Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΠΥΡΗΝΕΣ ΜΙΣΟΥΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Εχθές ανάρτησε η Voria.gr. δημοσίευμα, συμφώνως προς το οποίο οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες έχουν εντοπίσει βάση Αλβανών τζιχαντιστών στη Ρώμη, και έχουν αρχίσει έρευνες για τη σύλληψη των φανατικών ισλαμιστών...


Προσθέτω, ότι πρόκειται για ένα «Δίκτυο των Βαλκανίων», που δραστηριοποιείται στην Ιταλία, μεταξύ των Αλβανών μεταναστών, προβαίνοντας σε προσλήψεις, και...
αποστέλλοντας τους τζιχαντιστές από την Ιταλία στην Ελλάδα, από εδώ στην Τουρκία και μετά στην Συρία.

Το πρόβλημα είναι βαθύτερο. Η προπαγάνδα γίνεται πλέον από παιδικής ηλικίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», με τίτλο «Υπόγεια ρητορική μίσους στα Βαλκάνια». Γίνεται κατ’ αρχάς λόγος για έναν 13χρονο Αλβανόπαιδα, ο οποίος επιστρέφοντας από το σχολείο είπε στη μητέρα του ότι δύο συμμαθητές του στην τάξη τού είπαν πως έκαναν πολύ καλά «αυτοί στη Γαλλία» που σκότωσαν τους δημοσιογράφους, γιατί έβρισαν τον Μωάμεθ.

Και ναι μεν, συμφώνως προς τα δημοσιεύματα στις ιστοσελίδες, σχετικά με την επίθεση στη γαλλική εφημερίδα, η πλειονότητα καταδίκαζε τη δολοφονία, υπήρχε όμως και ένα μικρό ποσοστό μουσουλμάνων από την Αλβανία, αλλά κυρίως από το Κοσσυφοπέδιο και τα Σκόπια, που συνέχαιραν τους τρομοκράτες για τη δολοφονία 12 ανθρώπων στο όνομα του ισλάμ.

Δεν είναι όμως μόνο η Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο ή το Τέτοβο. Και στα υπόλοιπα Βαλκάνια, όπου υπάρχουν συμπαγείς μουσουλμανικοί πληθυσμοί, όπως στη Σερβία, τη Βοσνία, το Μαυροβούνιο ή τη Βουλγαρία, καταγράφεται ένα υπόγειο «ρεύμα επιδοκιμασίας», κινούμενο κυρίως στο Διαδίκτυο, της δολοφονικής «εκδίκησης του Αλλάχ» στο Παρίσι.

Και μη νομίσει κάποιος πως ανησυχούν μόνον οι χριστιανοί των Βαλκανίων για το φαινόμενο της εξάπλωσης του ακραίου ισλαμισμού στα Βαλκάνια. Το Βαλκανικό Περισκόπιο μεταφέρει, ότι ο γενικός γραμματέας της Ισλαμικής Κοινότητας Σκοπίων, Αφρίμ Ταχίρι, δήλωσε ότι οι προσλήψεις και η χειραγώγηση των νέων στο όνομα του Ισλάμ, στα Σκόπια, έχει φθάσει σε απειλητικό βαθμό, από ό,τι σε άλλες περιοχές των Βαλκανίων.

«Υπάρχουν αυτοί που ασκούν τον ισλαμισμό διαφορετικά από ό,τι οι παραδοσιακοί πιστοί στη χώρα. Ασκούν τις προσευχές του Ισλάμ με άλλες μορφές και πρακτικές που είναι ξένες προς τους πιστούς Αλβανούς». Ο ίδιος εξέφρασε φόβους ότι το φαινόμενο αυτό ενδέχεται να εξαπλωθεί εάν δεν ληφθούν μέτρα από την πολιτεία, όπως είπε σε συνέντευξή του στην «Ora news». Ο Ταχίρι αποκάλυψε, ότι περίπου 600 Αλβανοί μουσουλμάνοι, από τα Σκόπια, πολεμούν στη Συρία.

Και στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η πρόεδρος του συμβουλίου για τα ΜΜΕ, κ. Λιλιάνα Ζούροβατς, δήλωσε ότι πολλά portals και κοινωνικά δίκτυα στη Βοσνία έχουν κατακλυστεί με ρητορική μίσους και εγκώμια υπέρ των τρομοκρατών.

«Είναι τρομακτικό το γεγονός ότι, ύστερα από μια τέτοια βάρβαρη σφαγή, κάποιος αποφασίζει να προβεί σε σχόλια, όπως αυτά των οποίων έχουμε γίνει μάρτυρες σε διάφορα portals και τα οποία προτρέπουν σε μίσος και πόλεμο» είπε, ενώ το πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούνγκ μετέδωσε ότι οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη κατακλύστηκαν από «μαζικά απειλητικά μηνύματα εναντίον των Σέρβων και των ορθοδόξων των Βαλκανίων».

Στην δε Αλβανία και στην εφημερίδα «Ντίτα» των Τιράνων γράφηκε σε άρθρο ότι «η δολοφονική απόπειρα που σημειώθηκε στο Παρίσι έχει όλες τις πιθανότητες να συμβεί και στα Τίρανα, σε μεγαλύτερες μάλιστα διαστάσεις».

Να θυμηθούμε επίσης, ότι η Τουρκία, αποστέλλει Τούρκους σπουδαστές και επισκέπτες ομιλητές ισλαμικής θεολογίας, μαζικά στα Σκόπια, με την περιοχή του Στίπ να διαθέτει περί τους 500 ετησίως, με κάλυψη των εξόδων τους από τη Άγκυρα, γεγονός που αποτελεί σημαντική πηγή εισερχόμενου συναλλάγματος για την χώρα. Το καρότο είναι το συνάλλαγμα των Τούρκων. Το μαστίγιο, κάνουν μερικοί πως δεν το βλέπουν. Στην Ελλάδα υπάρχει τυφλότητα επί του θέματος, αλλά στα Βαλκάνια δεν κρύβουν την ανησυχία τους οι αρμόδιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου