Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ - ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΟΗΔΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ

Εκπρόσωπος της  φινλανδικής Αεροπορίας δήλωσε σήμερα πως  μετακινήθηκαν ορισμένα «μέσα» - εννοεί μαχητικά αεροσκάφη - στο διεθνές αεροδρόμιο Vantaa του Ελσίνκι ενώ άλλα μέσα μετακινήθηκαν σε αεροδρόμια διασποράς...

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTBnrCpvdX3DPzuRc1OJB2liGkOi4Q0ED150jhcZxzNPGLvVr3n

Ο επικεφαλής δημόσιων σχέσεων της Αεροπορίας Mika Kalliomaa.πρόσθεσε πως η μετακίνηση «μέσων» έχει ως στόχο την...
αύξηση της αεροπορικής επιχειρησιακής ετοιμότητας ενώ κινείται στο πλαίσιο της αύξησης της γενικότερης ετοιμότητας όπως είπε, χωρίς όμως να δώσει περισσότερα στοιχεία ούτε για το είδος των μέσων που μετακινήθηκαν αλλά ούτε και για τα αεροδρόμια διασποράς.

«Αυτά ποικίλουν ανάλογα των απαιτήσεων. Το υλικό επίσης μετακινείται ανάλογα των αναγκών. Η προετοιμασία αυτή κινείται στο πλαίσιο της γενικότερης αύξησης ετοιμότητας έτσι ώστε να είμαστε ικανοί να αντιδράσουμε σε διάφορες κατευθύνσεις», σημείωσε.
Παράλληλα πολλοί αυτόπτες μάρτυρες είδαν πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών κοντά στην πρωτεύουσα Ελσίνκι. Τουλάχιστον 18 μαχητικά F/A-18C/D συμμετείχαν σε αυτές τις δραστηριότητες, την επαύριο των ρωσικών αεροπρικών κινήσεων στην περιοχή.

Τώρα, τι μπορούν να κάνουν οι Φινλανδοί έναντι της Ρωσίας αν "στραβώσει" η υπόθεση είναι ένα ερώτημα...

Ταυτόχρονα ίδιες προετοιμασίες σημειώνονται και στη Σουηδία όπως αναφέρει η εφημερίδα Svenska Dagbladet η οποία ανέφερε πως οι προετοιμασίες αυτές έχουν να κάνουν με την κατάσταση στην Ουκρανία.
Η αύξηση του επιπέδου πολεμικής ετοιμότητας στη Σουηδία έγινε γνωστή με λιτή ανακοίνωση στο site του σουηδικού υπουργείου Άμυνας. Φινλανδικές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν πως η αύξηση στο επίπεδο ετοιμότητας της Αεροπορίας σχετίζεται με τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις του εναέριου χώρου της χώρας από ρωσικά αεροσκάφη, οι οποίες έχουν ενταθεί  το τελευταίο διάστημα.

Από το περασμένο Σάββατο έχουν σημειωθεί τρεις τέτοιες περιπτώσεις, τις οποίες αξωματούχος του υπουργείου Άμυνας χαρακτήρισε ως «σοβαρές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου