Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΛΗ

Τα πρόσφατα γεγονότα, που εκτυλίχθηκαν σε διάφορες μουσουλμανικές χώρες επ΄αφορμή μια ταινία, που ύβριζε ή υποτίθεται ότι ύβριζε τον Μωάμεθ, έχουν επιβεβαιώσει κάποιες επισημάνσεις και θεωρίες όπως αυτή του Χάντιγκτον και έχουν αναδείξει κάποιες άλλες. 

του ΚΡΙΝΟΥ ΜΑΚΡΙΔΗ

Έχει επιβεβαιωθεί ότι η μουσουλμανική θρησκεία και οι μουσουλμανικές κοινωνίες δεν είναι ανεκτικές και απέχουν κατά παρασάγγας από οποιεσδήποτε αρχές, αξίες και ιδανικά που διέπουν τη δυτική κοινωνία ή οποιεσδήποτε άλλες σύγχρονες κοινωνίες, όπως αυτές που ο ελληνικός πολιτισμός έθεσε ως θεμέλιο στην εξέλιξη της σύγχρονης ανθρωπότητας. Για το Ισλάμ η ανθρώπινη ζωή είναι εξαιρετικά υποβαθμισμένη. Δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη γι΄αυτό, από... 


Την ευκολία με την οποία οι μουσουλμάνοι αφαιρούν ζωές. Δηλαδή, η συμπεριφορά των ισλαμικών κρατών απέχει πολύ από στοιχειώδεις πρόνοιες του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμβάσεων περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η σαρία, ο μουσουλμανικός νόμος, είναι γεμάτος από απάνθρωπες πρόνοιες. Η ζωή, η ευημερία και η πρόνοια για τα παιδιά δεν υπολογίζονται. Η γυναίκα αποτελεί για τους μουσουλμάνους υποτελές αντικείμενο, με μοναδική «χρησιμότητα» την αναπαραγωγή και την εξυπηρέτηση των ανδρών. Οι όροι ανεκτικότητα, ισότητα ενώπιον του Θεού, ελευθερία έκφρασης της άποψης, σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, σεβασμός στη διαφορετικότητα, απλώς δεν υπάρχουν στον μουσουλμανικό κόσμο.

Αυτή είναι η θρησκεία τους. Έτσι έχουν περάσει μέσα από τους αιώνες, δια πυρός και σιδήρου. Και δυστυχώς, δεν είναι μόνο οι θρησκευτικές ή οι θρησκευτικοπολιτικές ηγεσίες του Ισλάμ που έχουν την πιο πάνω νοοτροπία, αλλά και οι λαοί του μουσουλμανικού κόσμου που έχουν γαλουχηθεί με αυτά τα απάνθρωπα διδάγματα.

Η σύγχρονη εποχή και οι διεθνείς διαπλοκές έχουν φέρει πολλές φορές αυτά τα απάνθρωπα, θεοκρατικά καθεστώτα να τυγχάνουν της προστασίας της υπερδύναμης της δύσης, των ΗΠΑ, και άλλων δυτικών χωρών. Η στρατηγική θέση μουσουλμανικών χωρών και ο φυσικός τους πλούτος έκαναν τους δυτικούς να «ξεχάσουν», το τεράστιο πολιτισμικό χάσμα μεταξύ του Ισλάμ και της χριστιανικής δύσης. Η επιδίωξη δυτικών δυνάμεων να έχουν υπό την επιρροή τους και να έχουν συμμάχους μουσουλμάνους, όχι μόνο προκάλεσε την ανοχή απέναντι στην απανθρωπιά που επιβάλλει το Ισλάμ, αλλά δημιούργησε και μια σχολή σκέψης και πρακτικής, η οποία στόχο έχει να προστατεύει αυτά τα καθεστώτα. Οι «νεοεποχίτες» έχουν καταληφθεί από μια μανία «σεβασμού» του Ισλάμ, ενώ το Ισλάμ δεν σέβεται ούτε τους πιστούς του.

Έτσι, έχουμε την αντίφαση, οι φιλελεύθεροι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι να σκίζουν τα ιμάτια τους για τα δικαιώματα, δήθεν, των ομοφυλοφίλων, αλλά να μην τους νοιάζει για την καταπίεση της γυναίκας στο Ισλάμ. Ή να θεωρούν αναχρονιστικό δήθεν, κάποιος χριστιανός να φέρει το σύμβολο του, τον σταυρό, αλλά να οργανώνουν εκστρατείες για να δικαιούνται οι φανατικές μουσουλμάνες να φορούν μαντήλα σε δυτικές κοινωνίες.

Ωστόσο, η διεθνής υποκρισία έχει αρχίσει να ξεσκεπάζεται. Οι μουσουλμάνοι, μη μπορώντας να κρύψουν το μίσος τους κατά του χριστιανισμού, εκδηλώνουν την έχθρα τους με φοβερούς διωγμούς. Στη Νιγηρία, δεν περνά εβδομάδα που να μην πυρποληθεί χριστιανική εκκλησία και να δολοφονηθούν χριστιανοί από τη μουσουλμανική πλειοψηφία. Στην Αίγυπτο τα κρούσματα έχουν πληθύνει επικίνδυνα. Στο Πακιστάν και στο Αφγανιστάν, οι χριστιανοί δεν βρίσκουν καν σπίτι να μείνουν, επειδή τους διώχνουν οι μουσουλμάνοι από τις γειτονιές. Η χριστιανική κοινότητα των μουσουλμανικών χωρών της Μέσης Ανατολής και τα Πατριαρχεία διώκονται ανελέητα.

Είναι κάτι περισσότερο από φανερό πλέον ότι οι μουσουλμάνοι θέλουν, όπου οι χριστιανοί είναι μειοψηφία, να τους εξαφανίσουν, ενώ όπου είναι πλειοψηφία οι χριστιανοί, να εδραιώνουν την παρουσία τους και με την βοήθεια των ψευδοπροοδευτικών και των υποκριτών του πλανήτη να δρουν ελεύθερα και να υπηρετούν τη θρησκεία τους, πάντα με στόχο τον χριστιανισμό. Οι μουσουλμάνοι έχουν κηρύξει τον πόλεμο κατά των χριστιανών. Αλλού, με αιματηρό τρόπο, αλλού, όπως στην Κύπρο με άλλες υπόγειες μεθοδεύσεις.

Στον τόπο μας, με την εγκληματική ανοχή της κυπριακής κυβέρνησης, με την ανύπαρκτη μεταναστευτική πολιτική, η αύξηση του μουσουλμανικού στοιχείου έχει καταστεί επικίνδυνη για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, ειδικά αν ληφθεί υπόψιν ότι ο κατακτητής του 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι «μουσουλμανικό κράτος». Μπορεί οι Τουρκοκύπριοι να μην δείχνουν να είναι φανατικά θρησκευόμενοι, αλλά η δύναμη που τους ποδηγετεί, δηλαδή η Τουρκία, δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήσει τη θρησκεία για να εξυπηρετήσει τους στρατηγικούς στόχους της στο νησί, να προελάσει, να σφαγιάσει και να μας αφανίσει από προσώπου γης.

Ο Χριστιανισμός περνά την πιο απειλητική περίοδο από την ενανθρώπηση του Ιησού Χριστού και την ίδρυση της Χριστιανικής Θρησκείας. Θα πρέπει η ηγεσία του Χριστιανισμού παγκοσμίως, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο Πάπας και οι άλλοι θρησκευτικοί ηγέτες να αντιδράσουν και να συμπήξουν συμμαχία κατά της προσπάθειας διάβρωσης της θρησκείας μας.

Καλούμε τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου να αναλάβει πρωτοβουλία επ΄αυτού, αφού διατηρεί άριστες σχέσεις και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον Πατριάρχη Μόσχας, τους ηγέτες της Εκκλησίας στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή και με τον ίδιο τον Πάπα. Η Κύπρος και η Αυτοκέφαλη Εκκλησία της αποτελούν κομβικό σημείο και μπορεί η Εκκλησία της Κύπρου να αναλάβει να θέσει σε εγρήγορση τους χριστιανούς ανά το παγκόσμιο. Πρέπει να αναχαιτίσουμε την λαίλαπα που λέγεται Ισλάμ, με όλα τα στη διάθεση μας μέσα. Γιατί αν επικρατήσει, θα οπισθοδρομήσει ο πλανήτης και θα επικρατήσει η βαρβαρότητα και ο σκοταδισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου