Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Τουρκία: Νέο σύστημα εσωτερικής ασφάλειας

Την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος εσωτερικής ασφάλειας που όχι μόνο θα αποτρέπει τρομοκρατικές επιθέσεις αλλά και θα επιτρέπει την προληπτική προσβολή – εξουδετέρωση πιθανών τρομοκρατών αποφάσισε η Τουρκία...
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ψηφιακό βραχίονα της αμερικανικής αμυντικής και αεροδιαστημικής επιθεώρησης «Defense News», η απόφαση για την ανάπτυξη του νέου συστήματος με...
ιδιαίτερη έμφαση στην κάλυψη της πρωτεύουσας Άγκυρας αποφασίστηκε μετά από πεντάωρη σύσκεψη που έλαβε μέρος ο Τούρκος πρωθυπουργός Ahmet Davutoglu και οι επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας.
Η απόφαση λήφθηκε στον απόηχο τριών μειζόνων τρομοκρατικών επιθέσεων που έλαβαν χώρα στην Τουρκία από τον περασμένο Οκτώβριο. «Κάθε επαρχία έχει ειδικές ανάγκες ασφάλειας αλλά η Άγκυρα αποτελεί ειδική περίπτωση επειδή είναι η πρωτεύουσα και φιλοξενεί πολλές πολιτειακές, κρατικές και κομματικές αρχές και υπηρεσίες, όπως επίσης και αρκετές διπλωματικές αποστολές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Davutoglu. Προσέθεσε πάντως ότι το νέο σύστημα θα επεκταθεί στο σύνολο των 81 επαρχιών της Τουρκίας.


Κύρια χαρακτηριστικό του νέου συστήματος θα είναι η μεγιστοποίηση της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων ενώ μεταξύ των αλλαγών περιλαμβάνεται και η υιοθέτηση πολιτικής περιβολής από το προσωπικό των υπηρεσιών ασφαλείας.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της αρχής προμηθειών (SSM), υπό εξέταση βρίσκονται όλα τα προηγμένα αντιτρομοκρατικά συστήματα (συμπεριλαμβανομένων μηχανών και λογισμικού) και ότι οι εγχώριοι αλλά και οι διεθνείς πιθανοί προμηθευτές θα πρέπει να αρχίσουν να παρουσιάζουν τις λύσεις για αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών χωρίς να αναμένουν την ανακοίνωση των διαδικασιών προμήθειας συγκεκριμένων συστημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου