Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ - Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟΝ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

Μια νέα πτυχή στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας που έχουν πάρει την κατιούσα  αναδεικνύουν οι New York Times παρόλη την προσπάθεια διάψευσης  από την Αγκυρα...
 
Συγκεκριμένα η αμερικανική εφημερίδα σε δημοσίευμα της προχωρά σε αξιολόγηση αναφορικά με τις σχέσεις Τουρκίας – ΗΠΑ, τονίζοντας πως...
«η αυξανόμενη έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας ήρθε στο φως με την ανάκριση που ξεκίνησε για τη δολιοφθορά». .
Στο δημοσίευμα της New York Times αναφέρθηκε ακόμα πως ο Τουρκος ΥΠΕΞ κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, την περασμένη εβδομάδα ζήτησε ραντεβού για συνάντηση με τον Αμερικανό Πρέσβη στην Άγκυρα, αλλά το ραντεβού ακυρώθηκε από τον Πρέσβη των ΗΠΑ μετά την ομιλία του Τουρκου Πρωθυπουργού κ. Ερντογάν που κατηγόρησε τον Αμερικανό Πρέσβη για ανάμειξη σε εσωτερικά θέματα  και ότι μίλησε για πτώση της Αυτοκρατορίας κλπ . 

Οι αρμόδιοι του ΥΠΕΞ της Τουρκίας διέψευσαν τον ισχυρισμό και σε ανακοίνωση που έγινε από το Τουρκικό ΥΠΕΞ τονίστηκαν τα εξής : «Δεν υπήρχε κάποια σχεδιασμένη συνάντηση και δεν τίθεται θέμα ακύρωσης της συνάντησης από τον Αμερικανό Πρέσβη». 

Είναι φανερό,λένε διπλωματικοί παρατηρητές, ότι η ανακοίνωση ''παίζει'' με τις λέξεις... 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου