Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Τρέμει η Αγκυρα πως κάτι της ετοιμάζουν

Έκπληξη και ανησυχία προκαλεί στην Άγκυρα η είδηση ότι αυτές τις μέρες ο αρχηγός των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης και της Ταξιαρχίας της Ιερουσαλήμ, αντιστράτηγος Kasım Süleyman, βρέθηκε στην Μόσχα που είχε μυστικές συνομιλίες με τον ίδιο τον Ρώσο πρόεδρο Βλαδιμήρ Πούτιν...
kasim_suleymani_putinle_gorustu_1450271137_9608
Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ που επικαλούνται το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars, το δεξί χέρι του θρησκευτικού ηγέτη του...
Ιράν Αγιατολάχ Αλι Χαμενεΐ, ο αντιστράτηγος Kasım Süleyman ήταν στην Μόσχα και είχε επαφές υψηλού επιπέδου με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαδιμήρ Πούτιν και με ανώτατους επιτελείς του ρωσικού Γενικού Επιτελείου.
Ο Ιρανός αντιστράτηγος έμεινε τρεις ολόκληρες μέρες στην Μόσχα και όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι το θέμα των συζητήσεων του με την ρωσική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία θα έπρεπε να ήταν ο πόλεμος στην Συρία και οι τελευταίες εξελίξεις με την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της Ρωσίας.
Ο Ιρανός αντιστράτηγος εκτός των άλλων είδε και τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, τον Sergey Ryabkov, με τον οποίο συζήτησαν όπως αναφέρεται την άμεση πολιτική συνεργασία των δυο χωρών.
Εκείνο που επισημαίνουν με ανησυχία τα τουρκικά ΜΜΕ είναι ότι πολύ πιθανό κάτι ετοιμάζουν από κοινού οι δυο χώρες, Ρωσία και Ιράν στην Συρία, που σίγουρα θα έχει επιπτώσεις και στην Τουρκία άγνωστες προς το παρών.
Ίδωμεν!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου