Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Ισραήλ: Ο ΥΠΑΜ απειλεί το Ιράν με πόλεμο – «θα καταστρέψουμε όλες τις βάσεις στη Συρία»

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Αβίγκντορ Λίμπερμαν, συνεχίζει τον προφορικό πόλεμο με το Ιράν. Κατά τη διάρκεια επίσκεψης εργασίας του στις ΗΠΑ, δήλωσε σε συνέντευξή του στο σαουδαραβικό ειδησεογραφικό πόρταλ ‘elaph’, ότι το Ισραήλ θα καταστρέψει κάθε βάση του Ιράν στη Συρία με «οποιαδήποτε κόστος»...


«Αυτές είναι οι τελευταίες ημέρες του ιρανικού καθεστώτος», είπε ο ισραηλινός υπουργός άμυνας στη συνέντευξη. «Αν το Ιράν επιτεθεί στο Τελ Αβίβ, το Ισραήλ θα χτυπήσει την Τεχεράνη και...
θα καταστρέψει όλες τις ιρανικές στρατιωτικές βάσεις στη Συρία που απειλούν την ασφάλεια του Ισραήλ», είπε.

Ο Λίμπερμαν δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν θα ανεχθεί την ιρανική στρατιωτική παρουσία στη Συρία και θα την πολεμήσει «με κάθε τίμημα».

Στο ίδιο πνεύμα βρίσκεται και ο πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος προειδοποίησε στη διάρκεια κυβερνητικής συνεδρίασης ότι «το Ισραήλ δεν υπολογίζει τιμή  σε  πόλεμο με το Ιράν, ο στρατός είναι έτοιμος να εκπληρώσει την αποστολή του και ο λαός θα συμπαρασταθεί», ανέφερε ο Νετανιάχου.

Οι λεκτικές επιθέσεις δεν στέκονται μόνο στο Ισραήλ,  οι ανώτατοι πολιτικοί ηγέτες του Ιράν απείλησαν από την πλευρά τους ότι θα καταστρέψουν το Ισραήλ σε περίπτωση επίθεσής του στην Ισλαμική Δημοκρατία.

Το ιρανικό ΥΠΕΞ και ο πρόεδρος του Ιράν μέχρι στιγμής, απέφυγαν τις άμεσες στρατιωτικές απειλές εναντίον του Ισραήλ, περιορίζοντας τες σε κατηγορίες για «παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου» και «εγκλήματα πολέμου», γράφει το ισραηλινό δημοσίευμα.

(Στοιχεία από Israel Info)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου