Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΦΟΒΑΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΗ ΒΡΩΜΙΑ ΣΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ

Η εισαγγελέας της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κόσοβο (Eulex) Μαρία Μπαμιέχ, που τέθηκε πρόσφατα σε διαθεσιμότητα, επειδή διατύπωσε στον Τύπο της Πρίστινας καταγγελίες για διαφθορά στην ευρωπαϊκή αποστολή στο Κόσοβο, δήλωσε ότι κινδυνεύει η ζωή της...

http://www.902.gr/sites/default/files/styles/902-normal/public/Media/20141030/kosovo-8atsi-baroso-klp.jpg?itok=aHd3k4Jq
Στο σκάνδαλο εμπλέκεται και ο πρωθυπουργός Χασίμ Θάτσι
Η Βρετανίδα εισαγγελέας, σε δηλώσεις της στην εφημερίδα «Εξπρές» της Πρίστινας, είπε ότι η ζωή της απειλείται και από την...
Eulex και από τους εγκληματίες που έστειλε στη φυλακή.

«Μου είπαν ότι κινδυνεύω. Μου είπαν ότι ο N.C. (το όνομα του οποίου είναι γνωστό στη σύνταξη) μπορεί να έρθει σε μένα, επειδή εγώ δίνω κάποια στοιχεία. Είναι ένας εν ψυχρώ δολοφόνος. Απειλούμαι και από την Eulex, μου επιτίθενται. Μπορεί να κινδυνεύω από αρκετούς εγκληματίες που τώρα πανηγυρίζουν», δήλωσε η εισαγγελέας της Eulex.

Τόνισε ακόμη ότι μιλά για όλα αυτά για να υπερασπιστεί τη φήμη της και πρόσθεσε ότι αν η Eulex αποφασίσει να τη συλλάβει, πρέπει να το κάνει δημόσια. «Κάθε εγκληματίας γιορτάζει στο Κόσοβο... δύο εκατομμυριούχοι της ιδιωτικοποίησης που ήταν πολύ ανήσυχοι, τώρα πανηγυρίζουν, επειδή δεν εργάζομαι πλέον. Εξέταζα υποθέσεις διαφθοράς, το ζήτημα των αδειών οδήγησης, την υπόθεση Αχμέτ Σάλι, τον οποίο έστειλα στη φυλακή και είμαι σίγουρη ότι κάποιοι τώρα γιορτάζουν», υποστήριξε η κ. Μπάμιεχ.

Εκτεταμένη διαφθορά στο προτεκτοράτο των ΗΠΑ και της ΕΕ
Η Βρετανίδα εισαγγελέας κατήγγειλε πριν από λίγες μέρες ότι η γενική εισαγγελέας της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κόσοβο (Eulex) Γιαροσλάβα Νοβότνα και ο πρώην πρόεδρος του δικαστικού συμβουλίου της Eulex Φραντσέσκο Φλόρι παρακολουθούνται από τις ειδικές δυνάμεις κατά της διαφθοράς, επειδή υπάρχουν υποψίες ότι ενέχονται στο κλείσιμο υπόθεσης σε βάρος των Φατμίρ Λιμάι και Ιλίρ Τολάι και στην περίπτωση έκρηξης σε κέντρο διασκέδασης.
Η εισαγγελέας Μαρία Μπαμιέχ κατηγόρησε και τον πρώην γενικό εισαγγελέα Τζόναθαν Ράτελ για παρεμπόδιση των ερευνών σε βάρος των συναδέλφων της και σε μία υπόθεση οργανωμένου εγκλήματος, στην οποία εμπλέκονται πολιτικοί και επιχειρηματίες.

Η εφημερίδα «Κόχα Ντιτόρε» της Πρίστινας, τις τελευταίες μέρες, σε δημοσιεύματά της διατυπώνει σοβαρές κατηγορίες για ανώτατους λειτουργούς της Eulex και αναφέρει ότι υπάρχουν τεκμηριωμένες πηγές ότι δωροδοκήθηκαν για να προστατεύσουν πολιτικούς στο Κόσοβο και πρόσωπα που διώκονται για υποθέσεις διαφθοράς, ακόμη και δολοφονίες.
Η Eulex, αμέσως μετά τη δημοσίευση των άρθρων για τη διαφθορά, έθεσε σε διαθεσιμότητα τη Βρετανίδα εισαγγελέα λόγω υποψιών ότι αποκάλυψε απόρρητα στοιχεία στα ΜΜΕ και απείλησε δημοσιογράφους της εφημερίδας με ποινικές διώξεις, αναφέρει ο Τύπος της Πρίστινας.

902.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου