Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Αυτή η είδηση πρέπει να χτυπήσει καμπανάκι σχετικά με την Εθνική μας ασφάλεια

Κι αυτό γιατί ειδήσεις σαν αυτή που θα διαβάσετε στη συνέχεια, δε συνιστούν απλά μια καταγραφή που πρέπει να αποδώσει το ρεπορτάζ...

Image

Αλλά γιατί αποκαλύπτουν πως όσο η Ελλάδα επιφυλάσσεται να "ασκήσει τα δικαιώματά της αν και όποτε αυτή επιλέξει" (η γνωστή καραμέλα δηλαδή την οποία δεκαετίες ολόκληρες αναμασούν οι ελληνόφωνες φοβικές και άτολμες ηγεσίες) το τουρκικό imperioum, σχεδιάζει και...
υλοποιεί αποφάσεις. Έτσι η τουρκική ηγεσία φουλάρισε τις μηχανές και προχωρεί ακάθεκτη στον προσδιορισμό ΑΟΖ με τις γνωστές συνέπειες και τη δημιουργία καινούριων τετελεσμένων.

Το πολύ σημαντικότερο όμως, πέρα από αυτή καθ εαυτή την απόφαση, είναι πως ο σχεδιασμός αυτός ανακοινώθηκε όχι από οποιοδήποτε πολιτικό φορέα, αλλά από το τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας. Αυτό δηλαδή που η χώρα μας αρνείται επίμονα να συγκροτήσει (και για το οποίο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, έχουμε κατ επανάληψη διατυπώσει συγκεκριμένη πρόταση.

Γίνεται λοιπόν φανερό ότι οι σοβαρές ηγεσίες, έτσι ασκούν υπεύθυνη εθνική πολιτική, και η υπεύθυνη εθνική πολιτική επενδύεται με το μέγιστο της σοβαρότητας, ώστε η υλοποίησή της να αναγορεύεται και σε ύψιστη εθνική ευθύνη.

Την είδηση που ακολουθεί την αλιεύσαμε από το on alert. Σας την παραθέτουμε για να συγκρίνεται τη μεθοδολογία και την αναποφασιστικότητα με την οποία λειτουργεί η ελληνόφωνη λεχριτοκρατία.
"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Η Τουρκία ετοιμάζεται για ΑΟΖ και ενέργεια- Τι συζητήθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

του ΛΟΥΚΑ ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ 

Τα ενεργειακά - συνεπώς και θέματα που σχετίζονται με την ΑΟΖ και γενικά την Αν. Μεσόγειο- ήταν στην αντζέντα της τελευταίας συνεδρίασης  του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) της Τουρκίας .

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας του τουρκικού ΣΕΑ που εκδόθηκε μετά τη σύνοδο που ήταν και η πρώτη του έτους, ''στη Σύνοδο έλαβε μέρος και ο Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων και συζητήθηκαν οι εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας, οι επικινδυνότητες, οι ευκαιρίες και οι πολιτικές αναφορικά με το θέμα της ασφάλειας της ενέργειας και αξιολογήθηκαν τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν''.

Από την συμπερίληψη του θέματος στην ατζέντα άλλα και την περιγραφή φαίνεται καθαρά η σημασία που δίνει η Άγκυρα στο θέμα αυτό αλλά και το ότι προχωρά τον σχεδιασμό της με μέτρα. Όλα έχουν την σημασία τους - και χρονικά - δεδομένου ότι μόλις αυτές τις ημέρες προκάλεσε πάλι με την στάση της έναντι ιταλικού πλοίου πόντισης οπτικών ινών που έκανε εργασίες σε ελληνική περιοχή και με έγκριση ελληνικών αρχών νοτιοανατολικά της Κρήτης . Όπως και ότι στις 6 Απριλίου λήγει η παράνομη NAVTEX για το ερευνητικό σκάφος ''Μπαρμπαρός'' που παραμένει στην Αμμόχωστο και δεν έχει ξεκαθαριστεί τι θα πράξει στη συνέχεια.Παράλληλα πολεμικό σκάφος παρακολουθεί τις εργασίες του πλωτού γεωτρύπανου στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση  της  Γενικής Γραμματείας του τουρκικού ΣΕΑ είναι η εξής:
'' Στη σύνοδο του ΣΕΑ, συζητήθηκαν:
1 Οι εξελίξεις που ενδιαφέρουν την ηρεμία και την ασφάλεια των πολιτών μας από την τελευταία σύνοδο της 30ης Δεκεμβρίου 2014 μέχρι σήμερα, κατά τη διάρκεια των δύο μηνών, και συζητήθηκαν επίσης τα μέτρα που απαιτείται να ληφθούν.
Αξιολογήθηκε η φάση στην οποία φθάσαμε, όσον αφορά στη διαδικασία για τη λύση και επισημάνθηκε το θέμα της συνέχισης με αποφασιστικότητα του αγώνα που γίνεται για τον τερματισμό της τρομοκρατίας.
Έγινε ενημέρωση του Συμβουλίου, όσον αφορά στις εθνικές και διεθνείς εργασίες αναφορικά με την παράλληλη δομή και σχετικά με τις παράνομες δημιουργίες που εμφανίζονται και δρουν ως νόμιμες.
Συζητήθηκε το θέμα της επιχείρησης Σαχ Φιράτ, που πραγματοποιήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2015, λόγω των προβλημάτων ασφάλειας, που προέκυψαν στη Συρία και λόγω των στρατιωτικών αναγκών. Διατυπώθηκε η εκτίμηση, καθώς και τα συγχαρητήρια στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, που διεξήγαγαν την επιχείρηση με επιτυχία.

2 Επίσης συζητήθηκαν οι υπάρχουσες δυναμικές της συμπλοκής στη Συρία, που εισέρχεται στο 5ο έτος, οι επιδράσεις των απειλών και του ρίσκου, συμπεριλαμβανομένης και της ISID-ISIL, που προέρχονται από τη Συρία, στην ασφάλεια και στη σταθερότητα της χώρας μας, τα βήματα που πράξαμε σε συνεργασία με τη διεθνή κοινότητα, οι εξελίξεις που σημειώθηκαν σε διεθνές επίπεδο σε σχέση με τη Συρία, η κατάσταση των προσφύγων στη χώρα μας και η βοήθεια που παρέχουμε.

3 Αξιολογήθηκαν οι επικινδυνότητες και οι απειλές από εθνικής πλευράς και από πλευράς ΝΑΤΟ και δόθηκαν πληροφορίες αναφορικά με τον αγώνα που γίνεται.

4 Συζητήθηκαν οι εξελίξεις αναφορικά με το νότιο Καύκασο και μνημονεύτηκαν οι πεσόντες της σφαγής Χότζαλι.

5 Εξετάστηκαν τα όσα βιώνονται στη Λιβύη και στην Υεμένη, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική, καθώς και οι εξελίξεις μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης.

6 Στη Σύνοδο έλαβε μέρος και ο Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων και συζητήθηκαν οι εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας, οι επικινδυνότητες, οι ευκαιρίες και οι πολιτικές αναφορικά με το θέμα της ασφάλειας της ενέργειας και αξιολογήθηκαν τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν''.--

Σχετικά μας άρθρα...

ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ

ΤΟ ΝΕΟ-ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ IMPERIUM ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΤΕΝΕΚΕΔΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΜΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΑΒΑΝΤΑΡΕΙ ΦΟΒΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΜΕΙΟΔΟΣΙΕΣ

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου