Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Η ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΤΑΙ & Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΤΡΕΜΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

"Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι θα έχει μεγάλο πρόβλημα στις ευρωεκλογές και αν δεν ανακάμψει δεν πρόκειται να εκλέξει ευρωβουλευτή. Δεν προκύπτει σε καμία έρευνα ειδικά για τις ευρωεκλογές ότι το κόμμα αυτό θα συγκεντρώσει πάνω από 5% και θε εκλέξει ευρωβουλευτή"...

Με αυτά τα λόγια...
Δημοσκόπος-ερευνητής με υψηλή εμπειρία περιέγραφε το εικόνα που αντίκρυσε σε μια πρώτη έρευνα πρόθεσης ψήφου για τις ευρωεκλογές όπου το ΠΑΣΟΚ με το ζόρι έφτανε στο 3%.
Τα δημοσκοπικά ευρήματα δεν αφήνουν το παραμικρό περιθώριο αισιοδοξίας, παρά τις "ενέσεις αισιοδοξίας", που γίνονται από συγκεκριμένα κέντρα για να διατηρηθεί η κυβερνητική σταθερότητα, με την πληρωμή δημοσκοπήσεων που "μαζεύουν" καταστάσεις.

Η τάση δείχνει περαιτέρω επιταχυνόμενη αποσυσπείρωση του ΠΑΣΟΚ, με δεδομένη και την επιδείνωση των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών.
Αυτός που ανησυχεί περισσότερο για την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ είναι ο ... Αντώνης Σαμαρας.
Διαπιστώνει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ελπίδες ανάκαμψης και άρα από τον Μάϊο και μετά θα τεθεί μετ'επιτάσεως ζήτημα εκλογών, ακόμα και αν ο Α.Τσίπρας με την αντιπολιτευτική τκατική που ακολουθεί δείχνει ότι δεν ... καίγεται να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.

Πάντως ο Ε.Βενιζέλος βλέπει τον "γάμο" με την ΔΗΜΑΡ την μοναδική ελπίδα να επιβιώσει πολιτικά, ενώ το ίδιο ίσως να ισχύει και για την ΔΗΜΑΡ.

Σε διαφορετική περίπτωση θα επιχειρήσει το ... σάλτο μορτάλε προς τη ΝΔ, αλλά εκεί τα πράγματα είναι δύσκολα: Ο Δ.Αβραμόπουλος και άλλα κορυφαία στελέχη είναι αποφασισμένα να του κλείσουν το δρόμο.
Μέχρι τον Μάρτιο του 2014 θα έχει φανεί αν θα έχουμε "γάμο" ή "κηδεία"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου