Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Το Πολεμικό Ναυτικό παρατάσσει υποβρύχια απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα - Πολιτική συνέχεια??? Πολιτική βούληση???

"Θα μας βρίσκετε πάντοτε μπροστά σας" είχε διαμηνύσει στους Τούρκους ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Βαϊτσης από το μνημείο του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη στην Κάρπαθο φέτος το καλοκαίρι...



της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Αυτό ακριβώς σχεδιάζει να υλοποιήσει το Πολεμικό Ναυτικό, απαντώντας στην τουρκική ψευδο-NAVTEX που δεσμεύει περιοχή για ασκήσεις, στις 11 και 12 Οκτωβρίου, η οποία σε συνδυασμό με τις... άλλες περιοχές που έχει ήδη δεσμεύσει για ασκήσεις μέχρι το τέλος του χρόνου και έχουν κηρυχθεί άκυρες από την Ελλάδα, επιχειρεί να αποκόψει από την επικοινωνία με την υπόλοιπη χώρα την Χίο, τις Οινούσσες, τον Αη Στράτη και την Ικαρία. 


Σύμφωνα με πληροφορίες, το Πολεμικό Ναυτικό σχεδιάζει να στείλει υποβρύχια σε επιλεγμένα σημεία, που θα δώσουν το μήνυμα στο Τουρκικό Ναυτικό ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα προασπιστούν κάθε σπιθαμή του εδάφους μας.



Όπως και τον περασμένο Απρίλιο, εποχή που η Τουρκία επιδιδόταν σε απανωτές προκλήσεις, το Πολεμικό Ναυτικό εμφάνισε στο Καστελλόριζο τα υποβρύχια ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ και ΤΡΙΤΩΝ, στέλνοντας μηνύματα τόσο στην Τουρκία όσο και στους ακρίτες ότι μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς. 


Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία επιχειρεί με ΝΟΤΑΜ να αποκλείσει ελληνικά νησιά από την υπόλοιπη Ελλάδα. Στα μέσα Μαϊου 2016, επιχείρησε να κάνει πάλι το ίδιο στον εναέριο χώρο περιοχή της Χίου. Η Άγκυρα σχεδίασε άσκηση αποκλεισμού της Χίου από όλες τις πτήσεις, ακόμα και από πτήσεις εκτάκτου ανάγκης! Η Ελλάδα φυσικά απάντησε ότι δεν δίνει άδεια για την διεξαγωγή άσκησης που αποκλείει τη Χίο και κατήγγειλε τις τουρκικές κινήσεις ως στερούμενες οποιασδήποτε βάσης και συνεπώς άκυρες.

Φαίνεται ότι η Ελλάδα έχει αποφασίσει να μην αφήσει αναπάντητες τις τουρκικές προκλήσεις και σε αυτό το πλαίσιο το Πολεμικό Ναυτικό σχεδιάζει αντίδραση -έκπληξη στην τουρκική άσκηση.


1 σχόλιο: