Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016

Ολα όσα κανείς από δαύτους δε θυμήθηκε τα επτά χρόνια που η κατοχή και τα ανδρείκελά της ισοπεδώνουν τα πάντα

Αιχμηρή ανακοίνωση των Δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις δηλώσεις «πολιτικών παραγόντων» «Eπικίνδυνη η υπονόμευση του θεσμικού ρόλου της Δικαιοσύνης και της αρχής της διακρίσεως των λειτουργιών»...

Αιχμηρή ανακοίνωση των Δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις δηλώσεις «πολιτικών παραγόντων»

«Tο μέγιστο προαπαιτούμενο του πολιτισμού είναι η Δικαιοσύνη (Σ. Φρόιντ), που αποτελεί και το πρώτο καθήκον της Πολιτείας (Αλεξάντερ Χάμιλτον). Αν απουσιάζει η δικαιοσύνη, η πολιτική εξουσία δεν είναι παρά...
μια οργανωμένη ληστεία (Αυγουστίνος) και η δύναμή της χωρίς Δικαιοσύνη δεν είναι τίποτε άλλο παρά τυραννία (Πασκάλ)», υπενθυμίζει σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αναφορικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για τις τηλεοπτικές άδειες.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πώς «αναφορικά με τις απαξιωτικές για τη Δικαιοσύνη πρόσφατες δηλώσεις πολιτικών παραγόντων, ότι η πολιτική πράξη οφείλει να είναι γόνος αρετής (Πλάτων) και ότι οι δίκαιοι δεν οργίζονται (Ευριπίδης)».

Παράλληλα, δηλώνει την πλήρη αποδοκιμασία του «τόσο για τις ανοίκειες επιθέσεις κατά του θεσμικού ρόλου του ΣτΕ, Δικαστηρίου εγνωσμένου κύρους και αξίας, όσο και για την έλλειψη σεβασμού στην ιδιωτική ζωή και τα προσωπικά δεδομένα των λειτουργών του, φαινόμενα δυστυχώς νεοπαγή που συνδηλώνουν και συντείνουν στον εκπεσμό της ποιότητας της δημόσιας ζωής της χώρας. 

Τέλος, στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι ο έλεγχος της συνταγματικότητας των νόμων συνιστά, κατά το Σύνταγμα, θεμελιώδη υποχρέωση της δικαστικής λειτουργίας και ότι σε μια δημοκρατική πολιτεία είναι μεν αποδεκτή η κριτική των δικαστικών αποφάσεων, ως ανθρώπινων δημιουργημάτων, πλην όμως είναι επικίνδυνη η υπονόμευση του θεσμικού ρόλου της Δικαιοσύνης και της αρχής της διακρίσεως των λειτουργιών. 

1 σχόλιο:

 1. Μην λέμε ό,τι μας κατέβει !
  Απλώς, το προηγούμενο κατεστημένο, επιχειρεί να κλείσει τον δρόμο, με όποιον τρόπο μπορεί, στο νέο κατεστημένο που δημιουργείται.
  Η δικαστική εξουσία στην Ελλάδα (και όχι αφηρημένα η δικαιοσύνη), ήταν ΠΑΝΤΑ, το δεκανίκι των συμμοριών που μας κυβερνάνε από την μισή απελευθέρωση και μετά.
  Τυχαίνει να πιστεύω βαθειά ότι, μόνο η κρεμμάλα αξίζει σε αυτούς τος δικαστές.

  Μην τους βγάζετε "λάδι" επειδή τυχαίνει η παρούσα συμμορία να είναι μακράν η χειρότερη απ' όλες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή