Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016

Και τώρα κύριοι που δεν υπάρχει λάθος στη μετάφραση???

Θέμα ανατροπής της Συνθήκης της Λωζάνης φαίνεται ότι θέλει να προωθήσει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος για άλλη μια φορά αμφισβήτησε τη συμφωνία του 1923 που καθόρισε τα σύνορα της σύγχρονης Τουρκίας...

 Αμετανόητος ο Ερντογάν: Επανέρχεται στην αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης - Media

Ο Ερντογάν, σε ομιλία του ενώπιον εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Προεδρικό Μέγαρο της Άγκυρας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «το 2016 δεν μπορούμε να κινούμαστε με τη λογική του 1923. Αυτό είναι άδικο δεν μπορούμε να το δεχθούμε. Όταν αλλάζουν τα πάντα στον κόσμο δεν μπορούμε να...
βρισκόμαστε στο σημείο που βρεθήκαμε τότε», προσθέτοντας, μάλιστα ότι «φέραμε στην επικαιρότητα τη Λωζάνη και το Εθνικό Συμβόλαιο. Φαίνεται πως κάποιες αλήθειες μας τις έμαθαν λάθος. Θέλω από τη νεολαία μας να εξετάσει τη Λωζάνη κι ας ενοχληθούν κάποιοι. Τα λάθη αυτά πρέπει να τα ξέρουμε».
 
Ο Τούρκος πρόεδρος εμμέσως πλην σαφώς αναφέρθηκε σε εδαφικές διεκδικήσεις της χώρας, λέγοντας ότι «από το 1914 που φτάσαμε από τα 2 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα, μέσα σε 9 χρόνια στη Λωζάνη μαζί και με το Χατάϊ πέσαμε στα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Σε μικρό χρονικό διάστημα. Στόχος μας στον απελευθερωτικό αγώνα ήταν το Εθνικό Συμβόλαιο. Δυστυχώς και στα δυτικά και στα ανατολικά σύνορα μας δεν προστατεύσαμε τα εδάφη μας».
 
Τόνισε, δε, ότι «μια κατάσταση που προέκυψε από ανάγκη την αποδεχθήκαμε και εγκλωβιστήκαμε. Αυτό εμείς το αρνούμαστε. Η Τουρκία ήταν του 1923 και όσοι την εγκλώβισαν είχαν ως στόχο να ξεχαστεί το παρελθόν της που είναι χιλίων ετών με την Οθωμανική Αυτοκρατορία και με τους Σελτζούκους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου