Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΑΡΘΡΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΛΙΟ

Βουλευτής Λεουτσάκος: Εγώ καταψήφισα - Μέτρησα περίπου 30 που έκαναν το ίδιο! - Παρών θα ψήφιζε η Μακρή - Αρθρο - καμπανάκι από Μηλιό...

http://www.newsit.gr/files/Image/2015/02/26/resized/2247439_533_355.jpg

Η μαραθώνια συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αποκαλυπτική. Μπορεί να θεωρήθηκε σοφή κίνηση το "τέχνασμα" Τσίπρα με την "προσομοίωση ψηφοφορίας" που έκανε για να δει ποιοί θα...
ψήφιζαν υπέρ και ποιοί κατά της συμφωνίας με τους εταίρους, όμως ήταν και αποκαλυπτικό το αποτέλεσμα έτσι όπως προκύπτει από τα λεγόμενα βουλευτών.
Όπως δήλωσε ο βουλευτής Στάθης Λεουτσάκος, μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο και στα Παραπολιτικά 90,1 εκείνος χθες καταψήφισε και μέτρησε τουλάχιστον άλλους 30 βουλευτές που έκαναν το ίδιο!

Το ίδιο λένε και οι πληροφορίες του Neswsit. Παρόντες στην ψηφοφορία ήταν 110 βουλευτές. Σύμφωνα με πληροφορίες μας από την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ αφήνουν να διαρρεύσει πως οι αντίθετες απόψεις δεν ήταν 5-10, αλλά ανεβάζουν τον αριθμό κοντά στους 30 βουλευτές, κάτι που δείχνει σοβαρό εσωκομματικό πρόβλημα για την κυβέρνηση.

Αυτές οι διαφωνίες ειδικά εάν αληθεύουν όσα διαρρέει η αριστερή πτέρυγα του κόμματος, δημιουργεί μέγα θέμα για την κυβέρνηση και δεν είναι τυχαίες οι επισημάνσεις τόσο του κ. Λαφαζάνη όσο και της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησαν να υπάρχει σοβαρή σκέψη για το εάν πρέπει να έρθει αυτή η συμφωνία προς ψήφιση στη Βουλή.


Μακρή: Εγώ δεν ψήφισα αλλά αν ψήφιζα...
«Εγώ δεν ψήφισα χθες γιατί είχα αποχωρήσει αφού ήταν δωδεκάωρη η συενδρίαση της Κ.Ο.», είπε μιλώντας στο Mega η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή. Και πρόσθεσε: «Αν ήμουν εκεί θα ψήφιζα παρών». Εξηγώντας μάλιστα την απόφασή της είπε: «Θεωρώ ότι δεν δόθηκε σε εμένα ο χρόνος για να μπορέσω να μελετήσω την συμφωνία. Το κείμενο είχε δοθεί το πρωί αλλά εγώ ήθελα θεσμικα να το πάρω από τον ίδιο τον κ. Βαρουφάκη. Είπε ακόμα ότι έγινε μια πολιτισμένη συζήτηση μέσα στην Κ.Ο. και ότι οι βουλευτές εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους μήπως δεν μπορούν να εφαρμοστούν τα μέτρα».

Αρθρο κατηγορώ του Μηλιού κατά της κυβέρνησης
Την ίδια ώρα έκανε την εμφάνισή του ένα μακροσκελές άρθρο καταπέλτης το οποίο υπογράφουν ο Γιάννης Μηλιός, ο επι χρόνια συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Σπύρος Λαπατσιώρας και ο καθηγητής Δημήτρης Σωτηρόπουλος
Τίτλος του άρθρου: «Μόνη διέξοδος η φυγή προς τα εμπρός!»

Στο άρθρο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι η κυβέρνηση έκανε πολλές υποχωρήσεις από θέσεις που είχε προσερχόμενη στην διαπραγμάτευση.
Δηλαδή, δέχθηκε αξιολόγηση, και όπως αναφέρουν στην συμφωνία: «Οι ελληνικές αρχές δεσμεύθηκαν επίσης να εγγυηθούν τα απαραίτητα πρωτογενή δημοσιονομικά πλεονάσματα ή τα έσοδα που απαιτούνται για να εγγυηθούν τη βιωσιμότητα του χρέους, όπως όριζε το ανακοινωθέν του Γιούρογκρουπ του Νοεμβρίου του 2012». Αυτό σημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση παραιτείται από το στόχο διαπραγμάτευσης για την αναδιάρθρωση-απομείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους και υιοθετεί το «πρόγραμμα βιωσιμότητας» που στηρίζεται στην «πληρωμή του κεφαλαίου του χρέους» μέσω πρωτογενών πλεονασμάτων.

Με άλλα λόγια η κυβέρνηση παραιτήθηκε και από το ζήτημα της διαπραγμάτευσης για αναδιάρθρωση-ελάφρυνση του δημόσιου χρέους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου