Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

4.000 ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΠΑΝΤΟΥ - ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΓΙΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΑΓΥΡΤΕΣ???

Οι αριθμοί διαφωνούν με την αισιοδοξία - Ο «λογαριασμός» της πολιτικής του Μνημονίου φτάνει καθημερινά στα ελληνικά νοικοκυριά. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να περιγράψει κάποιος όσα βλέπει με τα μάτια του και νιώθει στο πετσί του...

Δεν απαιτείται ιδιαίτερη δεινότητα στον λόγο για να μεταφέρει κάποιος τις εικόνες εξαθλίωσης του λαού μας από τις αδίστακτες αγέλες των χαρτογιακάδων των «δάνειων δυνάμεων» και των ελληνόφωνων συνεργατών τους. Είναι όσα φαίνονται και φαίνεται ό,τι ακριβώς είναι: Πείνα και κατοχή.

Ωστόσο, εδώ και ημέρες ο επικοινωνιακός μηχανισμός της παραγωγής εικονικής πραγματικότητας δεν έχει πάψει να μεταδίδει...


Εντελώς διαφορετικά μηνύματα από όσα στέλνουν τα κλειστά μαγαζιά και οι ουρές των πενομένων στα συσσίτια των δήμων και της Εκκλησίας: «Ολα βαίνουν καλύτερα από πριν. Είμαστε χιλιοστά πριν από το σημείο όπου θα διακρίνουμε το... φως στο βάθος του τούνελ. Λίγη υπομονή και προσπάθεια ακόμη και όλα θα διορθωθούν».

Την ίδια στιγμή που εκστομίζουν τα προπαγανδιστικά βέλη, τους απαντούν η ίδια η ζωή αλλά και ο θάνατος εκείνων που προβαίνουν στο απονενοημένο διάβημα. Επειδή οι προαναφερθέντες επαγγελματίες «αισιόδοξοι» επικαλούνται συνήθως νούμερα, για να μας πείσουν ότι πρέπει να υποταχθούμε αμαχητί στην τρόικα, καλό είναι να παρατεθούν προς απάντηση των ισχυρισμών τους διάφορα νούμερα και στατιστικές που δημοσιοποίησε η ΕΛ.ΣΤΑΤ. για τον μήνα Φεβρουάριο και τα οποία αφορούν την ανεργία: Το ποσοστό ανεργίας τον Φεβρουάριο ανήλθε σε 27%. Τον Φεβρουάριο 2012 ήταν 21,9%.

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.320.189 άτομα. Σε σχέση με τον Φεβρουάριο του προηγούμενου έτους αυξήθηκαν κατά 245.021 άτομα (μια αύξηση της τάξης του 22,8%)! Στους νέους 15-24 ετών η ανεργία έφτασε φέτος το 64,2%, ενώ τον ίδιο μήνα του 2012 ήταν 54,1%. Τα υπόλοιπα στατιστικά είναι εξίσου ερεβώδη με τα προηγούμενα.

Οι ψυχροί αριθμοί της οικονομικής και εργασιακής κατάψυξης, στην οποία έχει μπει διά της βίας η Ελλάδα, αρκούν. Τα σχόλια περιττεύουν. Οι αριθμοί διαφωνούν με την αισιοδοξία και αυτό είναι πλέον αντιληπτό από όλους.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου