Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΑΣΚΗΣΕΙΣ «ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ» ΚΑΙ «ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ» ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ (!) ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ, ΠΑΠΠΑΣ, ΛΑΓΟΣ - ΕΞΩ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ, ΜΙΧΟΣ - Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΣΧΕΣΕΙΣ «ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟΥΣ» ΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ...

της ΟΛΓΑΣ ΜΑΡΗ

Κυβέρνηση και ανεξάρτητη (!) Δικαιοσύνη σε διακριτούς αλλά και συναφείς ρόλους μοιάζουν ως να μετήλθαν παιχνίδια περίεργων «ισορροπιών» και «σκοπιμότητας» σε σχέση με τις προφυλακίσεις ή μη των κατηγορούμενων στελεχών της ηγετικής ομάδας του νεοναζιστικού εκτρώματος της «Χρυσής Αυγής».
Είναι αξιοπρόσεκτο και άξιο ερμηνείας ότι με τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης προφυλακίζονται οι Μιχαλολιάκος, Παππάς, Λαγός ενώ αφέθησαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μίχος. Πολιτικοί παρατηρητές τόνιζαν ότι...
Με αυτές τις αντιφατικές και σπασμωδικές αποφάσεις, αποτέλεσμα των εσωτερικών αντιφάσεων σε αυτούς που τις λαμβάνουν, προκαλούνται ερωτηματικά κατά πόσο πλήττεται αποτελεσματικά η εικόνα και η προοπτική της «Χρυσής Αυγής».

Η νεοναζιστική «Χρυσή Αυγή», με προφυλακισμένο το αρχηγικό της δίδυμο, θα μπορεί να εμφανίζεται ως διωκόμενη από το «σύστημα», ενώ, την ίδια ώρα, το πιο πολυπληθές τμήμα της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας θα συνεχίζει ελεύθερο να διαθέτει ισχυρή συγκρότηση και παρέμβαση στη Βουλή και την κοινωνία, με τα μέσα ενημέρωσης να μην παραλείπουν να φιλοξενούν κάθε σχετική της δραστηριότητα, έστω και αν της προσδίδουν αρνητική φόρτιση.
Οι ίδιοι πολιτικοί παρατηρητές υπογράμμιζαν ότι μια τέτοια διφυής κατάσταση μπορεί να αποδειχθεί ευνοϊκή όχι για την πολιτική περιθωριοποίηση του νεοναζιστικού μορφώματος αλλά, ενδεχομένως, για τη συγκράτηση της πολιτικής επιρροής της, πολύ περισσότερο που η κυβέρνηση θα κλιμακώσει το επόμενο διάστημα την επίθεσή της ενάντια στο λαό με νέα μέτρα και με νέο, τρίτο, μνημόνιο.

Οι εξελίξεις αυτών των ημερών επιβεβαιώνουν ότι η αντιμετώπιση του νεοναζισμού στη χώρα μας δεν μπορεί να γίνει από μια κυβέρνηση της οποίας ισχυρές πτέρυγες διαθέτουν εκλεκτικές συγγένειες και σχέσεις «αγάπης και μίσους» με τη Χρυσή Αυγή και πολύ περισσότερο από μια κυβέρνηση που υπονομεύει τη δημοκρατία, μετατρέπει τη χώρα σε «προτεκτοράτο» και εφαρμόζει μνημονιακές πολιτικές λεηλασίας και διάλυσης.

Η περιθωριοποίηση της Χρυσής Αυγής δεν χρειάζεται μόνο αποφασιστικά, συνεκτικά και αποτελεσματικά μέτρα διωκτικού και δικαστικού χαρακτήρα. Είναι πρωτίστως θέμα πολιτικό και απαιτεί εδώ και τώρα μια προοδευτική και δημοκρατική ανατροπή και μια νέα ανεξάρτητη πορεία διεξόδου και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας χωρίς τρόικα, μνημόνια και κηδεμόνες.

Σε αυτές τις ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές η συμπαράταξη όλων των αριστερών δυνάμεων γίνεται όρος επιβίωσης και δημοκρατίας για τη χώρα, η οποία κινδυνεύει να περιπέσει σε ένα εξευτελιστικό δίπολο, όπου ως ένας πόλος πάει να αναγορευθεί κατά άκρως επικίνδυνο τρόπο η νεοναζιστική απόφυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου