Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΜΟΥΡΟΥΤΗΣ - ΑΛ ΣΑΛΕΧ >>> ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΔΕΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΛΥΣΙΔΑ

Δρα πέτες της κολάσεως οι Σαμαρας - Βενιζέλος ενώ χθες το βράδυ στο twitter, ο Γ. Μουρούτης της ΝΔ και η Α. Αλ Σαλέχ του ΠΑΣΟΚ πλακώθηκαν για το ποιο από τα δύο κόμματα ευθύνεται με τα περισσότερα σκάνδαλα που ναυάγησαν την χώρα... 

Δεν έχει καμιά σημασία, όπως έδειξε λίγο νωρίτερα η προγραμματική συμφωνία συγκυβέρνησης που εγκρίθηκε από τους Σαμαρά και Βενιζέλο. Οι πρόεδροι των δύο κομμάτων μοιάζουν όλο και περισσότερο με τους δραπέτες της αξέχαστης κωμωδίας του Στάνλεϊ Κράμερ: οι δυο βαρυποινίτες κατάδικοι, ο λευκός Τόνι Κέρτις και ο νέγρος Σίντνεϊ Πουατιέ, μισούν θανάσιμα ο ένας τον άλλο. Αλλά μετά την απόδρασή τους θα βρεθούν δεμένοι με μια αλυσίδα από την οποία δεν μπορούν να απαλλαγούν. Από την τύχη του ενός κρέμεται η ζωή και η ελευθερία του άλλου.

Γι  αυτό ο κ. Σαμαράς έσπευσε προχθές να καλύψει τον κ. Βενιζέλο στην υπόθεση των ανάπηρων υποβρυχίων που...
Σκουριάζουν στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, παρ' ότι χρειάστηκε να αδειάσει τον Δ. Αβραμόπουλο και παρά τις σχετικές κραυγές περί σκανδάλου που έβγαζε η ΝΔ, όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Γι' αυτό ακριβώς οι φωνές και οι απειλές για ρήξη με την Τρόικα και πρόωρες εκλογές είναι για τα μάτια του κόσμου.
 
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν τις θέλει με τίποτα γιατί γνωρίζει ότι, σε κατάσταση ακραίας πολωτικής διαμάχης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα του περνάει δεν περνάει το 3%. Εξού η κίνηση των 59 και το κόμμα της Ελιάς, πίσω από το οποίο θέλει να κρυφτεί η Χαριλάου Τρικούπη στις ευρωεκλογές του Μαΐου. Ο δε πρόεδρος της ΝΔ εκτιμά ότι ακόμα και το κόμμα του να έρθει πρώτο σε περίπτωση εκλογών – πράγμα εξαιρετικά αμφίβολο, καθώς ούτε η «επιχείρηση Χρυσή Αυγή» αποδίδει δημοσκοπικούς καρπούς – δεν θα έχει με ποιον να κυβερνήσει. Ο σύμμαχός του θα έχει καταστραφεί, η δε «σοβαρή» Χρυσή Αυγή βρίσκεται ήδη στη φυλακή.
 
Άλλωστε, τους δύο κυβερνητικούς αλυσοδεμένους ενώνει και ένα άλλο μυστικό. Η Άνγκελα Μέρκελ δεν θέλει με τίποτα εκλογές στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του χρόνου, από τη στιγμή που υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ: το τελευταίο πράγμα που η καγκελάριος θέλει να δει είναι τον Α.Τσίπρα να προεδρεύει της Ευρωπαϊκής Ένωσης το πρώτο εξάμηνο του 2014 που η Ελλάδα θα έχει την προεδρία. Τώρα που οι γερμανικές εκλογές τελείωσαν, θα μπορούσε να επιτρέψει πρόωρες εκλογές, μόνο αν η νίκη των «συμμαχικών» δυνάμεων θα ήταν εξασφαλισμένη. Όμως, τέτοια βεβαιότητα δεν προκύπτει από πουθενά, με δεδομένο ότι το 50% αυτών που ερωτώνται στις δημοσκοπήσεις αρνούνται να δηλώσουν τι θα ψήφιζαν σε περίπτωση εκλογών.
 
Η τύχη των δύο δραπετών εξαρτάται από τη Μέρκελ και τους δανειστές. Χάρη στις δόσεις τους διατηρούνται στην εξουσία, ενώ ψηφίστηκαν ακριβώς επειδή εγγυήθηκαν ότι θα τις εξασφαλίσουν. Τον τελευταίο χρόνο,ένα ακόμη μεγάλο λάθος που διέπραξαν είναι ότι δεν διαπραγματεύτηκαν το παραμικρό, ούτε εκμεταλλεύτηκαν τη γερμανική προεκλογική περίοδο, όταν η Άνγκελα ήθελε να αποφύγει κάθε ελληνικό ατύχημα. Αντίθετα, της προσέφεραν στο πιάτο το κατά φαντασίαν success story, που με τη σειρά της πούλησε στους Γερμανούς ψηφοφόρους. Αρκέστηκαν σε υποσχέσεις της «νονάς» και τώρα φωνάζουν ότι εξαπατήθηκαν. Αφού κέρδισε τις εκλογές, η τελευταία τους μεταχειρίζεται σαν στυμμένη λεμονόκουπα και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η ευρωπαϊκή πτέρυγα της Τρόικας εμφανίζεται περισσότερο αδιάλλακτη από το ΔΝΤ, πιέζοντας για επιπλέον μέτρα.

Μπορεί να τα έχουν κάνει θάλασσα,μπορεί να μισούνται και ο «λευκός» Μουρούτης να πυροβολεί την «μαύρη» Αλ Σαλέχ με twitter, αλλά κατά βάθος οι δύο δραπέτες είναι ευχαριστημένοι με την σημερινή κατάσταση: τα δύο κόμματα που χρεοκόπησαν την χώρα και στις εκλογές του περασμένου Μαίου μάζεψαν μαζί μόνο το 30%, εξακολουθούν να βρίσκονται στην εξουσία και να νέμονται τους καρπούς της. Δεν υπάρχει ανάλογο διεθνές προηγούμενο χώρας που έπεσε στα βράχια, με ευθύνη αυτών που την κυβερνούσαν.
 
Τώρα το φαγοπότι συνεχίζεται, όπως και η συνενοχή: Θα θυμάστε, ίσως, τον Απρίλιο που μας πέρασε, τα ταρατατζούμ με την επανέναρξη των εργασιών για την εθνική οδό Κορίνθου - Πάτρας. Το μακαρίτικο το success story ήταν ακόμα τότε στα ντουζένια του και Σαμαράς - Βενιζέλος είχαν ταξιδέψει μέχρι το Ζευγολατιό για το πανηγύρι. Στην πραγματικότητα, τα έργα δεν ξεκίνησαν ποτέ, επρόκειτο για στημένη παράσταση: οι οργανωτές είχαν επιστρατεύσει κάποιους Ρομά με τα Ντάτσουν τους, που παρίσταναν τους υποεργολάβους! Ούτε φύλλο δεν κουνιέται σήμερα στην – ο Θεός φυλάξοι – εθνική.
 
Από την στιγμή που είναι έξω, οι δραπέτες δεν νοιάζονται για τίποτε άλλο, ούτε φυσικά για το γεγονός ότι η χώρα καταρρέει. Ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας υποσχέθηκε άλλωστε κόλαση μέχρι τον Ιούνιο, προαναγγέλλοντας νέα μέτρα που απλώς δεν θα είναι οριζόντια. Προφανώς νέα πακέτα λιτότητας είναι πολύ δύσκολο να περάσουν ακόμα και από τη σημερινή Βουλή και γι' αυτό, αν η τρόικα επιμείνει, δεν αποκλείεται να συμβεί κάποιο ατύχημα: τους δύο εταίρους να χωρίσουν πρόωρες εκλογές, παρότι δεν τις θέλει κανείς. Το πιο πιθανό όμως είναι η ιστορία να τελειώσει όπως στην κινηματογραφική ταινία: οι δύο δραπέτες της κολάσεως σώζονται από το αγριεμένο πλήθος που θέλει να τους λιντσάρει. Κι ύστερα ο ένας πεθαίνει, στην αγκαλιά του άλλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου