνδυασμό της με τη συνολικά διαφορετική πολιτική αντίληψη την οποία μόνο η Δημοκρατική - Πατριωτική Εξουσία μπορεί να υλοποιήσει, προκειμένου να βγει η χώρα από το φαύλο κύκλο της αποδόμησης, και να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πορεία.

Αθήνα 18/2/2019

Η ΠΓ της ΔΗ.ΠΟ.Σ ‘’ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ’’

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου