Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΒΡΩΜΕΡΟΤΕΡΟ

Η πολιτική αποτέφρωση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που ταυτίστηκαν με τις πολιτικές του Μνημονίου, είναι δύσκολο να αποφευχθεί...

Αυτή τη στιγμή, ένας κύκλος μεγαλόσχημων πρώην Υπουργών και άλλοτε παντοδύναμων είναι ουσιαστικά εκτός πολιτικής και με μηδαμινές ελπίδες επανάκαμψης.
Θέλετε ονόματα; Διαμαντοπούλου, Ρέππας ,Ραγκούσης, Παπουτσής και πολλοί άλλοι.
Κάποιοι διασώθηκαν προς στιγμήν, κερδίζοντας προσωρινά μία θέση στο Κοινοβούλιο. Οι επόμενες εκλογές όμως θα είναι πολύ δύσκολες για αυτούς και ο πανικός και η ανασφάλεια είναι ευδιάκριτα στοιχεία.

Μετά τον κ.Χρυσοχοϊδη και τη μνημειώδη δήλωσή του... 


Ότι ''Δεν διάβασε το μνημόνιο'' , σειρά έχει πάρει τις τελευταίες ημέρες ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος.
Ο πρώην Υπουργός Υγείας, τους τελευταίους 12 μήνες έχει κάνει καταστροφικά λάθη στρατηγικής. με κορυφαίο ότι επέλεξε να μην διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, να στηρίξει τον κ. Βενιζέλο και να τον εγκαταλείψει μετά από 4 μήνες.
Ο κ. Λοβέρδος βλέπει τον αποτεφρωτήρα να πλησιάζει, με αποτέλεσμα να κάνει σπασμωδικές κινήσεις.
Πρώτα επιχείρησε να απεμπλακεί από το Μνημόνιο και να δηλώσει διαφωνών, καταλογίζοντας όλες τις ευθύνες στον κ. Παπανδρέου.
Όλοι θυμούνται ότι ο πρώην Υπουργός Υγείας ήταν από τους φανατικότερους υποστηρικτές και θιασώτες αυτής της πολιτικής. Δεν διαφώνησε πουθενά και η μόνη διαφωνία που υπήρχε σε μία τέτοια περίπτωση ήταν η δημόσια διαφωνία και η παραίτηση.
Στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ-1, ο κ. Λοβέρδος απέδειξε ότι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα.

Μίλησε για Υπουργό της τότε κυβέρνησης, χωρίς να τον κατονομάσει, που έφυγε κλαίγοντας από το Υπουργικό Συμβούλιο γιατί δεν άντεχε η συνείδησή του τις συνέπειες του Μνημονίου στην κοινωνία.
Βεβαίως έφυγε κλαίγοντας αλλά δεν έφυγε και από τη θέση του Υπουργού, παρέλειψε να πει ο κ. Λοβέρδος.
Έτσι που το πάνε ορισμένοι σε λίγο όλοι θα κλαίμε....από τα γέλια όμως για το διαγωνισμό αυτογελοιοποίησης στον οποίο έχουν επιδοθεί.

Το σκάνδαλο Γεωργίου διαφέρει από την Λαγκάρντ, αφού οδηγεί απ' ευθείας στον Παπανδρέου. 


Η επίσημη ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ ήταν χλιαρή, σε αντίθεση με την προκλητική του Γιώργου Παπανδρέου για την κακουργηματική δίωξη που άσκησε ο ηρωικός εισαγγελέας Πεπόνης κατά του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤΣε αντίθεση με την λίστα Λαγκάρντ όπου επιχειρήθηκε η εμπλοκή του, ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία εμπλοκή στο σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ. Όλες οι καταθέσεις αλλά και η αποστολή του φακέλου στην βουλή τον Γενάρη του 2012, αφορούσαν αποκλειστικά τον Παπανδρέου και τον Παπακωνσταντίνου! Το ίδιο βεβαίως και οι μαρτυρίες όλων των εμπλεκομένων και ειδικά της Ζωής Γεωργαντά.

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η εξέλιξη θα διευκόλυνε πολιτικά τον Βενιζέλο. Άλλωστε ο ίδιος είχε αφήσει υπονοούμενα για την πολιτική του προκατόχου του όταν ανέλαβε το ΥΠΟΙΚ, άσχετα εάν συνέχισε την ίδια ακριβώς πολιτική. Με αυτή την εξέλιξη, θα μπορούσε και αυτός να προφασιστεί ότι έπεσε θύμα της ίδιας χάλκευσης και εξαναγκασμού.
Δεν ήταν άλλωστε καθόλου τυχαία η παρέμβαση Λοβέρδου που αποκάλυψε τις ευθύνες Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου, έστω κατόπιν εορτής.
Όμως, όσο και αν το ήθελε, ο Ε. Βενιζέλος δεν μπορεί να εγκαταλείψει τον Γεωργίου, όπως έκανε με τον Παπακωνσταντίνου για το σκάνδαλο της λίστας. Αυτό γιατί το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ οδηγεί απ' ευθείας στον Παπανδρέου, όπως είχε καταδείξει η πρώτη αποστολή του φακέλου στην βουλή 12 μήνες πριν, που κάποιοι έχουν "ξεχάσει"

Υπάρχει ένα σκοτεινό σφιχταγκάλιασμα Παπανδρέου - Βενιζέλου με κρυφά χαρτιά που κρατούν εκατέρωθεν. Έτσι ο Βενιζέλος δεν μπορεί να στραφεί ανοιχτά κατά του Παπανδρέου, ούτε όμως να επιτρέψει τον εξαναγκασμό Γεωργίου να "ομολογήσει". Εάν ο τελευταίος στριμωχθεί, είναι σίγουρο ότι θα κάνει χρήση του ευεργετικού νόμου που εφαρμόστηκε στην υπόθεση Βατοπαιδίου, κατονομάζοντας ως αυτουργούς τους πολιτικούς του προϊσταμένους. Όλοι γνωρίζουμε ποιοί είναι αυτοί.
Δείτε το βίντεο με τη δήλωση του Α. Λοβέρδου:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου