Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Τα κρητικόπουλα της Γλυφάδας και της Αραβαντινού κατά πως φαίνεται μάλλον παίζουν την κολοκυθιά για να μην απολέσουν αυτό που κατέκτησαν μετά από πολύτιμες συμφωνίες που λείαναν έχθρα και προαιώνιο μίσος με τον κακό οιωνό του Μπαμπά και τον αντίπαλο της αδερφής Ντόρας...


του ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ

Τα παλικάρια λοιπόν στην Κρήτη παραιτούνται κύριε Κυριάκο Μητσοτάκη όταν η πολιτική τους αξιοπρέπεια μπαίνει στην...
μέση της διελκυστίνδας που θα έπρεπε να σας προσβάλει ως πολιτικό πρόσωπα ακόμη και αν δεν σας αφορούσε προσωπικά.

Σήμερα στην συνάντηση Βενιζέλου Σαμαρά (καθόλου τυχαία η σειρά) το καπρίτσιο σας και η απέλπιδα προσπάθεια των πλήρως συνενόχων σας μέχρι την ήττα των ευρωεκλογών, είναι μία ακόμη συναλλαγή. Μία ακόμη συναλλαγή που δεν περιέχει σε καμία περίπτωση της ιδέα του εθνικού συμφέροντος και της πατριωτικής σωτηρίας όπως περιγράφετε την δοσιλογική σας προσήλωση στην τρόικα, αλλά τα φτηνά παιχνίδια που,  από βρέφος αρχικά, έφηβος στην συνέχεια, κληρονόμος τώρα, σπουδάσατε στο περιβάλλον του πατέρα σας. Παιχνίδια εξουσίας, συναλλαγές ευκαιρίας, στρατηγικοί σχεδιασμοί με ορίζοντα πολιτικού μέλλοντος. Την φαυλότητα γενικά που συνοδεύει το γονίδιο της πολιτικής σας παρουσίας στην κεντρική πολιτική σκηνή. Γιατί μη μου πείτε ότι με κάνα δύο συνεντεύξεις διαφορετικής προσέγγισης από την Ντόρα και κάνα δύο νιαουρίσματα αντιμητσοτακικής ρητορείας, απογαλακτιστήκατε εκ της σχολής Μητσοτάκη στην Πολιτική;

Όταν λοιπόν πάρετε αυτό που θέλετε και βρίσκετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας, προφητεύω ότι θα προβάλετε κάποια βλακώδη δικαιολογία για την αποδοχή των συμβιβαστικών λύσεων που θα εφεύρουν οι τιτάνες της πολιτικής σκέψης που συνπρωθυπουργεύουν σε αυτή την χώρα.  Θα συμβιβαστείτε κακήν κακώς με τους κακούς συναδέλφους σας στο ΠΑΣΟΚ και όπως συμβαίνει συχνά τα τελευταία χρόνια που προσπαθείτε χωρίς κανένα δισταγμό να παραμείνετε γαντζωμένοι στην εξουσία, θα μετασχηματίσετε το άσπρο μαύρο. Στέλνοντας αδιάβαστους χιλιάδες ανθρώπους στον καιάδα της μεταρρύθμισης. Θα γεμίσετε τον τόπο έρευνες και ρεπορτάζ για τους χυδαίους και αργυρώνητους δημοσίους υπαλλήλους (ίσως αρκετοί από αυτούς να είναι και βαφτιστήρια δικά σας ή του πατέρα σας). Στην βραδινή σύσκεψη με τους συνεργάτες σας θα αποτιμήσετε ποιος κέρδισε περισσότερα σημεία, εσείς ή ο Σαμαράς; Θα μιλήσετε και με πέντε έξι δημοσιογράφους για να σας δώσουν το κλίμα, θα επιδιώξετε δύο τρείς εμφανίσεις, μία μεγάλη συνέντευξη σε εφημερίδα και το ματσάκι θα έχει τελειώσει.

Ούτε καν περνάει από το μυαλό σας ότι εντιμότητα και πολιτική έχουν συγκεκριμένους κώδικες συμπεριφοράς και αντιμετώπισης. (γιατί μήπως το είχατε στο μυαλό σας όταν ψωνίζατε φτηνά από την SIEMENS;) 
Όταν λοιπόν κύριε Μητσοτάκη, ένας υπουργός δεν μπορεί να κάνει αυτό που πιστεύει, ακόμη και αν είναι τραγικά παράλογο, παραιτείται και δεν μπαίνει υπό κηδεμονία. Κηδεμονία που του στερεί κάθε δικαιολογία για να υποστηρίζει όπως πολλοί συνάδελφοι του ότι εγώ τα έλεγα αλλά δεν με άκουσαν ή δεν κατάλαβα, δεν διάβασα, δεν μου εξήγησαν. Παραιτείται και κρατάει την άποψη του ή παραιτείται και αναγνωρίζει ότι ανοίγει το δρόμο σε κάποιον που συμπορεύεται με την σωστή πρόταση.

Δεν λουφάζει και πολύ περισσότερο δεν εξαντλεί την παλικαροσύνη του στις πρωινές εκπομπές του ΣΚΑΪ.
Και επειδή αυτή την φορά τα παιχνίδια σας έχουν να κάνουν με ζωές χιλιάδων ανθρώπων και όχι με την βεντέτα Μητσοτάκη Σαμαρά, δεξιών και φιλελεύθερων.
Ποιοι και τι νομίζετε ότι είστε τέλος πάντων, που μπορεί να παίζεται με τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων;  Ποιος ιστορικό του μέλλοντος ή ποια πολιτική δικαιοσύνη πιστεύετε ότι μπορεί να σας χαρίσει και λίγη από την προσοχή της, για τα καραγκιοζιλίκια που πρωταγωνιστείτε;

Εκτός από επικίνδυνοι, αρχίζετε να γίνεστε και προκλητικά αστείοι. Βοήθησαν βέβαια και οι επιλογές των δύο συμπρωθυπουργών για να ενισχυθεί το κωμικό στοιχείο σε αυτή την κυβέρνηση.

Αλλά κάποια στιγμή… έστω κάποια ελάχιστα δευτερόλεπτα θυμηθείτε ότι παίζετε με ζωές και όχι με αριθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου