Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016

Νέα κλιμάκωση - Τουρκικά υποβρύχια σε ολόκληρο το Αιγαίο

Η Τουρκία κλιμακώνει επικίνδυνα και εμπράκτως την επιθετική αναθεωρητική της στρατηγική στο Αιγαίο, ενώ την ίδια στιγμή η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας καταφεύγει στο μπαμπά - ΝΑΤΟ ικετεύοντας για διευθέτηση της διαφοράς...

Τουρκικά υποβρύχια σε ολόκληρο το Αιγαίο

Το ερώτημα ωστόσο παραμένει και είναι αμείλικτο: Ποιό θα είναι το επόμενο βήμα από τη στιγμή που το ΝΑΤΟ όπως όλα δείχνουν θα...
αγνοήσει έτσι κι αλλιώς τις ελληνικές ικεσίες, μεροληπτώντας και πάλι υπέρ της Τουρκίας;;;
"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"


Υπόμνημα διαμαρτυρίας στο NATO για τη δέσμευση σχεδόν του συνόλου του Αιγαίου από την Τουρκία για ανθυποβρυχιακές ασκήσεις καθ' όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου υπέβαλε η Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, υποβρύχια του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού είχαν δεσμεύσει και κινήθηκαν σε εκτεταμένες περιοχές γύρω από τη Σαμοθράκη, τη Λήμνο, τη Χίο, τη Μυτιλήνη, τη Ρόδο, την Κάρπαθο, το Καστελόριζο και βόρεια της Κρήτης. 

Η Ελλάδα υπέβαλε πριν από λίγες μέρες υπόμνημα διαμαρτυρίας προς τη στρατιωτική επιτροπή του ΝΑΤΟ.

Η δράση των υποβρύχιων στον ελληνικό βυθό και την υφαλοκρηπίδα, οι υπερπτήσεις και οι τελευταίες δημόσιες τοποθετήσεις αμφισβήτησης των διεθνών συνθηκών που έχουν καθορίσει τον χάρτη της περιοχής περιγράφονται από τις ελληνικές διπλωματικές και στρατιωτικές αρχές προς το ΝΑΤΟ ως ενέργειες που προκαλούν κλιμάκωση και ενδεχόμενη αστάθεια.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, από το ΓΕΕΘΑ υπήρξαν εισηγήσεις να επιδοθεί διάβημα επί τούτου, ακόμη και ως το επίπεδο του γενικού γραμματέα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, έξι ελληνικά υποβρύχια κινούνταν, έχοντας λάβει όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις, προκειμένου να επισημάνουν δια της παρουσίας τους την κυριαρχία της Ελλάδας στον χώρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου