Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΣΕΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΞΑΝΑΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥΣ

Δύο άνδρες που επέβαιναν στο επιβατικό αεροσκάφος της πακιστανικής εταιρείας Pakistan International Airlines, το οποίο υποχρεώθηκε νωρίτερα να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Στάνστεντ αντί για το Μάντσεστερ που ήταν ο τελικός προορισμός του, συνέλαβε η βρετανική αστυνομία... 

Μετά το «επεισόδιο» οι επιβάτες της πτήσης ΡΚ709 αποβιβάστηκαν, χωρίς κανείς τους να έχει πάθει το παραμικρό. Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας σημείωσε πάντως ότι με βάση τις πρώτες ενδείξεις, το πολιτικό αεροσκάφος δεν ήταν στόχος τρομοκρατικής επίθεσης. 

Η Βρετανία έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση ενός στρατιώτη στη μέση του δρόμου την Τετάρτη, σε μια επίθεση που οι αρχές χαρακτηρίζουν «τρομοκρατική».
 
Ένας από τους επιβάτες, μετά την αποβίβαση του, δήλωσε στο BBC ότι... 


Ο κυβερνήτης τους ενημέρωσε ότι προσγειώθηκε στο Στάνστεντ και όχι στο Μάντσεστερ λόγω κάποιων απειλών. Ο ίδιος, που κατά το BBC ονομάζεται Μουνσίφ, ανέφερε ότι αστυνομικοί επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο, πέρασαν χειροπέδες σε δύο άνδρες και τους πήραν μαζί τους.
 
«Προσγειωθήκαμε με ασφάλεια και τότε (ο κυβερνήτης) ανακοίνωσε ότι υπήρξε κάποιου είδους απειλή από κάποιον και για αυτό προσγείωσε το αεροπλάνο», επισήμανε ο Μουνσίφ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία του Έσεξ, που είναι υπεύθυνη για το αεροδρόμιο του Στάνστεντ, αναφέρεται ότι οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι έθεσαν σε κίνδυνο το αεροσκάφος είναι ηλικίας 30 και 41 ετών.

Έχουν μεταφερθεί σε αστυνομικό τμήμα προκειμένου να ανακριθούν από τους αστυνομικούς.

Μετά την προσγείωση, το υπουργείο Άμυνας που είχε απογειώσει μαχητικά για να συνοδεύσουν το πακιστανικό αεροσκάφος, ανακοίνωσε ότι «η αποστολή του ολοκληρώθηκε» και πλέον η υπόθεση περνά στα χέρια της αστυνομίας.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου εξήγησε ότι η κατεπείγουσα απογείωση μαχητικών αποφασίζεται στην περίπτωση που ο κυβερνήτης ή κάποιο άλλο μέλος του πληρώματος ενημερώσει ότι υπάρχει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου