Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΠΟΧΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ... ΚΙ ΟΣΟ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΒΡΩΜΑΕΙ

Με μεγάλο θυμό και οργή για όσα έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες μίλησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Η ένταση ήταν τόσο μεγάλη που δάκρυσε δυο φορές.

Ο Πρόεδρος της Βουλής εξαπέλυσε και προσωπική επίθεση εναντίον του εκδότη Νίκου Χατζηνικολάου, ο οποίος με την σειρά του απάντησε με γραπτή ανακοίνωση.


Ο κ.Μεϊμαράκης έκανε ειδική αναφορά στον εκδότη της εφημερίδας Real News λέγοντας χαρακτηριστικά:


"Η επίθεση που εξαπέλυσε ο Χατζηνικολάου εναντίον μου είναι μαφιόζικη, εκβιαστική και αλήτικη. Ξέρω ότι ο Χατζηνικολάου... 


Είναι σοβαρός παίχτης, ξέρω ποιοι είναι από πίσω, ξέρω που πάω να δώσω τη μάχη, εγώ όμως θα την δώσω και δεν πρόκειται να με περιορίσει το κουστούμι του Προέδρου. Λάθος πρόσωπο χτύπησε. Θα κατέβω στην αρένα, δεν θα πάω μόνο νομικά και σαλονάτα. Ο φίλος μου ο Νίκος έχει πάρει το καλαμάκι και θέλει να μου πιει το αίμα, δεν θα τον διευκολύνω."

Και συνέχισε: "Δεν με πήρε ούτε ένα τηλέφωνο ο Νίκος Χατζηνικολάου για να ζητήσει τη γνώμη μου πριν απ' το δημοσίευμα - αυτή είναι η αξιοπιστία του. Και αν δεν ήταν δημοσιογράφος του μεγέθους και του κύρους του Νίκου, δεν θα έδινα καν σημασία. "


Ο κ. Χατζηνικολάου απάντησε:

«Με έκπληξη και θλίψη πληροφορήθηκα ότι ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης παρουσία δεκάδων δημοσιογράφων εξαπέλυσε προσωπικές απειλές και ύβρεις εναντίον μου, διαπράττοντας πρωτοφανές στα πολιτικά χρονικά ολίσθημα, για το οποίο θα μπορούσα να προσφύγω στη Δικαιοσύνη. Δεν θα το πράξω. Θα συνεχίσω απερίσπαστος τη δημοσιογραφική έρευνα. Δεν πτοούμαι. Οφείλω όμως να επισημάνω ότι από τον πολύπειρο Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ιδίως τώρα που φέρει και τον τίτλο του Προέδρου της Βουλής, θα ανέμενα ψύχραιμη και θεσμική αντίδραση. Το μέγα σκάνδαλο, άλλωστε, είναι η συγκάλυψη επί 1,5 και πλέον έτος της καταγγελίας που έφερε στο φως η Real news. Και σε αυτό το σκάνδαλο η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μία: πλήρης δικαστικός έλεγχος, με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και offshore εταιρειών. Αυτός είναι ο δρόμος για να απαντήσει ο Πρόεδρος της Βουλής σε όσους δικαίως ή αδίκως τον κατήγγειλαν και όχι οι ύβρεις και οι απειλές εναντίον μου».


Όλα όσα είπε ο πρόεδρος της Βουλής στους δημοσιογράφους

Ο κ. Μεϊμαράκης, αρνήθηκε επανειλημμένα να προβεί σε εκτιμήσεις σχετικά με τις σκοπιμότητες όποιων ενέπλεξαν το όνομά του, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «το κοστούμι του Προέδρου δεν του το επιτρέπει». Ο ίδιος ωστόσο, σε συνθήκες συναισθηματικής φόρτισης κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τους δημοσιογράφους, «έβγαλε το κουστούμι του» προκειμένου να καταγγείλει την «μαφιόζικη, εκβιαστική και αλήτικη επίθεση» που δέχθηκε, όπως είπε, από την εφημερίδα Real News και τον διευθυντή της Νίκο Χατζηνικολάου. Και, αν και δεν απέκλεισε να προσφύγει στο μέλλον στη Δικαιοσύνη, προς το παρόν, όπως εξήγησε, αποζητά την δικαίωσή του «στην αρένα, στο πλήθος των συγκεντρωμένων στην Πλατεία (σ.σ. Συντάγματος), εκεί οπού με έδωσε βορά το δημοσίευμα. Η κοινωνία θα καταλάβει ότι είμαι αθώος μόνο εάν ένα όργανο κύρους όπως το ΣΔΟΕ με έχει βγάλει ότι είμαι αθώος...».


«Με βγάζουν σε όλα τα κανάλια στο εξωτερικό. Ό,τι κάναμε τόσο καιρό για την ανόρθωση του κύρους της χώρας, εξανεμίστηκε. Μιλάνε για «μεγάλη διαφθορά στην Ελλάδα με αναμεμειγμένο τον Πρόεδρο της Βουλής»…» διαμαρτυρήθηκε ο κος Μεϊμαράκης. «Το πολιτικό σύστημα κινείται με διαρροές και με φήμες, και όλα εξαρτώνται απ' την εμπιστοσύνη που έχουμε στις πηγές μας.


«Οι λογαριασμοί μου έχουν ελεγχθεί από το ΣΔΟΕ επί ΠΑΣΟΚ κατά το παρελθόν, με αφορμή την υπόθεση των υποβρυχίων - και θα ξαναγίνουν φύλο και φτερό. Τώρα, επειδή ο Νίκος βλέπει πως δεν του βγαίνει, βγάζει παλιές υποθέσεις που έχουν κριθεί και νομικά και πολιτικά. Δεν έχω πρόβλημα. Ας τις βγάλει μία-μία. Και μετά χαράς να βγουν αυτοί οι τύποι σε όλα τα κανάλια, να καταλάβει ο κόσμος ποιοι είναι» ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής για τους καταγγέλλοντες επιχειρηματίες κ.κ. Ζωγραφάκη και Λιβανό.


«Έρχεται ο κύριος και λέει πως ξεπλένω 10,2 δις ευρώ την περίοδο 2005-8. Λέει πως δεν έχει στοιχεία, πως το άκουσε». Επί της ουσίας του δημοσιεύματος, ο κος Μεϊμαράκης παρατήρησε πως για το «ξέπλυμα» 10,5 δις ευρώ μέσω αγοράς ακινήτων, χρειάζεται κανείς να έχει επενδύσει τουλάχιστον 65 δις. «Ο Νίκος πιστεύει πως μπορείς να επενδύσεις 65 δις σε ακίνητα χωρίς να σε πάρει κανείς χαμπάρι - και μάλιστα, όχι σε off shore εταιρεία, αλλά σε ελληνική» σχολίασε. Διευκρίνισε δε, πως δεν βάφτισε αυτός τα παιδιά του επιχειρηματία Ι. Καρούζου, αλλά η σύζυγός του - λόγω φιλίας με την τότε σύζυγο του κου Καρούζου, η οποία σήμερα βρίσκεται σε διάσταση με εκείνον.


Σε ό,τι αφορά την παραμονή του στη θέση του Προέδρου της Βουλής, ο κος Μεϊμαράκης διέψευσε τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να παραιτείται, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «η λέξη παραίτηση δεν υπάρχει σε μένα» και αντιπροτείνοντας παντού την υποκατάστασή του από τους αντιπροέδρους της Βουλής, μέχρι την δημοσιοποίηση του πορίσματος του ΣΔΟΕ.


«Ο Πρόεδρος της Βουλής οφείλει να διαχειριστεί ένα τέτοιο ζήτημα και να το αποπλέξει απ' την κοινοβουλευτική διαδικασία. Είπα στις συναντήσεις μου με τις γραμματείες των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων: «Όποιος θέλει ας κάνει πρόταση μομφής. Είναι ελεύθεροι οι βουλευτές να ζητήσουν Εξεταστική Επιτροπή. Εγώ θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να φανεί η αλήθεια. Η αλήθεια είναι ανίκητη, αλλά θέλει το χρόνο της…»


«Ως Πρόεδρος της Βουλής, έχω την στήριξη των αρχηγών. Είμαι ικανοποιημένος από την στάση του Μαξίμου. Δεν χρειάζεται ανακοίνωση απ' την κυβέρνηση - δεν τη θέλω. Οφείλω να μην δημιουργήσω κλίμα αποσταθεροποίησης. Καταλαβαίνω πως υπάρχουν επιφυλάξεις για μένα, όπως θα είχα και εγώ για κάποιον άλλο, αλλά συμφωνούμε να πάει η έρευνα σε βάθος και για όλους, με προτεραιότητα βεβαίως στα πολιτικά πρόσωπα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κος Μεϊμαράκης.


Ο κ. Μεϊμαράκης όταν ρωτήθηκε αν γνώριζε για την έρευνα του ΣΔΟΕ είπε: "Δεν το ήξερα! Εγώ το 2010 – 2011 ψάχτηκα, ελέγχτηκα για το θέμα των υποβρυχίων. Ελέγχτηκαν οι λογαριασμοί μου και δίνω τώρα ελεύθερο να τους ξανανοίξουν. Δεν έχω πρόβλημα ας τα ανοίξουν όλα!"


Είπε επίσης ότι το κανάλι της Βουλής δεν θα κλείσει. "Αντίθετα θα φέρω διάταξη που για να πουληθεί κάτι στη Βουλή θα θέλει τη σύμφωνη γνώμη των 4/5 του σώματος."


Πρόσθεσε: "Η αλήθεια είναι ανίκητη, αλλά θέλει το χρόνο της για να φανεί, εγώ την ξέρω, ξέρω ότι είμαι καθαρός 100%, μιλάω μόνο για μένα, όχι για άλλα πρόσωπα, όποιος άλλος τα έχει κάνει να τα λουστεί. Εμένα οι λογαριασμοί μου έχουν ελεγχθεί όλοι το 2009 και ξαναδίνω εντολή να γίνουν όλοι φύλλο και φτερό. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου