Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΚΛΙΜΑ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΜΕ ΣΦΑΙΡΕΣ, ΒΟΜΒΕΣ, ΔΩΣΙΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ

Η τρομοκρατική-εγκληματική ενέργεια που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές σ΄ ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα των Αθηνών , αποδεικνύει ότι η κατάσταση στην Ελλάδα αρχίζει και ξεφεύγει επικίνδυνα, με την ψυχραιμία να έχει πλέον χαθεί ...

του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τέτοιου είδους ενέργειες. Οι οποίες αν συνεχιστούν είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα οδηγήσουν σε τραγωδία.
Οι ευθύνες της πολιτική ηγεσίας της χώρας είναι τεράστιες και το χείροτερο είναι ότι κανένας απ΄ όσους συμμετέχουν στο πολιτικό παιχνίδι δεν δείχνει να έχει συναίσθηση της ευθύνης του. Τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου...


Αντί να εκπέμψουν μήνυμα εθνικού συναγερμού για τη σωτηρία της χώρας, προβάλουν τον διχασμό και την ακρότητα. Χρησιμοποιούν τον διχασμό ως το τελευταίο ...σωσίβιο για την πολιτική τους επιβίωση χωρίς να είναι σε θέση να σκεφθούν λογικά και να καταλάβουν ότι με τον τρόπο που λειτουργούν σε λίγο δεν θα υπάρχει χώρα για να ασκούν πολιτική!
Εδώ και 10 ημέρες η ακραία αντιπαράθεση των κομμάτων με βαριές κατηγορίες να ανταλλάσσονται με χαρακτηριστική ευκολία, έχουν προκαλέσει συνθήκες “εμφυλίου πολέμου” στην χώρα. Όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου κάνουν ότι μπορούν για να ενεργοποιήσουν τους πιο ακραίους σκοτεινούς μηχανισμούς που “τρέφονται” από αυτό το κλίμα εμφυλίου.

Η διαπίστωση είναι τραγική αλλά τα γεγονότα και ο τρόπος αντιμετώπισής τους από το σύνολο όσων διαχειρίζονται τις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα,την επιβεβαιώνουν:
  • Η χώρα βυθίζεται σε άβυσσο χάους και το πολιτικό της σύστημα εξακολουθεί να λειτουργεί με την λογική του “πως θα επανεκλεγούμε”! Σαν να μην έχει καταλάβει κανείς τους τι έχει συμβεί και το κυριότερο τι πάει να συμβεί!
Ο διχασμός κατέστρεψε τη χώρα και το έθνος από την εποχή της αναγεννήσεώς του στη μεγάλη Επανάσταση. Πάντα του δίναμε “χώρο” και ποτέ δεν μαθαίναμε ότι είναι το δηλητήριο που κρατά αυτή τη χώρα των τεράστιων δυανατοτήτων “μουδιασμένη”. Και είναι πάλι εδώ έτοιμος να δώσει το τελευταίο σπρώξιμο για τον γκρεμό.

Το “τυφλό χτύπημα” στο Mall επιβεβαιώνει απλά ότι η χώρα έχει εισέλθει σε κατάσταση ανωμαλίας. Ο κρότος της έκρηξης που αυτή τη φορά ευτυχώς δεν αφαίρεσε αθώες ανθρώπινες ζωές θα πρέπει να ταρακουνήσει για τα καλά το πολιτικό σύστημα. Ο θυμός,η οργή και η αγανάκτηση που έχουν οι ίδιοι “σπείρει” στην ελληνική κοινωνία πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί .Το μήνυμα ψυχραιμίας και κυρίως ενότητας του πολιτικού συστήματος στα αυτονόητα θέματα ,όπως αυτό της βίας σε όποια της μορφή είναι απαραίτητο να σταλεί τώρα προς τη κοινωνία. Διαφορετικά θα κληθούν σύντομα να “θερίσουν θύελλες” . Και τότε θα είναι αργά. Και για τους ίδιους, αλλά κυρίως για τους πολίτες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου