Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Bild: Τρεις γερμανικοί «κολοσσοί» πίσω από σκάνδαλο απάτης

Τρεις από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές εταιρείες της Γερμανίας, η Siemens, η Bosch και η T-Systems της Deutsche Telekom, βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των δικαστικών αρχών για απάτη αναφορικά με τα συμβόλαια που έχουν αναλάβει για το υπό κατασκευή νέο αεροδρόμιο του Βερολίνου, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της «Bild» σήμερα Δευτέρα...

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, η παράδοση του έργου έχει ήδη καθυστερήσει πέντε χρόνια και ήδη η ομάδα κατά της διαφθοράς του κονσόρτιουμ που έχει την ευθύνη του νέου αεροδρομίου ξεκίνησε έρευνα για...
την καταβολή μεγάλων ποσών στις τρεις εταιρείες, που έχουν εγκριθεί από τα ανώτερα στελέχη του αεροδρομίου.
Όπως επισημαίνει ο συντάκτης του σχετικού άρθρου, περιλαμβάνονται αποδείξεις που χρονολογούνται από το 2012, πριν από τα σχεδιαζόμενα τότε εγκαίνια του νέου αερολιμένα, τα οποία, ωστόσο, δεν έγιναν ποτέ. Ταυτόχρονα, εμφανίζονται διάφορες πρόσθετες πληρωμές για μια σειρά υπηρεσιών, οι οποίες, όμως, δεν προσδιορίζονται.
Το νέο αεροδρόμιο της γερμανικής πρωτεύουσας έχει εξελιχθεί σε ένα φιάσκο, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, που έχει κοστίσει μέχρι στιγμής πολλά δισεκατομμύρια και έχει γίνει ένα κακό ανέκδοτο το οποίο αμαυρώνει την φήμη της Γερμανία για την αποτελεσματικότητα της, την μηχανολογική της επάρκεια και δύναμη και την συνέπεια της.
Τώρα, μετά από αυτή την πολυετή καθυστέρηση και τα δισεκατομμύρια που έχει κοστίσει, οι αξιωματούχοι ελπίζουν το αεροδρόμιο να μπορέσει να λειτουργήσει σε δυο χρόνια, το 2017.
Ωστόσο, κατά την Bild, ακόμη και αυτός ο στόχος δεν μοιάζει και τόσο εύκολος να επιτευχθεί, καθώς η χρεοκοπία της γερμανικής θυγατρικής του ολλανδικού ομίλου Royal Imtech, που είχε αναλάβει το μεγάλο έργο της καλωδίωσης, εξαερισμού και υδραυλικών του αεροδρομίου βάζει νέα εμπόδια στην αποπεράτωση του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου