Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018

Αναλαμβάνει βρώμικους ρόλους στην επιχείρηση των μακελάρηδων και εμπλέκει επικίνδυνα τη χώρα

Την ώρα που οι πολεμικές προετοιμασίες επέμβασης στη Συρία, από ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία και άλλους στην αντιπαράθεσή τους με τη Ρωσία, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, η κυβέρνηση όχι μόνο παρέχει όλες τις σχετικές «διευκολύνσεις» συμμετέχοντας στο σχεδιαζόμενο έγκλημα, διαθέτοντας βάσεις, υποδομές και άλλα μέσα υποστήριξης, αλλά επιπλέον βαθαίνει και άλλο την επικίνδυνη εμπλοκή στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια...
Ελικόπτερα στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης
Στο πλαίσιο του «καταμερισμού» που ξεδιπλώνεται, προχτές 2 αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου. Αεροσκάφη τέτοιου τύπου έχουν χρησιμοποιηθεί σε αποστολές σε Αφγανιστάν και Ιράκ, όπως και σε επιχειρήσεις μικρότερης κλίμακας των ΗΠΑ στην Αφρική, αλλά και στη Λατινική Αμερική.
Παράλληλα, στελέχη των ΗΠΑ...
«περιδιαβαίνουν» όλη την Ελλάδα, επιθεωρώντας βάσεις και υποδομές, με πλέον χαρακτηριστική στο φόντο των πολεμικών προπαρασκευών τη χτεσινή συνεδρίαση -ύστερα από δυο χρόνια- της Συμβουλευτικής Επιτροπής Υψηλού Επιπέδου Ελλάδας - ΗΠΑ, όπου μάλιστα συμφωνήθηκε «αναβάθμιση» των εγκαταστάσεων στη Σούδα και επιπλέον κατασκευή προβλήτας και λιμενικών εγκαταστάσεων για τις αμερικανοΝΑΤΟικές ανάγκες, καθώς και για ανάπτυξη αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ). 

Επίσης, αναφέρεται ότι άλλο αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος απογειώθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα από τη Σούδα και πέταξε πάνω από την ακτογραμμή της Ανατολικής Μεσογείου, συλλέγοντας στοιχεία για λογαριασμό των Υπηρεσιών Πληροφοριών.
Εξάλλου, μια σειρά στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνουν ότι αυξάνονται σταδιακά τα πλοία και αεροσκάφη που εξυπηρετούνται εκεί, όσο κλιμακώνεται και η κόντρα στην Ανατολική Μεσόγειο.
Θυμίζουμε, άλλωστε, ότι η περσινή επιδρομή των ΗΠΑ με πυραύλους «Τόμαχοκ» σε συριακό έδαφος έγινε από πλοίο που νωρίτερα είχε σταθμεύσει στη Σούδα, ενώ πολύ πρόσφατα η πρέσβης της Βρετανίας στην Ελλάδα, Κέιτ Σμιθ, σημείωνε ότι από το 2013 και μετά σχεδόν τριπλασιάστηκε η ναυτική δραστηριότητα των Βρετανών εκεί και διπλασιάστηκε η αεροπορική.
«Συνεισφορές» κάθε είδους
Όλα τα παραπάνω ενταγμένα βέβαια σε ένα ευρύτερο πλαίσιο παροχής υπηρεσιών υποστήριξης των σχεδιασμών ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, με μέτρα όπως:
  • Την αναβάθμιση υπαρχόντων και κατασκευή και άλλων βάσεων, με τα σχέδια που προχωρούν για βάση αμερικανικών ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη, τα αντίστοιχα σχέδια για την Κάλυμνο, την αναβάθμιση των βάσεων σε Ανδραβίδα και Άραξο, την κατασκευή μιας «μίνι Σούδας» στη Σύρο.
  • Την αναβάθμιση της Ελλάδας ως κόμβου διεκπεραίωσης δυνάμεων, με χρήση προς τούτο των λιμένων Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολης, όπως έχει ήδη γίνει για μεταφορά δυνάμεων για ασκήσεις του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη.
  • Την πρόσκληση της ΝΑΤΟικής αρμάδας SNMG2 για μόνιμες περιπολίες στον κρίσιμο γεωστρατηγικά δίαυλο του Αιγαίου με πρόσχημα το Προσφυγικό.
  • Την υλοποίηση προτάσεων για ανάληψη έργου και αποστολών από πλευράς του ελληνικού ΠΝ, προκειμένου μονάδες του Αμερικανικού Ναυτικού να απελευθερωθούν για να αναπτυχθούν σε άλλα μέτωπα. Θυμίζουμε ότι στο πλαίσιο αυτό, το διάστημα 7-19 Μάρτη το υποβρύχιο «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» «συνεργάστηκε» -όπως αναφέρεται από το υπουργείο Άμυνας - «με το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων "USS Iwo Jim"a, του Ναυτικού των ΗΠΑ, στο πλαίσιο συνεισφοράς μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, για εκτέλεση επιχειρησιακής συνοδείας Μονάδας Υψηλής Αξίας (High Value Unit - HVU), σε συνεργασία με έτερες μονάδες συνοδείας του Ναυτικού των ΗΠΑ».
  • Τη σχεδιαζόμενη αναβάθμιση ελληνικών F-16, που σύμφωνα με το περιεχόμενο σχετικού εγγράφου του αμερικανικού Οργανισμού Συνεργασίας για την Αμυντική Ασφάλεια (Defense Security Cooperation Agency) του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, που αποκάλυψε στις 19/10/2017 ο «Ριζοσπάστης», «θα συμβάλλει στην επίτευξη στόχων της εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, (...) θα ενισχύσει την ικανότητα της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας να υποστηρίζει το ΝΑΤΟ και να παραμένει διαλειτουργική με τις ΗΠΑ και τη συμμαχία του ΝΑΤΟ. Θα βοηθήσει επίσης την Ελλάδα να υποστηρίζει επιχειρήσεις στο μέλλον, μειώνοντας έτσι την απειλή που αποτελούν οι εχθροί της συμμαχίας για τις ΗΠΑ και τη συμμαχία».
  • Τον εκσυγχρονισμό μέσων όπως τα 5 αεροσκάφη συνεργασίας «P-3 Orion» για ανάληψη ΝΑΤΟικών αποστολών στην Ανατολική Μεσόγειο.
  • Την περιοδική παροχή πλοίων, υποβρυχίων και αεροσκαφών για περιπολίες στο πλαίσιο της επιχείρησης του ΝΑΤΟ «Sea Guardian» στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου