Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

UAV εφιάλτης στα χέρια τρομοκρατών! "Ιπτάμενες βόμβες"

Οι βρετανικές ΕΔ θα μπορούσαν να εξοπλιστούν για να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας...

Image

Η αμυντική αναθεώρηση αναζητά τρόπους αντιμετώπισης εναντίον απειλών τρομοκρατών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δήλωσε ο υπουργός.

Ειδικοί ασφαλείας προειδοποίησαν ότι...
μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα μπορούσαν να μετατραπουν σε ιπτάμενες βόμβες αυτοσχέδια εκρηκτικά, ή θα μπορούσαν να φέρουν ακόμη και ωφέλιμα φορτία χημικών και βιολογικών όπλων.

Η έρευνα με επικεφαλής τον πρώην διευθυντή του οργανισμού ηλεκτρονικών υποκλοπών της Βρετανίας, GCHQ, τον περασμένο χρόνο προειδοποίησε εμπορικά κέντρα, αθλητικές εκδηλώσεις και αγώνες ράλλυ ότι θα μπορούσαν να είναι γεγονότα “ευάλωτα” σε τέτοιου είδους επιθέσεις.

Ο βουλευτής Barry Sheermn, κατα τη διάρκεια ερωτήσεων πάνω σε θέματα άμυνας, ρώτησε την κυβερνηση: ¨Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλο και περισσότερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα χρησιμοποιούνται απο τρομοκράτες. Αφού υπάρχει αυτή η τεχνολογία, δεν θα είναι μόνο στα χέρια των ανθρώπων που εγκρίνουμε, και τι σκοπεύετε να κάνετε γι 'αυτό."

Η Penny Mordaunt, ο υπουργός αρμόδιος για τις ειδικές δυνάμεις, είπε ότι τέτοιες επιθέσεις αποτελούν μια “αναδυόμενη απειλή”.
ΠΗΓΗ: www.telegraph.co.uk


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου