Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Το Ισλαμικό Κράτος έφτιαξε ταξιαρχία γυναικών και τις στέλνει στον πόλεμο

Ο αρχηγός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι όρισε μια τζιχαντίστρια από τη Σαουδική Αραβία επικεφαλής μιας νεοσυσταθείσας ένοπλης δύναμης γυναικών που θα μάχεται για το Ισλαμικό Κράτος...
Το Ισλαμικό Κράτος έφτιαξε ταξιαρχία γυναικών και τις στέλνει στον πόλεμο
Η τζιχαντίστρια από τη Σαουδική Αραβία ονομάζεται Νάντα Αλ Καχτάνι (Nada Al Qahtani) και εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος το 2013.
Μέχρι πρότινος ήταν επικεφαλής της Αλ Χάνσα, μιας «ταξιαρχίας» γυναικών τζιχαντιστριών που εκτελούν...
καθήκοντα θρησκευτικής αστυνομίας με δικαιοδοσία στις γυναίκες.

Η Αλ Χάνσα εδρεύει στην πόλη Ράκα της κεντρικής Συρίας, τη ντε φάκτο «πρωτεύουσα» της τρομοκρατικής οργάνωσης.
Ο νέος ένοπλος γυναικείος βραχίονας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος θα δραστηριοποιηθεί στην ανατολική επαρχία Χασάκα της Συρίας, σύμφωνα με έναν τοπικό ακτιβιστή που μίλησε στο Al Arabiya.
Ο Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάνι έχει συναντήσει την Καχτάνι δύο φορές σε συναντήσεις με την ηγεσία της οργάνωσης. Θεωρείται γυναίκα με ισχυρή προσωπικότητα.
Η Καχτάνι βρίσκεται ήδη στην επαρχία της Χασάκα όπου παίζει κεντρικό ρόλο και στον συντονισμό των ξένων εθελοντών τζιχαντιστών.
Η Καχτάνι έφτασε στη Συρία τον Δεκέμβριο του 2013 και αμέσως ορκίστηκε πίστη στον Μπαγκντάντι.
Σε ανάρτησή της στο Twitter είχε γράψει ότι σκόπευε να γίνει βομβίστρια αυτοκτονίας και καλούσε όλες τις μουσουλμάνες να «σπρώξουν» τους άνδρες και τους γιους τους να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου