Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Επιχειρήσεις πρακτόρων και ξένων ειδικών δυνάμεων στη Λιβύη

Τη δράση Γάλλων κομάντος και πρακτόρων των μυστικών υπηρεσιών DGSE στο έδαφος της Λιβύης, εδώ και βδομάδες, με πρόσχημα την αποτροπή περαιτέρω εδραίωσης των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» στη βορειοαφρικανική χώρα... 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Αναφέρει σε χτεσινό ρεπορτάζ η γαλλική εφημερίδα ΛΕ ΜΟΝΤ, επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στο υπουργείο Αμυνας, σε σχέση με τον λεγόμενο «μυστικό πόλεμο της Γαλλίας στη Λιβύη». Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι ειδικές δυνάμεις του γαλλικού στρατού επιχειρούν κυρίως στην...

ανατολική λιβυκή πόλη, Βεγγάζη, βοηθώντας τις δυνάμεις λιβυκού στρατού που βρίσκονται υπό τις εντολές του ε.α. στρατηγού Χαλίφα Χάφτερ να αντιμετωπίσουν τους τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους». Η επιχείρηση φέρεται πως γίνεται κατ' εντολήν του Προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, και πως έχει ως βασικό στόχο ηγετικά στελέχη των τζιχαντιστών.


Τις επιχειρήσεις των Γάλλων κομάντος στο πλευρό του λιβυκού στρατού επιβεβαίωσαν χτες με δηλώσεις τους στο πρακτορείο ΑΡ δύο Λίβυοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι που είπαν ότι μία ομάδα που αποτελείται από 15 Γάλλους κομάντος έχει πραγματοποιήσει ήδη τέσσερις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Βεγγάζη. Οι ίδιοι σημείωσαν, μάλιστα, ότι τις τελευταίες μέρες μαζί με τους Γάλλους είναι Αμερικανοί και Βρετανοί που φαίνεται πως στήνουν αίθουσα επιχειρήσεων στην αεροπορική βάση Μπανίνα της Βεγγάζης. Εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Αμυνας απέφυγε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το δημοσίευμα, ενώ πληροφορίες της γαλλικής εφημερίδας ανέφεραν πως ο υπουργός Αμυνας, Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, ζήτησε τη διενέργεια έρευνας για την παραβίαση πληροφοριών που αφορούν απόρρητη επιχείρηση των γαλλικών δυνάμεων.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε ότι τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» στη Λιβύη ανέκτησαν χτες για τρεις ώρες τον έλεγχο της δυτικής πόλης Σαμπράθα (όπου είχαν κάνει αεροπορική επιδρομή την Παρασκευή αμερικανικές δυνάμεις και αποτελεί ένα από τα βασικά σημεία απόπλου μεταναστών και προσφύγων προς την Ιταλία) και αποκεφάλισαν 12 Λίβυους αστυνομικούς. Αλλοι 7 Λίβυοι συνάδελφοί τους σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με ισλαμιστές μισθοφόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου