Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Μέση Ανατολή και οι παρενέργειες για την Ελλάδα.

Βρισκόμαστε στον μέσον μιας δίνης και δυστυχώς ακόμα, δεν έχουμε προβάλλει την παραμικρή αντίδραση σε όλο αυτόν τον κυκεώνα των αλυσιδωτών αντιδράσεων. Είμαστε, όχι απλά παθητικοί θεατές των γεγονότων, αλλά και παθητικοί αποδέκτες βλαπτικών ενεργειών, που έχουν άθλιο αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία, όχι μόνο τώρα αλλά και στο μέλλον... 


μέλους της ΠΓ της ΔΗ.ΠΟ.Σ "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ"

Αυτοί που θέλουν τον μετασχηματισμό την εθνικού κοινωνικού ιστού, δεν είναι μόνο εξωγενείς, αλλά και όλοι αυτοί που βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά της διοίκησης του τόπου μας είτε είναι μόνιμοι δημόσιοι ανώτεροι υπάλληλοι, είτε αιρετοί. 
Οι αιρετοί δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα ότι η καραμέλα, άλλοι κάνουν κουμάντο, στο τέλος θα τους γυρίσει μπούμερανκ. Και ποιοι άραγε θα είναι αυτοί που θα πληρώσουν τη νύφη; Βέβαια, θα πρέπει να προσθέσω, ότι δεν επιλέχθηκαν τυχαία. 

Αν κάποιοι νομίζουν, ότι επιλέχθηκαν με βάση το μεγάλο βιογραφικό τους, τότε είναι γελασμένοι. Επιλέχθηκαν, με βάση τα ελαττώματα της προσωπικής τους ζωής και όχι με βάση τα βαριά χαρτιά που κατέκτησαν χωρίς κόπο, αλλά με βοήθεια, λόγω των θελημάτων που ήταν και είναι διατεθειμένοι να κάνουν. 

Ας αφήσουμε αυτούς τους απίθανους τύπους, ας ασχοληθούμε με το τρίο που προσπαθεί να κυριαρχήσει στη Μέση Ανατολή και κατά συνέπεια θα έχει το...
πάνω χέρι στον ενεργειακό τομέα όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά παγκόσμια. 

Στην κορυφή του τριγώνου θα τοποθετήσω τον σουλτάνο Ερντογάν που θέλει να έχει την πρωτοκαθεδρία στην ευρύτερη περιοχή ενώ στα σχέδια του είναι και ο ελληνικός χώρος λόγω της στρατηγικής του σημασίας. Έχει επενδύσει πολλά στον τομέα της ανάπτυξης και κατά συνέπεια στη ανοικοδόμηση της τουρκικής οικονομίας. Στηριζόμενος βέβαια σε ξένα κεφάλαια, ειδικά παραδοσιακών συμμάχων που δεν εγκατέλειψαν ποτέ την Τουρκία, όπως παράδειγμα η Γερμανία, και γνωρίζουν καλά ότι δεν θα τους εγκαταλείψουν ποτέ. 

Και οι Αγγλοαμερικάνοι έχουν κάνει τεράστιες επενδύσεις τόσο σε οικονομικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο, για να είναι όσο γίνεται πιο κοντά στη Ρωσία, μια που μετά την στρατιωτική εξαφάνιση της Γερμανίας είναι ο μοναδικός τους αντίπαλος. Έχει όμως κατορθώσει να οργανώσει ένα σχέδιο σε επίπεδο μυστικών υπηρεσιών που μέχρι τώρα το χρησιμοποιεί και του βγαίνει πουλώντας νταηλίκι και τσαμπουκά. Έχει χωμένη τη μύτη του παντού, σε πολιτικό, διπλωματικό αλλά και επιχειρηματικό επίπεδο. 

Αυτό μπορούμε να το διακρίνουμε στις επαφές του με τον Αμερικανό Πρόεδρο ο οποίος πριν αποκτήσει εξουσία είχε πολλές επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Τουρκία. Διακρίνουμε μια αλλοπρόσαλλη αλλαγή αποφάσεων. 

Βέβαια δεν υπολογίζει ο Ερντογάν ότι οι ΗΠΑ έχουν πολλούς τεράστιους επιχειρηματίες και οι ανατροπές μπορεί να είναι εκρηκτικές, όχι μόνο για την Τουρκία αλλά για ολόκληρο τον κόσμο, μια που αυτή τη στιγμή λιβανίζει με ξένο λιβάνι. Επίσης δεν έχει καταλάβει, τόσο αυτός όσο και το επιτελείο του, ότι οι Τούρκοι επιχειρηματίες που συμβάλλουν στα σχέδια του είναι συνέταιροι με μικρό ποσοστό στις επιχειρήσεις τους. 

Οι ΗΠΑ έχουν έναν πρόεδρο που δεν εμπνέει εμπιστοσύνη λόγω των αλλοπρόσαλλων αποφάσεων του και ακόμα των όσων λέει με μεγάλη ευκολία. Πόσο άραγε θα αντέξουν τις ήττες σε επιχειρηματικό επίπεδο αλλά και σε επιχειρησιακό επίπεδο; Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουν επενδύσει πολλά κεφάλαια στα μέρη από τα οποία τώρα αποσύρονται με ευκολία. Άρα θα πρέπει να αναμένουμε αντιδράσεις από λαό των ΗΠΑ που στο μεταξύ είχαν δει το κύρος τους να καταρρακώνεται από τις προηγούμενες κυβερνήσεις λόγω αστοχιών. 

Άφησα τελευταία τη Ρωσία, που φαίνεται, ότι είναι μέχρι στιγμής αυτή που κερδίζει με μεγάλη άνεση στα σημεία. Έχει έναν ηγέτη που είναι μεγάλος παίχτης στη σκακιέρα. Έχει πολύπλευρες γνώσεις, αλλά το κυριότερο είναι μετρημένος σε όλα και έχει συνεργάτες που δουλεύουν σαν μια γροθιά. Σαφέστατα η προϋπηρεσία του στην KGB του τον έχει γεμίσει με περισσότερα εφόδια. Γνωρίζει να τραβάει τα χαλινάρια και να τα αφήνει με μαεστρία θα έλεγα, χωρίς να αφήνει το θυμό, την γλύκα της νίκης ή ακόμα και την πίκρα της ήττας να τον παρασύρουν. Είναι με λίγα λόγια ο ιδανικός σύγχρονος ηγέτης. Τους έχει φέρει και τους δύο στα μέτρα του και συνεχίζει ακάθεκτος, μόνο που ο Ερντογάν είναι για αυτόν εύκολα διαχειρίσημος. 

Γνωρίζει καλά ότι βράζει στο ζουμί του και είναι έτοιμος να πέσει στην παγίδα που πιστεύει ότι στήνει στους άλλους, οπότε τον χορεύει στο ταψί. 

Με τις ΗΠΑ όμως τα πράγματα δεν είναι το ίδιο, γιατί δεν παύει να είναι υπερδύναμη, αλλά ταυτόχρονα και ένα καζάνι που βράζει και μέχρι στιγμής τρώει αλλεπάλληλα χαστούκια σε όλα τα επίπεδα. Εδώ ακριβώς είναι που θέλει μεγάλη προσοχή γιατί τη νύφη δεν θα την πληρώσει μόνο ο ταραξίας της περιοχής μα ολόκληρη η ανθρωπότητα και εμείς είμαστε κοντά στην φλεγόμενη εστία. 

Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, γιατί είμαστε σε άσχημη κατάσταση από όλες τις απόψεις και ταυτόχρονα εξουθενωμένοι ως λαός. Ωστόσο θα μας ζητηθεί βοήθεια την οποία όμως θα πρέπει να κρατήσουμε για μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου