Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΕΚΛΑΣΕ ΤΟ ΚΗΤΟΣ - ΜΠΟΧΑ ΑΠΟ ΤΑ "ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ" ΤΣΙΠΡΑΕΡΙΑ

Από το «κήτος» στην… κοιλιά του ΣΥΡΙΖΑ!!! Πονοκέφαλος για τον Αλέξη Τσίπρα η υποδοχή του από στελέχη του κόμματος μετά το φιλοατλαντικό του άνοιγμα...

ΤΣΙΠΡΑΣ -ΚΗΤΟΣ -ΑΕΡΙΑ 1Με το εσωτερικό του κόμματός του αναμένεται να βρεθεί σύντομα αντιμέτωπος (μετά τη σημερινή αναβολή) ο Αλέξης Τσίπρας, αφού βγήκε από την «κοιλιά του κήτους», δηλαδή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το Brookings και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Ο πονοκέφαλος του Αλέξη Τσίπρα που επέστρεψε χθες στην Αθήνα συνδέεται με το πώς θα υποδεχθούν η Αριστερή Πτέρυγα αλλά και τα δικά του στελέχη το αναπάντεχα θερμό φιλοατλαντικό άνοιγμα και τη σαφέστατη δέσμευση της ηγεσίας ως προς το ευρώ, και τη «συνέχεια και συνέπεια» στην εξωτερική πολιτική.

Ακόμα και στελέχη της πλειοψηφίας όμως θέλουν να ακούσουν στη συνεδρίαση της Γραμματείας του κόμματος την αποτίμηση και το πλαίσιο του ταξιδιού σε Γερμανία και ΗΠΑ από τα ίδια τα μέλη της αντιπροσωπείας του. Πηγές της Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι... 


Δεν πρόκειται να ανέβουν οι τόνοι, από την πλευρά της ισχυρής μειοψηφίας (Αριστερή Πλατφόρμα) όμως συνεχίζουν να στέλνονται μηνύματα ενόχλησης σε θέματα ουσίας: για τη στροφή προς τον ρεαλισμό, τις μετριοπαθέστερες θέσεις και γενικότερα τη σοσιαλδημοκρατία που έγιναν διακριτές με τις τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ.

Μετά το πρόσφατο άρθρο του Αντώνη Νταβανέλου («Iskra») και τους παραλληλισμούς με τη συντριβή της ιταλικής Αριστεράς όταν έκανε τον «ιστορικό συμβιβασμό», χθες ακόμα ένα μέλος της Γραμματείας ο Γιώργος Σαπουνάς (από την πλευρά της μειοψηφίας) αρθρογράφησε διατυπώνοντας κριτική για τους πρόσφατους χειρισμούς. Ο Γιώργος Σαπουνάς αφού χρέωσε την εκλογική εκτόξευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην «επιλογή της άμεσης και μονομερούς ανατροπής του Μνημονίου», ενώ «οι πολιτικοί του αντίπαλοι μιλούσαν για “επαναδιαπραγμάτευση” του Μνημονίου», σημειώνει ότι «σήμερα τα διλήμματα της προεκλογικής περιόδου, Μνημόνιο/αντιμνημόνιο, εξυπηρέτηση του χρέους/διαγραφή ακόμη και το ευρώ/δραχμή, μοιάζουν να έχουν «ξεθυμάνει». Και, κατά την άποψή του, «εάν το σημείο-κλειδί, ο στόχος για άμεση αλλαγή και ανατροπή, αντικατασταθεί από κάποια γενικόλογη, θολή και μακροπρόθεσμη προοπτική η διαφορά απέναντι στην τρέχουσα κυβέρνηση χλωμιάζει καθώς και ο Σαμαράς από την πλευρά του υπόσχεται το ίδιο, την προοπτική της ανάκαμψης και ανάπτυξης».

Από την πλευρά της ηγετικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάντως στρέφουν την προσοχή τους, εκτός από τη διαμόρφωση της πολιτικής ατζέντας, στην επόμενη ημέρα και ιδιαίτερα στους πιθανούς συμμάχους, με τους οποίους θα μπορούσε να συμπορευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα.

Ιδιαίτερα ηχηρό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης («Real News») προς την πλευρά της Δημοκρατικής Αριστεράς, όταν ρωτήθηκε για πιθανότητα συνεργασίας. Ο Πάνος Σκουρλέτης άφησε το θέμα ανοιχτό υπό την προϋπόθεση, όπως είπε, η ΔΗΜΑΡ να αποχωρήσει το νωρίτερο δυνατό από τη σημερινή κυβέρνηση. Παράλληλα και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νίκος Βούτσης («Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία») υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα περιμένει να σχηματιστεί ένας «πόλος αριστερού σοσιαλισμού» από βουλευτές και στελέχη άλλων κομμάτων του προοδευτικού χώρου, ο οποίος θα μπορούσε να συμπορευτεί με τη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση.

ΣΧΟΛΙΟ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ: Όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε σοσιαλιστικό πονοκέφαλο δεν έπαιρνε ασπιρίνη ούτε παναντόλ. Τραβούσε μαζικές διαγραφές από την Α΄ θέση του αιρ-μπάς και ξεμπέρδευε με τις δημοκρατικές διαδικασίες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου