Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Συγκοινωνούντες τενεκέδες το πολιτικό σύστημα - Οταν ο Καραμανλής μίλησε με τον Τσίπρα

Τελικά υπήρξε τηλεφώνημα του Κ. Καραμανλή προς τον Αλ. Τσίπρα. Υστερα από ημέρες σιωπής εκ μέρους του πρώην πρωθυπουργού και αναστάτωσης μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ... 

Οταν ο Καραμανλής μίλησε με τον Τσίπρα

Το «περιβάλλον» του κ. Καραμανλή (και όχι ο ίδιος) επιβεβαίωσε ότι το τηλεφώνημα έγινε στις 10 Ιουλίου, με πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού, λίγο προτού...
φύγει ο κ. Τσίπρας για τις Βρυξέλλες, για το τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων. Το θέμα είναι τι του είπε. Το...«περιβάλλον» (πάλι) αφήνει να διαρρεύσει ότι του είπε πως «η χώρα βυθίζεται, πρέπει να κάνεις το καθήκον σου». Τώρα θα πείτε γιατί έμεινε ένα τέτοιο τηλεφώνημα μυστικό. Το «περιβάλλον» (ξανά) του πρώην πρωθυπουργού αναφέρει ακόμη ότι το γεγονός πως ο κ. Καραμανλής δεν δημοσιοποίησε αυτή την τηλεφωνική επικοινωνία είναι δηλωτικό των προθέσεών του, καθώς δεν ήθελε να θεωρηθεί πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για λόγους μικροπολιτικής, μια και μοναδικός του στόχος ήταν το εθνικό συμφέρον.

Πρόβλημα και με το... «περιβάλλον»
Ενας από τους πλέον στενούς συνεργάτες του Κ. Καραμανλή, ο πρώην υπουργός Ευ. Στυλιανίδης (αυτός που συχνά λέει ότι τον μόνο αρχηγό που αναγνωρίζει είναι ο Κ. Καραμανλής), τον οποίο πολλές φορές έχουν χαρακτηρίσει και... «περιβάλλον» του πρώην πρωθυπουργού, πήρε, όπως μαθαίνω, κάποια στιγμή την πρωτοβουλία να εξηγήσει ακόμη και την παρατεταμένη... σιωπή του κ. Καραμανλή: «Ορισμένοι δεν είχαν καταλάβει όταν σιωπούσε ο Καραμανλής, θα καταλάβουν τώρα όταν μιλήσει;». Μαθαίνω ωστόσο ότι καθόλου δεν αρέσουν στον πρώην πρωθυπουργό οι διάφορες ερμηνείες που δίδονται για αυτόν από τους λεγόμενους «εκφραστές της γραμμής Καραμανλή» ή απλώς «συνεργάτες Καραμανλή»Γιατί σας το λέω αυτό; Επειδή υπήρξε και διαρροή κατά του... περιβάλλοντος:«Ολοι αυτοί ήταν όντως συνεργάτες του κ. Καραμανλή, αλλά τώρα εκφράζουν τις δικές τους απόψεις και όχι τις απόψεις Καραμανλή» αναφέρουν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού. Ειδικά για τον Θ. Ρουσόπουλο, μαθαίνω ότι στους συνομιλητές του ο κ. Καραμανλής λέει πως έχει ενάμιση μήνα να μιλήσει μαζί του και ότι και αυτός εκφράζει προσωπικές του θέσεις (κυρίως στην αναφορά του στον Ανδρέα Παπανδρέου).

Κουλτούρα ΣΥΡΙΖΑ και... φύγαμε
Σήμερα θα σας περιγράψω τη σχέση που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με την κουλτούρα για να βγάλετε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας: Την Τετάρτη λοιπόν ένας μεγάλος και γνωστός εκδοτικός οίκος γιόρτασε σε μια μεγάλη εκδήλωση τα 50 χρόνια από την έκδοση της τριλογίας του Στρατή Τσίρκα «Ακυβέρνητες Πολιτείες». Πήγε πολύς κόσμος, κανένας όμως πολιτικός από τον ΣΥΡΙΖΑ. Χρόνια πριν, αν γινόταν μια τέτοια εκδήλωση για τον εμβληματικό ανανεωτή συγγραφέα, ο Λεωνίδας Κύρκος, ο Αλέκος Αλαβάνος και οποιοσδήποτε άλλος αριστερός ηγέτης θα θεωρούσαν χρέος τους να τιμήσουν τον μεγάλο αυτόν συγγραφέα της Αριστεράς. Οπως η Αλέκα ή ο Κουτσούμπας θα πήγαιναν οπωσδήποτε σε μια επετειακή εκδήλωση για τον Βάρναλη ή τον Ρίτσο. Τι συμπέρασμα βγάζω; Η νέα ηγεσία της Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ έχει μάλλον αποκοπεί από την πολιτιστική παράδοση της Αριστεράς, ανανεωτικής ή και δογματικής. Η νέα αριστερή κουλτούρα συνδέεται, όπως προσφάτως διαπιστώσατε, με τις ζεϊμπεκιές, τα ρακόμελα, τα νεολαϊκά τραγούδια και (βεβαίως) τον... Λάκη!

Και μετά τον Λάκη ακολουθεί ο Θάνος
Μαθαίνω ότι ετοιμάζεται νέα κάθοδος του μισού Υπουργικού Συμβουλίου σε θεατρική παράσταση, κάπως πιο κουλτουριάρικη, ώστε να μην εκλαμβάνεται ότι η κουλτούρα της κυβέρνησης εξαντλείται σε θεατρικές παραστάσεις του Λάκη Λαζόπουλου, τον οποίο μάλιστα οι αντίπαλοί του θεωρούν και λαϊκιστή. Ετσι οι συριζαίοι θέλουν να αναβαπτιστούν πολιτιστικά και μαθαίνω ότι ετοιμάζονται να εκδράμουν μαζικά στο Θέατρο Badminton στην παράσταση του Θάνου Μικρούτσικου (ο οποίος έχει χρηματίσει και υπουργός Πολιτισμού επί κυβερνήσεως ΠαΣοΚ) «Ταξίδι στον Σταυρό του Νότου», σε μουσική δική του και σε στίχους του ποιητή Νίκου Καββαδία. Εδώ θέλω να σας πληροφορήσω ότι ο πρώτος που εξασφάλισε εισιτήριο ή πρόσκληση είναι ο πρώτος τη τάξει υπουργός της κυβέρνησης Ευ. Κουρουμπλής.

ΓΑΠ και ΣΥΡΙΖΑ
Θυμάστε τη Σοσιαλιστική Διεθνή; Και πόσο μελάνι χύθηκε για την εμπλοκή της (ή όπως θέλετε πείτε την) υπέρ των ασθενέστερων χωρών σε κάθε γωνιά του πλανήτη (και κυρίως στις χώρες της Λατινικής Αμερικής;). Θυμάστε πόσα ταξίδια έκανε στη Χιλή, στη Βενεζουέλα και στη Βραζιλία ο πρόεδρός της Γ. Παπανδρέου; Αλλά πότε; Τότε που ο κ. Παπανδρέου ήταν αρχηγός κόμματος, του ΠαΣοΚ, και πρωθυπουργός. Τώρα, θα πείτε, που δεν είναι πρωθυπουργός και που δεν ανήκει στο ΠαΣοΚ και που το κόμμα το οποίο έχει δημιουργήσει, το «Κίνημα», ουδείς γνωρίζει αν λειτουργεί ή αν εξακολουθεί να υπάρχει, τι γίνεται; Και το μέγα ερώτημα που ανακύπτει είναι πώς θα τα καταφέρει ο ΓΑΠ να επανεκλεγεί στην ηγεσία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Μου λένε ότι βρήκε τρόπο. Μέσω... ΣΥΡΙΖΑ! Δηλαδή θα προσπαθήσει μέσω ευρωπαϊκών γνωριμιών του (διάβαζε Ολάντ, Σεγκολέν κ.ά.) να εντάξει τον ΣΥΡΙΖΑ στη σοσιαλιστική ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου, ώστε εν συνεχεία ο ΣΥΡΙΖΑ να τον στηρίξει στην επανεκλογή του. Είναι αυτό που λέμε «όλα τα είχε η Μαριωρή, η Σοσιαλιστική Διεθνής τη μάρανε...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου