Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ 25S: ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Με στόχο την παραίτηση ολόκληρης της κυβέρνησης, όπως και την διάλυση της Βουλής και της εξουσίας τους κράτους, για την εκ προμελέτης προδοσία της χώρας και το σύνολο των πολιτών της, που μας οδήγησε στην καταστροφή.

Εμείς, οι απλοί άνθρωποι μπουχτισμένοι να υποφέρουμε από τις συνέπειες της διαβίωσης σε ένα εξαρτώμενο και εξαναγκασμένο από τις αγορές σύστημα, το οποίο σαφώς δεν  είναι βιώσιμο και μας οδήγησε να είμαστε θύματα μιας μεγάλης κλίμακας απάτης που ονομάζεται κρίση, ενωνόμαστε για να συγγράψουμε αυτό το μανιφέστο και καλούμε όλους τους πολίτες να ενωθούν γύρω από τις αξιώσεις που υποστηρίζει αυτό το μανιφέστο. Πιστεύουμε ότι η κατάσταση... 
 
Έχει ξεπεράσει όλα τα ανεκτά όρια και ότι είμαστε θύματα μιας άνευ προηγουμένου επίθεσης από την οικονομική εξουσία, που χρησιμοποιώντας την κρίση ως πρόσχημα, καταστρέφει τη ζωή μας, και της οποίας υπεύθυνοι είναι εκείνοι που έχουν διαμορφωθεί ως μια ανέγγιχτη ολιγαρχία, με τη συνενοχή όλων των κοινοβουλευτικών πολιτικών δυνάμεων, χειραγωγώντας όλες τις εξουσίες του κράτους για να διατηρήσουν τα προνόμιά τους και τον υπερβολικό και παράνομο πλουτισμό τους.

Πλέον, δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να αποκρυφτεί ότι ζούμε σε μια γιγαντιαία κοινωνική απάτη, με κυβερνήσεις που συστηματικά μας προδίδουν κάνοντας ακριβώς το αντίθετο από τις εκλογικές τους δεσμεύσεις, και ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη στα δικαστήρια για τους ένοχους τραπεζίτες, πολιτικούς και επιχειρηματίες αυτής της κατάστασης. Απλά βλέπουμε πώς αυτή η λανθασμένη και ανήθικη δομή εξουσίας εμφυτεύει πολιτικές που καταργεί τα δικαιώματά μας και καταστρέφει τις ζωές μας, και καθώς ότι είμαστε θύματα μιας αδικαιολόγητης καταστολής όταν ζητάμε μια αλλαγή της κατάστασης.

Πιστεύουμε ότι το πρόβλημα είναι τέτοιας έκτασης και οι ρίζες του τόσο βαθιές που η λύση του δεν περνάει από την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων βασισμένες στους μηχανισμούς των τρεχουσών πολιτικών του συστήματος, ως εκ τούτου ζητάμε:

Την παραίτηση ολόκληρης της κυβέρνησης, όπως και την διάλυση της Βουλής και της εξουσίας τους κράτους, για την εκ προμελέτης προδοσία της χώρας και το σύνολο των πολιτών της, που μας οδήγησε στην καταστροφή.

Το άνοιγμα μιας διαφανούς και δημοκρατικούς συνταγματικής διαδικασίας, προκειμένου να συντάξει ένα νέο σύνταγμα, με τη συμμετοχή όλων των πολιτών, με τον δικό τους τρόπο, γιατί δεν αναγνωρίζουμε κανένα δημοκρατικό χαρακτήρα στο τρέχοντα συνταγματικό κείμενο, το οποίο συντάχθηκε από μια κλίκα στις πλάτες του λαού, και εγκαθίδρυσε την κυριαρχία των κληρονόμων του καθεστώτος του Φράνκο και όσους έκαναν συμφωνία μαζί τους. Πρέπει να είναι ο λαός που θα καθορίζει το μοντέλο της κοινωνικής οργάνωσης στην οποία θέλει να ζήσει, και όχι το αντίστροφο.

Τον έλεγχο του Ισπανικού δημόσιου χρέους, με την αναστολή των πληρωμών  του χρέους μέχρι να οριστούν με σαφήνεια τα τμήματα του που δεν πρέπει να καταβληθούν από το έθνος, και έχει εξυπηρετήσει ιδιωτικά συμφέροντα χρησιμοποιώντας την χώρα για τους δικούς τους σκοπούς και δεν είναι όλων των Ισπανών πολιτών. 


Ζητούμε επίσης την ποινική δίωξη όλων εκείνων που παρουσιάζονται ως ύποπτοι αυτών των ελιγμών, και να τους δεσμευθεί η περιουσία τους, σε περίπτωση που καταδικαστούν.

Την μεταρρύθμιση του εκλογικού νόμου με το σχεδιασμό μιας νέας εκλογικής διαδικασίας, έτσι ώστε να αντιπροσωπεύει πραγματικά τη βούληση του λαού πριν από κάθε εκλογική διαδικασία που είναι απαραίτητη για να διευκολύνει την ανάπτυξη μιας συνταγματικής δημοκρατικής διαδικασίας.

Την άμεση κατάργηση όλων των περικοπών και μεταρρυθμίσεων κατά του κράτους πρόνοιας που λαμβάνονται με το πρόσχημα της κρίσης, και συνοδεύονται απο περιορισμούς των δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών, και είναι μια καταστροφή όχι μόνο της χώρας αλλά και έχουν επιβληθεί προδίδοντας την βούληση του λαού.

Μια βαθιά φορολογική μεταρρύθμιση, που θα επιβάλλει να πληρώνουν περισσότερο αυτοί που αποκτούν περισσότερο όφελος από την κοινωνία. Ζητούμε επίσης την κατάργηση της φορολογικής αμνηστίας που αποφασίστηκε από την κυβέρνηση, και της οποίας η αδικία είναι μια πραγματική κοροϊδία των έντιμων φορολογουμένων.

Την κατάργηση όλων των προνομίων εκείνων που κατέχουν πολιτικό ή δημόσιο αξίωμα, και την εφαρμογή αποτελεσματικών μηχανισμών ελέγχου κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Την άμεση παύση όλων των εξώσεων, και την παροχή στον πληθυσμό σε κοινωνική τιμή ενοικίασης των σπιτιών που ανήκουν σε τράπεζες που βοηθήθηκαν από δημόσιους πόρους.

Την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, της οποίας πρώτη προϋπόθεση θα είναι η βιωσιμότητα, και σκοπός της η ανάπτυξη της ανθρωπότητας, όπως η συνεπή διαχείριση των διαθέσιμων θέσεων εργασίας, έτσι ώστε όλος ο πληθυσμός να μπορεί να εργάζεται για να ζήσει, αλλά δεν θα είναι υποχρεωμένος να ζει για να εργάζεται. Πρόκειται για μια τεράστια εξαπάτηση, να πρέπει να εργάζεσαι όλο και περισσότερο, μια πλάνη που υποστηρίζεται από την φιλαργυρία των μεγάλων συμφερόντων και εις βάρος των συμφερόντων των απλών ανθρώπων.

Για τους παραπάνω λόγους, καλούμε τους πολίτες στις 25 Σεπτεμβρίου 2012 σε μια επ’ αόριστον διαμαρτυρία στις πόρτες του Κογκρέσου (Κοινοβουλίου) μέχρι να παραιτηθεί η κυβέρνηση και την έναρξη μιας Συνταγματικής διαδικασίας, καθιστώντας με αυτή, το αίτημα της συνένωσης όλων των αγώνων για μια πιο δίκαιη κοινωνία.

Είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία, είμαστε ο λαός, έχουμε δίκιο, και δε θα αφήσουμε να σας περάσει (σε πιο αφαιρετική μετάφραση: να αφήσουμε να περάσει το δικό σας)!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου