Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣΤΟΥ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΡΑΝΤΑΡ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ

Επιμένει  η αξιωματική αντιπολίτευση της Τουρκίας - κόμμα CHP -  να θέτει θέμα για την χρήση του Ραντάρ στο  Κιουρετζίκ υπέρ του Ισραήλ και για καύσιμα που πουλιούνται  για τα ισραηλινά μαχητικά... 

Image

Κατηγορώντας  την κυβέρνηση Ερντογάν για διπλοπροσωπία και υποκρισία στο θέμα αυτό, ενώ επέκτεινε την...
κριτική και για τις συλλήψεις στην Αστυνομία και την ισχυροποίηση της ΜΙΤ με την υπαγωγή σε αυτήν της Δ/νσης Τηλεπικοινωνιών (ΤΙΒ).
 

Ο εκπρόσωπος του CHP, κ. Χαλούκ Κοτς, σε δηλώσεις του τόνισε ότι η κυβέρνηση του ΑΚΡ ασκεί μία πολιτική φθηνών φωνασκιών και ότι η Τουρκία συμπεριφέρεται με διπλοπροσωπία, διότι όπως είπε από τη μία υπάρχει  συνέχιση της οικονομικής και αμυντικής συνεργασίας με το  Ισραήλ και από την άλλη κατηγορείται το Ισραήλ για τις επιθέσεις στη Γάζα.Παρά τις δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού με τις οποίες επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις,  ο εκπρόσωπος του CHP έθεσε και πάλι ερωτήματα για το ραντάρ στο Κιουρετζίκ και για το αν πουλήθηκαν ή όχι καύσιμα για αεριωθούμενα στο Ισραήλ.

Ερντογαν : <<το ραντάρ είναι του ΝΑΤΟ>>...
Χθες ο κ Ερντογάν, σε ομιλία του προς το λαό των Αδάνων, επιχείρησε πάλι να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για όλα αυτά ενώ δεν είπε λέξη για τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ - που αυξάνονται - ούτε για τις κατηγορίες ότι πλοία του γιού του μεταφέρουν πετρέλαιο στο Ισραήλ .Επέκρινε πάντως τον  Αρχηγό του CHP κ. Κιλιτσντάρογλου για τα όσα είχε πει περί πώλησης καυσίμων αεριωθουμένων στο Ισραήλ και για τη βάση ραντάρ του Κιουρετζίκ στη Μαλάτεια, τονίζοντας ότι οι ισχυρισμοί αυτοί γίνονται για να καλυφθούν οι σφαγές που κάνει το Ισραήλ. Ο Ερντογάν είπε «Το Ισραήλ δεν έχει ανάγκη τη βάση ραντάρ στο Κιουρετζίκ, διότι διαθέτει περισσότερο προωθημένη τεχνολογία». . Του είπα, πρόσθεσε, ότι όσα λέει  δεν είναι αλήθεια, αλλά δεν καταλαβαίνει. Δεν ντρέπεται. Η αμάθεια τρέχει από τα μπατζάκια του. Συνεχίζει να κάνει τις ίδιες κατηγορίες. Κατ’ αρχήν το ραντάρ στο Κιουρετζίκ είναι του ΝΑΤΟ.  

CHP :Οι κλέφτες κυνηγούν την Αστυνομία!
Ακόμη ο εκπρόσωπος του CHP, κ. Χαλούκ Κοτς,επέκτεινε την κριτική του  στην επιχείρηση στην Ασφάλεια, που πραγματοποιήθηκε με τον ισχυρισμό της ύπαρξης στην Αστυνομία << παράλληλης δομής>> (οπαδών του Κινήματος του ιμάμη Γκιουλέν ) , για κατασκοπεία και παράνομες παρακολουθήσεις, και είπε: «Σ’ όλο τον κόσμο η αστυνομία κυνηγάει τους κλέφτες, αλλά στην Τουρκία γίνεται ακριβώς το αντίθετο»!

Ο κ. Κοτς, αναφορικά με την ανάκριση για αυτή την υπόθεση, είπε ότι κατηγορούνται άτομα προκαταβολικώς και υπενθύμισε τη δήλωση του Πρωθυπουργού που είχε πει πως θα μπουν στα καταφύγιά τους. Επίσης είπε ότι το κόμμα του είχε αναφερθεί στην αναγκαιότητα της διατήρησης και της ενίσχυσης της διάκρισης των εξουσιών και είχε πει και συνεχίζει να λέει ότι κάποια στιγμή η δικαιοσύνη θα χρειαστεί σε όλους. Ακόμα είπε ότι το κόμμα του είχε πει κάποτε ότι αν καταρρεύσει η δικαιοσύνη θα καταρρεύσει και το κράτος. Και πρόσθεσε «Τα δικαστήρια δεν μπορούν να λειτουργήσουν με οδηγίες.»

Προαναγγέλλει εξελίξεις με νέες έρευνες σε Στρατό-Ασφάλεια
Από την πλευρά του ο κ.  Ερντογάν, αναφορικά με την τελευταία επιχείρηση σε 25 νομούς και τη σύλληψη 109 στελεχών της Ασφάλειας, συνέχισε την επίθεσή του και ουσιαστικά ανήγγειλε επέκταση της έρευνας και στις Ένοπλες Δυνάμεις,  λέγοντας:<<Οι προεκτάσεις της Πενσυλβάνια ( κίνημα ιμάμη Γκιουλέν)στο Στρατό και στην ασφάλεια, έφθασαν σε προδοτικές ενέργειες και τώρα ζητείται λογαριασμός γι’ αυτά. Τώρα ποιος ξέρει τι πρόκειται να έρθει στο φως της δημοσιότητας;».Ο Ερντογάν, που είπε ότι οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν, τόνισε «Αυτό είναι ακόμα ξεκίνημα. Εκείνοι οι οποίοι απειλούν την εθνική μας ασφάλεια, θα λογοδοτήσουν γι’ αυτό.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου