Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Ολες οι αποδείξεις συνεργασίας της Τουρκίας με το Ισλαμικό Κράτος

Αποδείξεις που καταδικάζουν τη Τουρκία για συνεργασία με το Ισλαμικό Κράτος έχουν στα χέρια τους οι ΗΠΑ...
Οι ΗΠΑ έχουν όλες τις αποδείξεις συνεργασίας της Τουρκίας με το Ισλαμικό Κράτος
Όταν οι Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν το ηγετικό στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Σαγιάφ τον Μάιο, στους υπολογιστές και στα έγγραφα που πήραν από...
το κρησφύγετό του βρήκαν όλες τις αποδείξεις ότι η Τουρκία συνεργαζόταν με το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του βρετανικού Guardian την Κυριακή, οι Αμερικανοί έχουν στα χέρια τους όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Τουρκία είναι ο κύριος αγοραστής του λαθραίου πετρελαίου που διακινεί το Ισλαμικό Κράτος. Ο Αμπού Σαγιάφ ήταν ο «γενικός οικονομικός διευθυντής» της οργάνωσης που διαχειριζόταν αυτές τις «εξαγωγές».
Υψηλόβαθμος δυτικός αξιωματούχος είπε στον Observer ότι τα στοιχεία που βρέθηκαν στο κρησφύγετο του Αμπού Σαγιάφ αποδεικνύουν απευθείας συμφωνίες Τούρκων αξιωματούχων με το Ισλαμικό Κράτος και αυτές οι αποδείξεις είναι αναμφισβήτητες.
«Υπάρχουν εκατοντάδες έγγραφα σε ψηφιακή μορφή και σε χαρτιά που πήραν οι κομάντος από εκεί», είπε ο αξιωματούχος. «Αυτή τη στιγμή ερευνώνται ακόμα, αλλά οι διασυνδέσεις είναι ήδη τόσο ξεκάθαρες που θα μπορούσαν να έχουν βαθιές επιπτώσεις στις σχέσεις μας με την Άγκυρα».
«Είμαστε σε μια φάση σε αυτόν τον πόλεμο που πολλά πράγματα που έμεναν για πολύ καιρό στις σκιές, τώρα βγαίνουν στο φως. Η Χεζμπολάχ κυριαρχεί στη δυτική Συρία, και ο τουρκικός ρόλος, όπως και εάν επιθυμείτε να τον προσδιορίσετε, γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρος. Τώρα είναι μια κρίσιμη χρονική στιγμή για τους Τούρκους. Θα δουν τώρα το Ισλαμικό Κράτος ως μια απειλή για την ακεραιότητά τους; Πολλή ζημιά έχει γίνει μέχρι τώρα».
Στο Ισλαμικό Κράτος επιτράπηκε να μεταμορφωθεί σε μια σημαντική δύναμη στην περιοχή εξαιτίας των εισπράξεων του από το λαθρεμπόριο πετρελαίου που υπολογίζεται στο 1 με 4 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα.
Τάνκερ συνεχίζουν να μεταφέρουν το λαθραίο πετρέλαιο που βγάζει το Ισλαμικό Κράτος από τις πετρελαιοπηγές που κατέλαβε κοντά στα τουρκικά σύνορα.
Μέλος στο Ισλαμικό Κράτος φέρεται να δήλωσε, σε έκθεση που βρίσκεται στα χέρια Αρχών ασφαλείας, ότι «…χρειάζονται τους Τούρκους. Γνωρίζω ότι υπάρχει μεγάλη συνεργασία και με τρομάζει. Δεν μπορώ να σκεφτώ πώς η Τουρκία μπορεί να επιτεθεί στην οργάνωση δυνατά. Τουρκία και Ισλαμικό Κράτος έχουν κοινά συμφέροντα».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ δεν έχουν καταφέρει να μειώσουν τη δύναμη των τζιχαντιστών.

Ο πόλεμος στο Ισλαμικό Κράτος πρόφαση για να χτυπηθούν οι Κούρδοι

Η Τουρκία έχει προσφέρει ανοιχτά την υποστήριξή της σε τζιχαντιστικές οργανώσεις που πολεμάνε ενάντια στον Μπασάρ Αλ Άσαντ, όπως στην Αχράρ Αλ Σαμ που ακολουθεί το ιδεολογικό πλαίσιο της Αλ Κάιντα, αλλά και στον ίδιο τον βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία, το Μέτωπο Αλ Νούσρα.
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Τουρκία συνεργάζεται στρατιωτικά με τους τζιχαντιστές», δήλωσε δυτικός αξιωματούχος σύμφωνα με το ισραηλινό σάιτ Arutz Sheva.
Αποδείξεις της συνεργασίας έχουν καταγραφεί και σε βίντεο, που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, το οποίο δείχνει τις τουρκικές Αρχές να παραδίδουν κρυφά όπλα σε τζιχαντιστικές δυνάμεις στη Συρία.
Από την περασμένη Πέμπτη, μετά από την πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονία στη Σουρούτς για την οποία κατηγορήθηκε το Ισλαμικό Κράτος, η Τουρκία έβαλε ένα τέλος στην άρνησή της να επιτεθεί στο Ισλαμικό Κράτος και έδωσε άδεια στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν την αεροπορική βάση στο Ιντσιρλίκ για αεροπορικές επιδρομές ενάντια στους τζιχαντιστές.
Ωστόσο, η Τουρκία βρήκε την ευκαιρία να κηρύξει πόλεμο στις κουρδικές δυνάμεις στη Συρία και την Τουρκία, με διεθνείς αναλυτές να διαπιστώνουν ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκμεταλλεύεται την εκστρατεία ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος για να πολεμήσει στην πραγματικότητα τους Κούρδους, γράφει το ισραηλινό Arutz Sheva.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου