Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

ΥΠ.ΑΜΥΝΑΣ ΑΓΓΛΙΑΣ: Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΑΜΙΛΛΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Οι στρατιωτικοί διοικητές προειδοποίησαν το βρετανικό κράτος ότι μετά τις δηλώσεις Πούτιν περίστρατιωτικής υπεροχής η Βρετανία έχει εισέλθει σε μια νέα φάση ψυχρού πολέμου με τη Ρωσία...

25E2F7EE00000578-2961643-image-a-18_1424473117355
Ανώτατος βρετανός στρατιωτικός διοικητής στο ΝΑΤΟ μίλησε για μια Νέα Εποχή που θα βρίσκονται σε συνεχή αναταγωνισμό με τη Ρωσία. Πρώην διοικητής της βρετανική βασιλικής αεροπορίας δήλωσε ότι....
εισήλθαν σε ένα διαφορετικό είδος ψυχρού πολέμου. Αυτή την εβδομάδα μαχητικά εροσκάφη της βασιλικής αεροπορίας ήταν έτοιμα να αναχαιτίσουν 2 ρωσικά βομβαρδιστικά που έχουν ικανότητα να μετέφερουν πυρηνικούς πυραύλους στ΄ανoιχτά των ακτών της Κορνουάλης. 

H Ρωσία θα μπορούσε ν΄αποπειραθεί να κατακτήσει εδάφη που ανήκουν σε κράτη του ΝΑΤΟ και αντιπροσωπεύει  μια «υπαρκτή απειλή» δήλωσε ο αναπληρωτής διοικητής της Ατλαντικής Συμμαχίας στην Ευρώπη στρατηγός   Adrian Bradshaw.

Ο Πούτιν θα μπορούσε να εισβάλει και να καταλάβει εδάφη του ΝΑΤΟ και ν΄αλλάξει τα σύνορα της Ευρώπης δήλωσε.Την δήλωση αυτή έκανε στο Βασιλικό Ινστιτούτο Ενωμένων Υπηρεσιών στο Λονδίνο και καθώς την Παρασκευή η Γαλλία κι η Γερμανία αναζητούσαν να διασφαλίσουν την εφαρμογή της εκεχειρίας στην Ανατολική Ουκρανία. Πρόσθεσε ότι ο Vladimir Putin θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα ‘hybrid-warfare” στις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ στην Βαλτική.Τόνισε ότι το ΝΑΤΟ συμφώνησε πως σε περίπτωση που η Ρωσία επιτεθεί σε χώρα της Ανατολικής Ευρώπης σε 48 ώρες θα υπάρξουν 5000 νατοικοί στρατιώτες στην περιοχή και ότι αν η Ρωσία επιτεθεί σε οποιοδήποτε μέλος του ΝΑΤΟ θα έρθει σε σύγκρουση με όλην την  βορειοατλαντική συμμαχία.

michael fallonΟ στρατηγός Bradshaw στην ομιλία του στο λονδρέζικο think thank Royal United Services Institute τόνισε ότι στρατιώτες του ρωσικού στρατού αναπτύχθηκαν στην Ανατολική Ουκρανία  ενώ υπογράμμισε ότι η σύγχρονη κατάσταση αποτελεί μια απειλή για το ΝΑΤΟ.
«Η Ρωσία μπορεί να πιστεύει ότι οι συμβατικές δυνάμεις μεγάλης κλίμακας  που αυτή μπόρεσε να κινητοπιήσει σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα ….θα μπορούσαν στο μέλλον να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για να εκφοβίσουν και να εξαναγκάσουν ένα κράτος αλλά για να κατακτήσουν επίσης εδάφη του ΝΑΤΟ» δήλωσε ο Bradshaw.
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο τ.ΓΓ του ΝΑΤΟ ο Anders Fogh Rasmussen δήλωσε στην αγγλική Daily Telegraph ότι η Ρωσία θα μπορούσε να  επέμβει σε κράτη της Βαλτικής για να πιστοποιήσει την ικανότητα αντίδρασης του ΝΑΤΟ.

Ο υπουργός Άμυνας της Αγγλίας Michael Fallon ομοίως δήλωσε αυτήν την εβδομάδα σε δημοσιογράφους ότι  ένας  « πραγματικός κίνδυνος» σκιάζει τη Λετονία τη Λιθουανία και την Εσθονία τα 3 αυτά κράτη μέλη του ΝΑΤΟ ενώ ισχυρίστηκε ότι η ρωσική επιθετικότητα αποτελεί απειλή για την Ευρώπη εφάμιλλη του  Ισλαμικού Κράτους.

Η Ατλαντική Συμμαχία αποφάσισε στις αρχές του Φλεβάρη να ενισχύσει την άμυνα της ανατολικής της πτέρυγας δημιουργώντας μια νέα δύναμη 5.000 ανδρών ταχείας αντίδρασης και 6 « στρατηγεία» στην Ανατολική Ευρώπη.

Η δύναμη της ταχείας αντίδρασης σε συνδυασμό με την δύναμη « αιχμή του δόρατος » απαριθμούν 13.000 με 30.000 άνδρες. Ο τ.επικεφαλής της βρετανικής πολεμικής αεροπορίας sir ΄ΜICHAEL Graydon τόνισε ότι ο Πούτιν αισθάνεται ότι το ΝΑΤΟ απωθεί την Ρωσία από την Ευρώπη και αυτό τον κάνει να αισθάνεται ευάλωτο.Αναμφίβολα σημείωσε ότι θέλει να επαναφέρει τη Ρωσία σαν μεγάλη δύναμη.(dailymail 20.1.15,belga)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου