Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

ΑΕ "ΚΟΙΝΗΣ ΟΦΕΛΕΙΑΣ"

Μπήκα σε μια σελίδα (την οποία δεν αναφέρω για να μη μου ζητήσουν τα ρέστα ότι τους εκθέτω) στην οποία γράφονταν διάφορα μπερδέματα, Ανώνυμης Εταιρείας Κοινής Οφέλειας, Συνδικαλιστών και Προμηθευτικού Συνεταιρισμού που έχουν συστήσει οι εργαζόμενοι, ασχέτως αν συνδικαλίζονται...

Το άρθρο είχε πολλά καίρια σημεία με τα οποία, όχι απλά διαφωνώ, αλλά και τα θεωρώ επικίνδυνα μέρες που ζούμε. Για να μη τα πολυλογώ, έκανα ένα ευρύ σχόλιο και δεν με ενδιαφέρει αν το εγκρίνουν, επειδή στο τέλος έκλεινε με το εξής κερασάκι:... 


«Μετά την ΓΧΧΧΧ, μήπως είναι καιρός να ξεσκονίσει τα κιτάπια του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Υπαλλήλων ΔΕΗ ο Λέανδρος Ρακιτζής;;;«

Με το σχόλιο που έβαλα και απαντώ σε αντίστοιχες αυθαιρεσίες του άρθρου, λέω:
  1.— Σαν πρώην επιθεωρητής, σας δίνω μια απλή συμβουλή: Μην εμπιστεύεστε τον Λέανδρο Ρακιντζή και κανέναν Γενικό Επιθεωρητή υπουργείου. Είναι οι ίδιοι τα τελευταία 7-8 χρόνια και η θητεία τους ταυτίζεται με τα παγκόσμια πρωταθλήματα διαφθοράς που έχει καταλάβει η χώρα.
  2.— Ένας καταναλωτικός-προμηθευτικός συνεταιρισμός εργαζομένων ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να χρηματοδοτηθεί από το κράτος με οποιονδήποτε τρόπο και ως εκ του τούτου δεν υπάρχει κίνδυνος για το δημόσιο συμφέρον, που να δικαιολογεί παρέμβαση ελεγκτικών μηχανισμών, που έχουν συσταθεί για έλεγχο δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών (και όχι ιδιωτικών προμηθευτικών συνεταιρισμών). Η ευθύνη ελέγχου ενός συνεταιρισμού υπάρχει στα μέλη του και εφόσον υπάρξει επώνυμη καταγγελία, -αναλόγως- μπορεί να παρέμβει εισαγγελέας, ή ΔΟΥ, ή ΣΔΟΕ ή όπως κατά περίπτωση σε κάθε ιδιωτικό οργανισμό, το νόμιμο όργανο.
  3.— Να μη φαντάζεστε. Αν σε οποιαδήποτε περίπτωση «μοιράζει η ΔΕΗ δωροεπιταγές στους εργαζόμενους» οι ελεγκτικοί μηχανισμοί μπορούν και πρέπει να στραφούν κατά της διοίκησης της ΔΕΗ και όχι κατά του συνεταιρισμού, ούτε κατά των συνδικαλιστικών οργανώσεων.
  4.— Αν ο συνεταιρισμός εισπράττει μηνιαία συνδρομή συντήρησης και σου φαίνεται ακριβή, τη διακόπτης και ζητάς τη διαγραφή σου.
  5.— Αν τα είδη που πουλά ο συνεταιρισμός (αν πουλά απ΄ ευθείας, έτσι???) είναι ακριβά, δεν τα αγοράζεις και απευθύνεσαι στην ελεύθερη αγορά. Το ότι είσαι μέλος του συνεταιρισμού, δεν σε υποχρεώνει να αγοράζεις αποκλειστικά, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Αν οι Ρακιντζήδες και οι Σαμπατακάκηδες και οι Καπελέρηδες κλπ εκτελούσαν ορθά και σωστά τις αρμοδιότητες που τους παρέχει ο νόμος, όλα θα ήσαν καλύτερα. Αν δε τους σπρώξουμε να ανακατεύονται σε συνδικαλιστικές οργανώσεις και προμηθευτικούς συνεταιρισμούς, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΧΩΝΟΝΤΑΙ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου