Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΑ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ???

Με ιδιαίτερη χαρά και ευχαρίστηση έχει υποδεχτεί η τουρκική πλευρά τις δηλώσεις του Έλληνα μεσολαβητή στο Κυπριακό Παύλου Αποστολίδη, ο οποίος, σε συνέντευξή του, είπε πως η οριοθέτηση των ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο δεν μπορεί να γίνει ερήμην της Τουρκίας...

Image

“...είναι γεγονός ότι στην Ανατολική Μεσόγειο είναι παίκτης και η Τουρκία και επομένως, μια οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών δεν μπορεί να γίνει ερήμην της. Σε αυτό το κομμάτι έχει δίκιο ο κ. Νταβούτογλου. Εάν προχωρούσαμε σε μια οριοθέτηση με την Αίγυπτο που...
κάλυπτε περιοχή που διεκδικεί η Τουρκία και δεν λαμβάναμε υπόψη τα συμφέροντά της, αυτή δεν θα γινόταν αποδεκτή από την Τουρκία, με οποιεσδήποτε πρακτικές και νομικές συνέπειες. ” ανέφερε ο Έλληνας διπλωμάτης στην εφημερίδα “Καθημερινή”.

Οι Τούρκοι πάντως ανέγνωσαν αρκετά διαφορετικά την εν λόγω αποστροφή και όλα τα τουρκικά ΜΜΕ, ειδικά τα εδρεύοντα στην ελληνική Θράκη, μεταφέρουν με τον δικό τους τρόπο τις δηλώσεις του Έλληνα διπλωμάτη. Σύμφωνα με τους Τούρκους ο κ. Αποστολίδης είπε πως: “είναι ανεπίτρεπτο να αγνοούμε τις τουρκικές απαιτήσεις σχετικά με τις κυπριακές ενεργειακές πηγές. Η Τουρκία είναι σημαντική χώρα στην Αν. Μεσόγειο και δεν μπορούμε να πάμε κόντρα στις θελήσεις της”, γράφουν οι Τούρκοι.

Το σημείο που η συνέντευξη συμφωνεί με τα όσα μεταδίδουν οι Τούρκοι αφορά τις δυνατότητες ελιγμών της Ελλάδας, λόγω οικονομικής κρίσης. “Λόγω της οικονομικής κρίσης, είναι πολύ δύσκολο για μια ελληνική κυβέρνηση να προσθέσει στο ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών δυσκολιών και το κομμάτι της εξωτερικής πολιτικής. Είναι πολύ δύσκολο να τολμήσει να πάρει αποφάσεις που θα περιλαμβάνουν και συμβιβασμούς, οδυνηρούς ή όχι”, δήλωσε ο Έλληνας διπλωμάτης.

Σε κάθε περίπτωση ο Έλληνας διπλωμάτης, ο οποίος είναι ιδιαίτερα έμπειρος και σαφώς δεν μπορεί κανείς να του καταλογίσει κακές προθέσεις, ίσως θα ήταν σκόπιμο να αποφεύγει δηλώσεις που μπορεί να χρησιμοποιηθούν, έστω και παραποιημένες, από την άλλη πλευρά.

Πηγές: Καθημερινή, Birlik, Worldbulettin, Anadolu, TrT, Hurriyet

Και για να μην έχετε αμφιβολία για το που πάει το πράγμα, ας θυμηθούμε τι γράφαμε το πρωί σε σχετικό μας άρθρο: "ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟΡΓΗΣ ΣΤΟ ΔΟΥΛΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΑΥΛΙΚΩΝ ΤΗΣ ΓΚΕΣΤΑΠΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου