Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ - ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΓΧΥΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΘΙΑΣΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΩΝ

Σε κατάσταση νευρικής κρίσης βρίσκεται μεγάλο τμήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ενώ στις τάξεις του υπουργικού συμβουλίου επικρατεί προβληματισμός για την πορεία της κυβέρνησης... 
Προβληματισμός στο κυβερνητικό στρατόπεδο για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών
Η αίσθηση ότι υπάρχει πιθανότητα πρόωρων εκλογών, πριν την έναρξη των ψηφοφοριών στη Βουλή για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κυριαρχεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο, παρά το γεγονός ότι...
μονότονα μεταδίδουν _και δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά_ από το Μέγαρο Μαξίμου πως δεν υπάρχει περίπτωση προσφυγής στις κάλπες.
«Εμείς προχωράμε κανονικά» λένε από το πρωθυπουργικό επιτελείο και σύμφωνα με τις συσκέψεις στα ενδότερα του Μεγάρου Μαξίμου ο σχεδιασμός του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ως προς την έναρξη της κοινοβουλευτικής διαδικασίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας παραμένει αμετάβλητος.
Την ίδια στιγμή όμως αναδεικνύονται ενδοκυβερνητικές συγκρούσεις που επιβαρύνουν το πολιτικό κλίμα και ενισχύουν την αίσθηση πολλών ότι το πολιτικό σύστημα είναι σε εκλογική περιδίνηση.
Η πολιτική αβεβαιότητα αποδυναμώνει κάθε κυβερνητική προσπάθεια, ενώ το πραγματικό πρόβλημα ανέδειξε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης που είπε δημόσια, αυτό που συζητούν όλοι παρασκηνιακά, ότι δηλ. «όσο δεν λύνεται το ζήτημα της προεδρικής εκλογής, στο μυαλό όλων _πολιτών και επιχειρηματιών_ υπάρχει το ενδεχόμενο εκλογών και υπ’ αυτή την έννοια οι εκλογές είναι μια παράμετρος που λαμβάνεται υπόψη».
Η έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής την ερχόμενη Δευτέρα σημαίνει και επιστροφή στην…«επικίνδυνη» κοινοβουλευτική ζώνη και ήδη εκφράζεται από έμπειρα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, η ανησυχία ότι θα αυξηθεί ο βαθμός των διαφοροποιήσεων από τους βουλευτές, ενόψει του ενδεχομένου εκλογών.
Εξάλλου, το δρόμο άνοιξαν ορισμένοι υπουργοί που κινούνται με καθαρά προεκλογική στόχευση, τροφοδοτώντας το κλίμα ότι η χώρα ήδη είναι σε ρυθμούς εκλογών. Αυτή την αίσθηση ενίσχυσε και η παραίτηση που υπέβαλλαν το μεσημέρι της Τρίτης τρεις γενικοί γραμματείς της κυβέρνησης προκειμένου να είναι υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές.
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου